Здравейте, имам възможност да закупя
https://www.auto-data.net/bg/ford-focus-iii-hatchback-1.6-tdci-95hp-18061
5 г, 65000 км, 12000 лв. Ако може мнения, вицовете за Форда ги знам. Благодаря!
Здравейте, имам възможност да закупя
https://www.auto-data.net/bg/ford-focus-iii-hatchback-1.6-tdci-95hp-18061
5 г, 65000 км, 12000 лв. Ако може мнения, вицовете за Форда ги знам. Благодаря!
Този пост е редактиран от ydraganov; 08-03-18 в 14:50.
Като цяло успешен модел на марката. Дизеловите двигатели на концерна Пежо/Ситроен. Всичко останало е въпрос на поддръжка от предишния собственик. Най -добре е да има изцяло сервизна история.
Колата се връща след Оперативен лизинг. Обслужвана стриктно в МП.
Това до някъде е добре но и МП доста шмекерий правят напоследък. Поискай пълна сервизна история тогава. В доста случай се дърпат. Преди години нямаше проблеми срещу скромно заплащане. Колега @Alexi като бивш Фордист беше взел неговото мондео май през МП и ако се включи ще ти даде по достоверна информация. Мисля че ако продавача е МП може да попиташ за някаква гаранция.
И още един въпрос - дали фокусите нямат проблеми при качване на тротоара, гърбици и други неравности.
Сериозно ли???? Колега не се мъчи взе си SUV. Извинявам се но за мен това отношение е крайно несериозно. Ще си купуваш кола а дори няма да се запознаеш поне с габаритите му.
Да, дават му 17 см просвет. И с тази издължена предна част. Не са ли малко? Карам служебни автомобили с висока проходимост. Тук става дума за семеен автомобил. Макар и рядко, ще се случва да преминава през неравности.
Този пост е редактиран от ydraganov; 24-03-18 в 09:48.
рядко!?
колега, кажи в кой град живееш, защото "градски улици без неравности" ми звучи като "салам без соя"![]()
Това е ясно, както споменах тротоари, гъбици, дупки, паднали на пътя камъни, резки промени в наклона на пътя и т н. Някой карал ли е споменатия фокус и да има лични впечатления.
На малкия дизел 1.6 има проблем с една тръбичка на турбото.
Тъпанарите са сложили в тръбичката за масло малка цедка .
Тази цедка след около 100 000 км се запушва и чупи турбината ( остава без мазане)
решението е нова тръбичка без цедка вътре .Струва около 70-80 лв.
Имам служебни ситроени с този мотор и това е основния проблем.
Успех!
Благодаря на Рафа, със сигурност ще обърна внимание на тази тръба. Някъде четох и за допиращ се в левия фар маркуч, който от вибрациите се ,,изяждал,,. Ако са само тези проблемните места ще има ,, превенция,,.Продължавам да се надявам да се включи някой с точно този фокус.