Проблем при свързване на DVB-T тунер в кола.
Поставих си авто DVB-T тунер в колатаhttp://sundaybuy.en.made-in-china.co...or-TV-188.html.Никакъв проблем при свързването.Работи перфектно но ....Захранил съм го на АСС,когато е на контакт или работещ двигател.Какъв е проблема?При стартер(палене на двигателя),"умира".Трябва да разкачвам какво ли не и да издърпвам захранващата букса за да тръгне.Понякога когато съм в движение проработва ,но никога не знам кога ще заработи.Реших че филтърчето му не работи,смених го-проблема остана.Открих че при работещ двигател напрежението е 14.6V и поставих стабилизатор на напрежението 7812 който държи тока на 11.7V и пак нищо-почна ли да паля-премигва и не тръгва повече.Идиотският вариант с ЦК ключе да го включвам след като двигателя е запалил не съм изпробвал,макар че съм сигурен че ще стане.
Моля за помощ,ако някой се сеща за някакво решение да пише. :god
P.S.В линка който съм дал пише input DC 5V,но на моя в инструкцията си е дадено 12V.
Re:Проблем при свързване на DVB-T тунер в кола.
Ти си открил америка, че напрежението е около 14 волта. Като палиш колата пък пада под 12. Ако тази джаджа не е направена за кола няма как да работи. Трябва да направиш ново захранване. Можеш да го направиш да се чключва когато му се подаде 14 волта преди стабилизатора.
Колега,не съм открил Америка,някои модели на Мазда нямат реле-регулатор а се командват от ECU-то и понякога подават напрежение дори от 15V.Тунера е специализиран за кола с разни пинизи за добро приемане при движение и т.нт.Проблема е че колебанието в напрежението при стартер(тогава се изключват временно другите консуматори) действа на някаква "защита" в тунера и е необходимо да се "рестартира" за да тръгне.
Опитай тази добавка: към извод ACC от който взимаш напрежение свържи анода на един диод, катода го вържи за + на по големичък кондензатор например 10,000+мф/35-63 волта, минуса на кондензатора към шаси. От катода на диода ( + на конд ) вземи напрежение за устройството. Идеята е така свързания диод пропуска в посока от акумулатора към кондензатора и устройството и когато напрежението падне под 12В ( именно затова не ти е сработил стабилизатор с 7812, който иска входното напрежение да е поне +5в спрямо изходното стабилизиращо ) да не разтоварва и кондензатора и да влияе на неговото напрежение.
и друго можеш да опиташ: Модул за автоматично включване на фарове. т.е Описание: контролера е предназначен за автоматично включване на къси светлини след стартиране на двигателя на автомобили и други превозни средства използващи 12V в електрическата си мрежа и автоматично изключване след спиране на същия. Устройството функционира при неутрално положение на ключа за светлините и следи изхода за контрол на зареждането на генератора което е сигурен признак че включването на светлините не натоварват акумулатора. За по-голяма сигурност е осигурено 4-5 сек. закъснение за включването им след стартирането на двигателя
Много ти благодаря!Ще опитам тези варианти.Май ще сработят.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Опитай тази добавка: към извод ACC от който взимаш напрежение свържи анода на един диод, катода го вържи за + на по големичък кондензатор например 10,000+мф/35-63 волта, минуса на кондензатора към шаси. От катода на диода ( + на конд ) вземи напрежение за устройството. Идеята е така свързания диод пропуска в посока от акумулатора към кондензатора и устройството и когато напрежението падне под 12В ( именно затова не ти е сработил стабилизатор с 7812, който иска входното напрежение да е поне +5в спрямо изходното стабилизиращо ) да не разтоварва и кондензатора и да влияе на неговото напрежение.
..........
И според мен това е най-професионалното решение!
Не съм много в час с техниката,но като ни "отпусне" зимата ще пробвам.По принцип тунерчето си има филтър,който горе долу наподобява на схемата дето ми препоръчвате,но кондензаторите са с по-малък капацитет.Понеже съм си карък днес при включване на ксенона започна да се появява смущение в картината.Ядосах се и изключих ТВ-то.По късно на загряла двигател-изчезна.Така че и да реша един проблем,друг ще ме налегне и няма смисъл да ви занимавам. :-memnon
Благодаря на всички и весело изкарване на 8-ми март. :Drinks:
P.S."Заковах" го. :)) Стар филтър от радио,диод,кондензатор,МА7812-Tesla.