Светене на Check Engine лампата.
На моята кола (VW Polo) свети лампата на Check Engine-а. Досега си я карах така и нямаше проблеми, но онзи ден едвам се прибрах от Пловдив като почна да прекъсва двигателя. В някои от моментите като прекъсваше Check Engine лампата премигваше (Оранжева лампа с двигателче вътре) и аз си помислих, че е нещо свързано с нея. Колата гореше масло, но спря като смених маслото от синтетично с полусинтетично. Какъв може да е проблема?
Отговор: Светене на Check Engine лампата.
Дебитомер на първо четене !
Не гадай, ами карай колата на диагностика, съвет от мен в официалния сервиз да ти вземат 40лв, но си гарантираш в повечето случай точен отговор, а не проба - грешка. Ако са ти далече намери сервиз на Бош в 90% от случаите горивната система е тяхна. Макар че на мен ми такъв сервиз ми показа, че колата работи на 3 цилиндъра, а не беше така. За това официалния сервиз.
п.с. От къде имаш толкова смелост да караш колата с подобна индикация, тя е за това. Замисли се дали псувните и нервите, които си хвърлил докато си се прибирал струват 40лв.
п.с.2 За да получиш други предположения е хубаво да дадеш повече информация за автомобила - година на производство, обем на мотора, вид гориво и т.н. Ако си монтирал АГУ/ГИ може да има нещо свързано с това.
Колата е с мощност 47kW, обороти на двигателя: 4050, като цяло това пише в талона нищо друго не видях, май ще го карам на сервиз.
щом питаш какво е дебитомер директно карай колата в сервиз без да пипаш нищо по нея !
Сега пак я карах колата губи мощност, оборотомера се мени постоянно слиза до 5000 оборота после се качва до 7500 и постоянно така. На нагорнище трудно тръгва т.е. няма мощност и после се засилва.
ти последно с какво гориво си ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ibr1975
Сега пак я карах колата губи мощност, оборотомера се мени постоянно слиза до 5000 оборота после се качва до 7500 и постоянно така. На нагорнище трудно тръгва т.е. няма мощност и после се засилва.
Това са симптоми на съединител ... ама ти какви резултати гониш че караш с подобни обороти? Търси сервиз да не търсиш автомобил.
Това с оборотите е когато е на свободна скорост а не когато карам колата, а и двигателя не работи добре като че ли не получава достатъчно бензин.
Колегите са прави,закарай колата да я видят в някой сервиз.Най-вероятно смуче въздух отнякъде и затова сама се форсира на празен ход.Трябвало е днес да го направиш.Повечето сервизи работят събота...
QUOTE=Ibr1975;619146]Колата е с мощност 47kW, обороти на двигателя: 4050, като цяло това пише в талона нищо друго не видях, май ще го карам на сервиз.[/QUOTE]
Toеа е една кола нали ?? Или една жена каза. Господи как мо0же да има толкова глупави хора ??
Човече колата си има година на производство, Има си и КОД НА ДВИГАТЕЛЯ. От годината и кода зависи типа на инжекциона.
В големия талон го пише кода. имаш лепенка в легена за резервната гума. При диоагностика пак ти се изписва кода на двигателя.. Той е много важен за да ти се даде някакъв съвет .
Иначе въпроса ти е :" колата не върви " - ама каква кола, какъв двигател, вид на гориво - гадаене.
Отиди при някой да я закачи на VagComи изплюе грешките и по тях ще се разбере проблема.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ibr1975
На моята кола (VW Polo) свети лампата на Check Engine-а. Досега си я карах така и нямаше проблеми, но онзи ден едвам се прибрах от Пловдив като почна да прекъсва двигателя. В някои от моментите като прекъсваше Check Engine лампата премигваше (Оранжева лампа с двигателче вътре) и аз си помислих, че е нещо свързано с нея. Колата гореше масло, но спря като смених маслото от синтетично с полусинтетично. Какъв може да е проблема?
Най вероятно са ламбда сондите. Трябва да се замерят и най вероятно нови!
Aз (жената)имам Поло -3 96г. и най-честите им проблеми са с бобината(комутатор)и бензиновата помпа и последно скоростна кутия.Крис11 ти е казал какви данни трябва да дадеш и тогава да продължим с гадаенето,но си 100% за диагностика.