-
Windows Home Edition
Здравейте.
Може ли някой да сподели ако има Windows Home Edition каква е разликата от Profesional Edition. Знам, че е по-олекотена версия, с повече игри, забавления и т.н. Струва ли си за в къщи, какво и липсва, въобще впечатления и сравнения. И ако е добра от къде може да се дръпне?
Благодаря.
-
Windows Home Edition
Във Windows XP Home Edition няма:
Power User
Remote Desktop
Multi-processor support
Automated System Recovery (ASR)
Dynamic Disk Support
Fax
Internet Information Services/Personal Web Server
Security
Encrypting File System
File-level access control
"C2" certification
Management
Domain membership
Group Policy
IntelliMirror
Roaming profiles
Corporate deployment
Sysprep support
RIS support
64-bit Edition
Не се поддържа
Networking features
SNMP
Simple TCP/IP services
SAP Agent
Client Service for NetWare
Network Monitor
Multiple Roaming feature
User interface features
Client-side caching
Administrative Tools option on the Start menu
Windows XP Home Edition има по различни default settings засягащи user interface.
Например, по подразбиране в Home сме на Guest logon, докато в Pro не е така. Address bar в Explorer windows е включен при Pro по подразбиране, а при Home е изключен. Има и други разлики в user interface, но те едва ли са толкова важни за да ги описвам една по една.
Още нещо важно.
До Home Edition можеш да ъпгрейдваш от Windows 98, Windows 98 SE и Windows Me, но не и от Windows 95, NT 4.0 Workstation или Windows 2000 Professional.
При Windows XP Professional, освен от Windows 98, Windows 98 SE, Windows Me, можеш да ъпгрейдваш и от Windows NT 4.0 Workstation или Windows 2000 Professional.
-
Windows Home Edition
Много благодаря за изчерпателния и професионален отговор.
Бих се радвал и ако някой който е ползвал и двата Windows,а сподели впечатления. Аз вече втора година съм с Profesional Edition. Просто ми е интересно.
-
Windows Home Edition
Според мен, щом си с XP Pro, няма какво ново или интересно да намериш в Home edition. Нито е по-стабилен, нито е по-прост за използване или user-friendly, нито има повече мултимедийни възможности или някакви други преимущества. Виж, на въпрос от вида "Струва ли си да сменя XP Home с Professional" бих отговорил твърдо с "ДА" - заради разликите, които Malone е описал.
-
Windows Home Edition
Моето мнение е, че XP Home се държи доста странно и създава проблеми в сравнение с XP Pro. Също си мисля, че XP Home е някакво недоразумение в семейството на Windows. Не го препоръчвам на никой.