Ето списък на приложенията в Windows , които повече няма да се развиват и са набелязани за скорошно премахване.
Deprecated features for Windows client
Ето списък на приложенията в Windows , които повече няма да се развиват и са набелязани за скорошно премахване.
Deprecated features for Windows client
Следващият голям ъпдейт на Windows 11 ще бъде на 26 септември и не се знае как ще се казва.
Announcing Microsoft Copilot, your everyday AI companion
Microsoft подготвя олекотена версия на Windows 12 за много евтини компютри и лаптопи
Облачната версия има за цел да се конкурира с ChromeOS
Microsoft наистина работи върху „уеб-ориентирана“ версия на следващото поколение на операционната система Windows, широко известна като Windows 12. Това съобщи тематичният ресурс WindowsLatest, цитирайки няколко източника, близки до Microsoft и нейните индустриални партньори.
Облачната, или уеб-базирана, версия на Windows 12 е подобна по принцип на работа с вече добре познатата операционна система ChromeOS от Google, която се използва предимно на училищни и студентски компютри и лаптопи, които се отличават с достъпност.
Както WindowsLatest отбелязва, облачната версия на Windows 12 не е предназначена да замени традиционната собствена операционна система на настолни компютри и може да бъде „истинският“ отговор на Chrome OS. Това е опитът на Microsoft да създаде по-модерна, модулна и олекотена версия на Windows за евтини образователни устройства.
Microsoft вече изгражда екип за разработка на следващото поколение Windows. Това се потвърждава от обяви за работа, които се появяват онлайн. Той също така отбелязва, че „следващото поколение Windows“ ще се появи през 2024 г.
Както научи WindowsLatest, браузърът Microsoft Edge и нова система за изкуствен интелект ще бъдат в центъра на първата уеб версия на Windows 12.
https://www.windowslatest.com/2023/0...of-windows-12/
Излезе версия 23H2 на Windows 11.
How to get the Windows 11 2023 Update
В края на краищата, има ли някой който вече да ползва 11-ката? Ако има, то нека сподели как се държи и има ли проблеми? На мен много ми харесва опцията на 11-ката за интегрирането с телефони под Андроид и много се двоумя дали да не рискувам и да премина към нея!?
Не знам за каква интеграция на телефон с Windows става въпрос, но ако е за phone link, това съществува и под Win10.
Няма никакви рискове ако се премине към Win11.Win11 се държи прилично даже и под 4 GB RAM и HDD.
Вече съм 11 windows 23H2 и мога смело да кажа, че работи много добре. Бърз е и гледам безжично филми на телевизора без засичане чрез безжична връзка. С телефона малко не се разбрахме, но предстоят още напъни... Беше ми малко трудно да разбера къде ми е дял "C" и външния ми диск, но след доста ръчкане ги открих и сега е песен... Трудно се свиква, но не невъзможно. Засега всичко върви гладко...
При моите емпирични наблюдения(става въпрос за 30 компютъра.) при един и същи компютър приложенията се изпълняват по-бързо при Win11, отколкото при Win10.