Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By kris11

Corsa 1,3 CDTI

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Corsa 1,3 CDTI

Предлагат ми една Corsa 1,3 CDTI 2005-та. Ходих да я видя с един приятел, колата е кукла обаче гледам че има теглич. Моя приятел ме разубеждава че не било сигурно дали с тоя теглич не са уморили мотора, не се знаело какво са дърпали с тоя малък мотор. Някой има ли мнение по въпроса.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Corsa 1,3 CDTI

Ем какво да сецат с тая малолитражка - най-вероятно ремерке за мотор или за джет.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

За жената преди година и половина взехме едно Ситроенче Ц3 1,4 HDI 68к.с.- и то с теглич де, но проблеми с мотора няма /поне засега де/. Тарикатското е, че рамото с топката се демонтира много лесно /да не направи на някой дупка в бронята при паркиране на тясно/. Въпрос на късмет и оглед/преглед при вземане на колата.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Кочина с италиански мотор. Карах Комбо 1,3 CDTI 2006 набор - абсолютна кочина..Проблеми :
    - на 2 рата година ръжда по тавана на тчоки / ок съгласявам се унгарска сглобка/
    - на 52 000 км задни амортисьори - леш напълно
    - на 59-60 000км хвърли турбо оттам и ЕГР - фабричен дефект според мен.Остта на турбото е лята,едрозърнеста структура и с шупли- назад 18ХХ лв .
    -предни накладки на 27-30 000 км са аут. На 7Х ХХХ км сменени предни дискове.
    -зимно време загрява след като пристигне / 10-12км/
    -на около 70 000 км сменени накрайници / ОК лоши пътища са нашите/.
    -на 3 тата година взе да се лющи боята по таблото, бутоните за клаксона се пробиха.
    -не знам как е на Корса , но смяна на дясна крушка къси е ад.
    - на 5 тата година отдолу е ръждива лисица, понеже няма централно ключалката от страната на водача е пътник
    - да се има в предвид, че радиатора е подпрян на 2 триъгълни тенекийки. При най-малък досег отдолу се отварят скобите държащи пластмасовите капаци и текват реки.
    - към 75 000 км взе да хъркат скоростите / съединител/
    - отказа ляв прозорец манивелата.
    Може да има и др но не се сещам
    Забр - на магистрала повече от 145 км/ч забрави и то с попътен вятър /Корсата е по-ниск и може да е повече/
    Градско твърдо 8-8,5л , извънградско дои Бургас и обр около 7,2-7,5 , но на магистрално каране - 8.7-9 / до ламарината/
    Mr.TECHNO и blue1 харесват това.

6. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Не знам дали е грешка но взехме такава кола, без теглич. На първо четене съм учуден от ускорението което има тоя малък мотор, изключително пъргав, а за харча какво да кажа, зареждаш и не виждаш да го гори. В крайна сметка жената се кефи което е добре.
    Има обаче един проблем с уредбата на колата който се надявам тук някой да ми даде решение. Когато я включиш и въртиш врътката на усилването за да усилиш или намалиш изобщо не реагира или едва едва се променя нивото, въртиш си а то дори може дори леко да се промени в обратна величина. Някой знае ли как се оправя това?

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

дизели под 2 литра на моето каране горят 7.5-8 .. безсмислен мотор поддържаш комън рейл а няма душа ..

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

...Има обаче един проблем с уредбата на колата...
    Каква марка е ? Блаупункт ?

10. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Не я знам, не пише, само cdr 2005 в дясно. Ето снимка.

car_audio.JPG
    Този пост е редактиран от blekota; 14-10-13 в 22:24.

11. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Пише - VDO , a Trademark of the Continental Corporation ! Трябва да го погледне компетентен човек , не мога да ти обясня с две думи къде може да е проблема , а и няма как аз да ти го оправя .

- - - - - - - - - -

Иначе - http://www.ebay.co.uk/bhp/cdr-2005-vdo

- - - - - - - - - -

Или питаш тук -http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=62790

12. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

А управлението на климатика отдолу има ли го във вариант климатроник. Ако музиката е на модул вероятно и управлението на климатика е така.

13. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Двата уреда нямат нищо общо , само са един над друг . Искаш да си сменяш управлението и на климатика ли ? Морги има много , части също на цени разни .

14.  

15. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Ако го има на модул и е заменяемо, и също ми попадне ще го сменя, по удобно е с климатроник.

16. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Това трябва първо да се провери , може да се окаже , че не е съвсем така . Има си подробности . Но и затова си има Опел-форум .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе