Форматиране на Hard Disk?
ZDRAVEITE MNOGO ME INTERESYVA PODROBNA INFORMACIQ ZA FORMATIRANETO 4ETA RAZLI4NI MNENIQ NQKOI KAZVAT 4E FORMAT C: NE ENIKAKVO FORMATIRANE DRYGI KAZVAT TREBVA PALEN FORMAT KAKVO E TOVA? TRETI KAZVAT TREBVA FORMAT C:/S/U/Q
SLY6AL SAM ZA FORMAT C:/S/V KAKVI SA TEQ BYKVI I ZA KAKVO SA?
A PAK D: TREBVALO DA SE FORMATIRA SAS FORMAT D:/X
KAKVO E PAK TOVA X?
MNOGO SAM OBARKAN PLS HELP!!
Напиши c:>format /? и ще прочетеш за всички тия опции....
<font color="orange">format c: /q</font id="orange"> - това е бързо форматиране (непълно според твоя речник), изтрива само FAT - таблицата. При нужда е възможно частично и/или напълно възстановяване на информацията.
<font color="orange">format c: /s</font id="orange"> - форматира диска като копира и системните файлове, за да може да заредиш ОС от него.
<font color="orange">format c: /s /v</font id="orange"> - същото, но и проверява за "лоши" BAD сектори.
---
<font color="yellow">По въпроса за "пълно" или "непълно" форматиране:</font id="yellow">
Това не трябва да те тревожи. Няма някаква качествена разлика от бързото и пълното форматиране. Ако не е възможно бързо "quick" форматиране, то ще ти бъде изведено съобщение, че това не е възможно и ще ти предложи да форматираш стандартно "пълно" форматиране, което отнема малко повече време, но не повече от броени минути. Докато, както казах по-горе бързото форматиране "quick" ( опция /Q) само изтрива таблицата с имената на файловете и става за секунди. В същност правилото е, че ако диска се форматира след манипулации с <font color="orange">fdisk</font id="orange"> се прави пълно форматиране. След еднократно пълно форматиране, можеш да си форматираш с опция /Q (бързо) всеки път при нужда.
1. Пиши на кирлица без CAPSLOCK!
2. Добре е да обясниш първо какво искаш да правиш, защо аджеба ще форматираш!?
3. Радко се налага пълен формат на ХДД, предпочитай deltree (с пуснат smartdrv).
mi siakam da sam napalno naqsno sas formatiraneto prosto iskam da znam kakvo e paleen format i kakvo zna4at vsi4kite simvoli kato:
u v s q x? i koi format e nai prepora4itelen i za6to iskam da znam!!
mersi za savetite 4akam o6te!!
направи така - format c:/u/c/s
работи перфектно - а, ако наистина искаш да знаеш - направи както казва skynet