Имам модем Intel(R) 536EP V.92, но WinXP неиска да разпознае драйвера за него.
Преглед за печат
Имам модем Intel(R) 536EP V.92, но WinXP неиска да разпознае драйвера за него.
Ми явно дривера не е за него :) или не е за ХР.....потърси си драйвер от страницата на интел и виж дали ще стане с него.
Ето ти и линк за драйвера.
ftp://aiedownload.intel.com/df-suppo...443win2kxp.exe
Ако не го намира го добави ръчно от Add New Hardware
Ако е външен го включи преди да си пуснал PC-то, ако е заредил вече Windows-а от Device manager-а му дай рефреш.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам модем Intel(R) 536EP V.92, но WinXP неиска да разпознае драйвера за него.
<div align="right">оргинално мнение на lacho</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това е вътрешен модем и ХР-то няма драйвер за него в базата си. Трябва ти драйвер от диска към модема. Имай пред вид, че на оригиналния диск има драйвери за 4 съвсем различни марки модеми и това, което търсиш се намира в x:\drivers\intel\...
Имам оргиналния драйвер на модема за WinXP, но пак ХР не иска да го инсталира
дай малко повече инфо - какво точно казва XP-то - как така не иска да го инсталира? и тн...
проблема вероятно е в "com" портовете.
какво виждаш в "Device Manager/Ports" ?
някои модеми(PnP) просто отиват на "com3/4" - вътрешни, де -
виж си "BIOS Setup"...
също може да провериш дали изобщо се появява "communication device" в таблицата при зареждане и какви ресурси използва - ако там не го виждаш - най вероятно не работи, ако го виждаш - дай му под Win същите ресурси и трябва да тръгне
Може просто да си инсталирал вече някой драйвер за модем и мовият да не иска да се инсталира.
В такъв случай ще трябва да изреиеш стартия и чак тогава да пробваш новият.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам оргиналния драйвер на модема за WinXP, но пак ХР не иска да го инсталира
<div align="right">оргинално мнение на lacho</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Нека ти дам един сценарий:
В Device Menager-a си изтрил устройството с жълт знак, после си поставил диска с драйверите в CD-ROM-a, после си задал на ХР-то да търси ново устройство, после след прочитането на драйверите ти е предложено да избереш от няколко, които са с име Intel .... и завършват на 98/2000/XP и ти си избрал този, който започва с Intel ... за ХР и след това си инсталирал всичко както трябва.
Ако не си направил горното по начина, който ти описах, значи не правиш нещата, както трябва и това ти е проблема. Малка вероятност е, да имаш конфликт в PCI устройствата и/или дефектен драйвер.