Re: Препоръка за халогени H7 за къси светлини
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
..иначе филипс/осрам +50% има в метро..
В Метро имаше само Osram H4, тази вечер специално ходих за това. В Практикер има всякакви Osram, но не и Philips, така че утре продължавам търсенето.
Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
Не знам на Румен Форда с какви фарове е...
Не е за Форда, за Авенсиса е.
Даже малко звучи като виц: в събота и изтече 3 годишната гаранция. Както си му е реда - отидох в сервиза да и хвърлят едно око, та ако има нещо - в гаранция да се смени. Всичко е наред. Попитах за някакви повтарящи се проблеми или откази при този модел, да знам за какво да внимавам. Нямало. Само напоследък по-често горели крушките на фаровете от постоянното каране на фарове и това било нормално. И същата вечер открих, че единият фар - за късите светлини е ослепял :)
Иначе не съм недоволен от осветяването и с оригиналните 55W. Преди бях карал Пасат със 100W с много по-лошо осветяване на пътя а и все ми святкаха отсрещните, смятайки че съм на дълги.
Няма и няма Philips крушки в Добрич. Продавачите ме гледат като отровен, опитват се да ми пробутат Hella и ме убеждават, че каквато и крушка Philips да намеря из страната - гарантирано щяла да бъде менте!
Някои даже ме светнаха по какво се познавали ментетата от оригиналните. При ментетата около самата крушка имало предпазна обвивка, а при оригинала - нямало нищо.
Ако не намеря Philips - Osram достатъчно ли са добри?
Е, взех си Osram Silverstar комплект за 49,98 лв от Практикер. Защо ли Philips са с близо 20 лв по-евтини и при все това ги няма?
Ско, в този тест дето си го посочил победител е Philips, а Osram e доста назад. Обаче в други тестове е обратното - Osram са №1, Philips на второ място. http://www.autoexpress.co.uk/product...est_h7_50.html
Иди после вярвай на тестове :)
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Иди после вярвай на тестове
Така е, няма нищо сигурно :) Надявам се, че крушките ще се окажат добри. Пиши впечатления като ги сложиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
Хубаво е , но е за Н4 , а за Н 7 няма нищо.
Имате ли вече проблеми от непрекъснатото шофиране на фарове? Изгорели крушки, паднал акумулатор?
Вчера си взех две Осрам Силвърстар Н7 от Шел за 32лв. Гледах и някакъв тест, в който са поставени на първо място, следвани от Филипс ВижънПлюс. Единственият им недостатък е, че са с двойно по-нисък живот.
ЕДИТ: http://www.autoexpress.co.uk/product...est_h7_50.html
Цитат:
Имате ли вече проблеми от непрекъснатото шофиране на фарове? Изгорели крушки, паднал акумулатор?
Не би трябвало да има проблеми в европа отдавна са така. Производителите на автомобили трябва да са заложили в конструкцията такъв начин на експлоатация. Ако имаш проблем..............
Цитат:
Първоначално публикувано от backinblack
Не би трябвало да има проблеми в европа отдавна са така. Производителите на автомобили трябва да са заложили в конструкцията такъв начин на експлоатация. Ако имаш проблем..............
Както писах по-напред: в сервиза на Тойота ми казаха за зачестили изгаряния на крушки, поради интензивното шофиране на фарове. Но то пък и си зависи от много фактори, включително и това колко време си зад волана.
Цитат:
Както писах по-напред: в сервиза на Тойота ми казаха за зачестили изгаряния на крушки, поради интензивното шофиране на фарове. Но то пък и си зависи от много фактори, включително и това колко време си зад волана.
Аз пък имах в предвид падналите акумулатори. Иначе крушките, каквито и да са, най-много горят от лоши фасунги.
Ее, който кара Fiat, няма проблеми със забравени фарове :punk:
btw, сезонът май ще го изкарам без изгоряла крушка.
Цитат:
Мдааа, едно от хубавите неща в италианските а-ли е това, че като изгасиш двигатела изгасят и фаровете и е невъзможно да ги забравиш светнати.
Цитат:
Е не само при Фиат е така . И Алфичката няма проблеми още няма изгоряла крушка на фар , че смяната и е ...
о няма забравеяне на фарове , няма преди потегляне да си играеш да пускаш фарове само стартер и потегля.
Форд Мондео и Тойота Авенсис имат еднакви по звук и сила зумери при отваряне на вратата и светнати габарити или фарове. Така че пак няма как да се забравят, а го има допълнителното удобство да светнеш фаровете ако се наложи, без да даваш на контакт и въобще без ключа на мястото си.
Е, ако нощно време си на път, слезеш да пуснеш една вода и оставиш на габарити - няма как да оставиш вратата открехната, че ти лази по нервите алармата и ти секва вдъхновението :))