как да си изчистя диска??
как да изчистя хард диска четох прочетох на едно място чрез windows cleanup но не можах да го намеря и как да намеря temporary folder не мога да го намеря аз нямам комп. и не ме е интересувало но сега ме интересуяа а да и как да си направя начална страница след ,като си направя на интернет експлорера като рестартирам компа ми из4езва записаната страница?!?!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">как да изчистя хард диска четох прочетох на едно място чрез windows cleanup но не можах да го намеря и как да намеря temporary folder не мога да го намеря аз нямам комп. и не ме е интересувало но сега ме интересуяа а да и как да си направя начална страница след ,като си направя на интернет експлорера като рестартирам компа ми из4езва записаната страница?!?!!!
<div align="right">Originally posted by travoltino*-*13/02/2004*:* 01:07:26</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Чакай сега, успокой се малко. [:)]
Нищо притеснително като че ли няма в момента, за да бързаш да изговориш всичко на един дъх. Пробвай да зададеш всеки от въпросите си поотделно, ако искаш ги номерирай, започвай изреченията с главна буква и ги завършвай с препинателен знак. Така ще стане ясно какво питаш и ще ти бъде отговорено. [:)]
1. За "Disk Cleanup":
- отваряш "My Computer"
- кликваш с десния бутон(на мишката) върху иконката на диска и избираш "Properties" - и тук някъде трябва да търсиш бутон "Disk Cleanup".
Aз си почиствам диска с ИЗТРИВАНЕ(DEL...) на ненужните файлове. [:)]
2.За начална страница на Internet Explorer:
Tolos-> Internet Options -> General/Home Page/
Не ти обясниха само как да намериш Temporary internet files.
Strart - Settings - Control panel - Internet options - General (там се местонахождават тези файлчета:-)))
<font color="blue">------------------offtopic---------------------
Вслушай се в съвета на Lupus. Питането ти трябва да е ясно формулирано, за да могат хората да го разберат и да ти помогнат.
Lupus, просто се смях много с твоя пост:-))))
------------------offtopic---------------------</font id="blue">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
<font color="blue">------------------offtopic---------------------
Вслушай се в съвета на<font color="red"> Lupus</font id="red">. Питането ти трябва да е ясно формулирано, за да могат хората да го разберат и да ти помогнат.
<font color="red">Lupus</font id="red">, просто се смях много с твоя пост:-))))
------------------offtopic---------------------</font id="blue">
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*13/02/2004*:* 09:22:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Аз ли виждам лошо, или наистина има някаква грешка????[:)][8D]
При мен се вижда, че поста е на Raid.[:)]
<font color="blue">------------offtopic---------------
Хайде да не разводняваме повече темата. то е ясно, че съм сбъркала, за което се извинявам на Raid.
------------offtopic---------------</font id="blue">
<font color="blue">//offtopic
[:)]@Sunny
Изобщо не е нужно да се извиняваш - объркала си ме с Lupus, което може само да ме ласкае [:)]</font id="blue">
Братчед:
Бързо и лесно, макар и да не си си писал Уина, аз си мисля за ХР, макар да не си писал за Браузъра, аз си мисля за Internet Explorer[:o)]:
Start - run; вътре пишеш cleanmgr, даваш enter и то се стартира; за да ти е по - лесно даващ десен бутон на десктопа, оттам new-shortcut и пишеш в полето cleanmgr и вече си го имаш на десктопа. За Временните файлове - Съни е права, там са, но по - лесно и бързо ще ги достъпваш от Internet Explorera, който вероятно ти е на десктопа. Отиваш на него и даваш десен бутон - properties и вече си вътре. B general имаш три използваеми в твоят случай бутони: delete cookies - трие често безполезна информация, която посетените от теб интернет сайтове използват за идентификация, за да ти сменят банери и т.н., но като го натиснеш, ще ти изтрие и автоматично запомнениите на твоя компютър пароли - ако си дал например на пощата си да влизаш автоматично със всяко посещение, след триенето на cookies вече няма да е така. Вторият бутон е Delete files - не съм сигурен, но ми се струва, че той трие offline files - т.е файловете в интернет, които си разрешил да бъдат достъпни и когато нямаш интернет връзка, както и временните интернет файлове, за които пита. Повечето хора рядко ползват тази услуга(work offline), за това предполагам, че можеш спокойно всичко там да изтриеш(ако си обаче на трафик например, може и да ти е полезна). Другият бутон ти е clear history, с който изтриваш цялата история на посетените интернет сайтове и като включиш интернет, вече в полето за адреса няма да има падащо меню с посетените адреси, нито като напишеш нещо, ще ти предлага линкове по подразбиране. С това почистване обаче най - вероятно при тебе ще си тръгнат и набрани команди, например в run, които мисля се кешират също там(history folder).
Има и още един използваем бутон, той е точно след бутоните delete cookies... и delete files... - бутонът settings. Щракаш на него и ще се отвори ново прозорче, в него има плъзгач. Той регулира размерът на файла, който се разрешава на уиндоуса за временните интернет файлове. С други думи слагаш до колко Мегабайта да ти бъдат временните файлове. При мен е само 1мб; функцията е полезна, доколко добра е за тебе, ти си прецени, защото ако обичаш да разчленяваш интернет сайтовете, да намираш съставящи ги подфайлчета и да си ги теглиш, може пък и да ти трябва по - голям размер някъде(едва ли). Нагласи си го на по - малка стойност, за да си спокоен.
Това е в общи линии, но вземи и пиши какъв точно ти е проблема, защото той може да не се корени тук, а в нещо съвсем друго, и нашите съвети да не те оправят. Малко място на С: ли ти е останало???Оправи ли се след почистването????
Директорията можеш да изтриеш и ръчно, като дадеш в my computer - tools - folder options - view - и чекнеш отметката на show hidden files and folders; тя е C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files; като:
C: е предполагаемият ти дял с инсталирания на него уиндоус, ако е друг, сменяш буквата; Administrator е името на потребителя, с което си логнат в момента. Предимството на ръчното триене е, че можеш да триеш избирателно. Из директорията Local settings се намират и другите неща, за които говорихме. Успех!!!
P.S.А що се отнася до default page, не знам какъв точно ти е проблема, може и да е вирусче, ама след като напишеш името на страницата, виж дали е активен бутона use current, ако е, го натисни, после натисни apply и после ок.... Ако не стане, пиши пак.
Много ви благодаря аз дори не зная защо го правя нямам си PC но искам малко да изуча Xp а вйе много ми помагате благодаря ви навсички !!!
:)
Хъхъ :)
Отговорът на твоят въпрос тогава е: книжка. Коя точно да си купиш, аз не мога да ти кажа със сигурност, пусни една тема и хората ще ти препоръчат разни неща!
Успех!!!
po -temata - vzemah - edno preparat4e , napryskvash parcal4e i po4vash da triesh harda - i ako pak ne go "po4istsih - poslushaj RAID :))))0
joke de