Re:Зимните гуми - дефиниция
За предния коментар не е 0930 а е 3009 и никой на никого не връща старите гуми и не е здължен да продава тазгодишни.
Според мишлен гумите до 10 години съхранявни на тъмно в склад стават за каране, но това е само теоритично. Практиката ми сочи, че след 3-та година каучука се втвърдява и е хубаво да се сменят с нови, независимо с какъв грайфер са. За втората употрвба съм категорично против. Това си е живо набутване а и за безопасността на всички нас ви призовавам За бога братя не купувайте
Извинявайте, доколкото DOT e американската агенция, бях се заблудил че годината е водещата. Dwd e прав, седмицата е първа, 3009. За връщането съм сигурен за Мichelin, защото са ми приемали рекламация.
*******За новозакупени гуми от оторизирани представители дори в БГ е задължително да са произведени през последата година - производителите сами изтеглят по-старите гуми********
За това говоря. Това не е вярно и няма как да стане. Просто е невъзможно.
пп. Фирмата в която работя е доставчик на Мишлен груп, а с доставките се занимавам аз така, че ми вярвайте. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от dmanov
Аз определено съм ЗА ползването на летни и зимни гуми и задължително имам зимно време вериги в багажника, но това направо ми спря тока:
А по темата: пак акция "Хайде да почерпиш!".
Интерсно ми е как ще разбере КАТ-аджията каква е гумата, ще я изследва лабораторно ли?
На зимните има снежинка, ама това не го знаят катаджиите.
Цитат:
Първоначално публикувано от dwd
... Тука ченгетата ще проверяват дали гумата има 4 мм, а не дали е зимна или лятна. ...
Ей затуй отворих темата - на какво основание ще проверяват. 4мм са много над описаните в закона 1,6мм.
Или пък става въпрос за "някаква заповед на някакъв началник в МВР" на базата на която проверяващите евентуално биха могли да налагат санкции.
Не ме разбирайте погрешно, става въпрос за това, че утре друг началник може да изтресе някаква вече абсурдна заповед като например "всички със зимни обувки (за да не се подхлъзват по заледените тротоари)", или пък "всички обръснати и добре подстригани" и т.н.
То и без да има снежинка се вижда коя гума е зимна и коя лятна.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
То и без да има снежинка се вижда коя гума е зимна и коя лятна.
Не е така
няма ли снежинка - не е зимна а 4 сезонна. Така обясниха клиентите ми от ........
Без "снежинка" можеш само да гадаеш каква е т.е. ако няма "снежика", значи е всесезонна.
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
Без "снежинка" можеш само да гадаеш каква е т.е. ако няма "снежика", значи е всесезонна.
http://www.vwclub.bg/forum/download/...p?id=36658&t=1
Това трябва да има на всесезонна.
а M+S без снежинка не значи ли кали и сняг? :jamaika