Отговор: Зарядно за акумулатор
Зарядното върши идеална работа.
Ще споделиш ли марка/модел/цена?
"изход 12V DC 0,3 A", това не е зарядно!
Цитат:
Първоначално публикувано от
mcea
"изход 12V DC 0,3 A", това не е зарядно!
А какво е,при положение,че зарежда акумулатора ми?
С 0,3 А ще го заредиш, ама не се знае коя година.:cool:
За дозареждане става, но ако сложиш дълбоко разреден акумулатор ще го чакаш с дни..... :)
Пример - 60 Ah - 60/0.3=200 часа /24= 8,33 дни.
Avenger,
Напиши все пак модела!
Аз имам електронно зарядно, чийто процесор според програмата регулира зарядния ток в диапазона 0.8 - 3.8А. Не е постоянно на минимален ток, а според напрежението. За 60Ah акумулатор му дават време на пълен заряд 15ч.
За да не си помислите, че е кой знае какво - Ultimate Speed ULGD3.8A1 / 40лв. от вчера в една 4-буквена верига магазини. :) Има си и графика на режимите в упътването и на опаковката даже.
Gena_bs пробвал ли си го до колко волта зарежда акумулатора? Само ли си изключва зареждането или трябва ти да го изключиш? Нямам предвид да има индикация за зареден акумулатор, а действително да прекратява заряда при достигане на определено напрежение и ток.
В интерес на истината с този модел още не съм зареждал и не съм измервал с мултимер.
Имам и предишната модификация на същата марка, който няма LED диспей, а само индикация заряд и напълно зареден. Bosch C3 е подобен, но е почти тройно по-скъп. Него съм го ползвал само за един 6V на охранителна система и веднъж за 60Ah акумулатор. Последният беше с напрежение 12V според мултимера и за малко повече от 3 часа зарядното показа, че е зареден. После премина в поддържаш режим. Съдя по промяната на напрежението на клемите.
За съжаление беше преди 2 месеца и вече не помня точните стойности. Мисля, че зареждаше с 14.4V и в поддържащ режим (trickle charging), като се включваше за кратко при достигане на напрежението на акумулатора 12.75V. Толкова показа уреда ми и след като изключих зарядното. Ток на заряда не съм мерил.
Ето линк към упътването на новия модел, но са спестили доста от техническите характеристики, в сравнение със стария: Produktdetails
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Avenger,
Напиши все пак модела!
Аз имам електронно зарядно, чийто процесор според програмата регулира зарядния ток в диапазона 0.8 - 3.8А. Не е постоянно на минимален ток, а според напрежението. За 60Ah акумулатор му дават време на пълен заряд 15ч.
За да не си помислите, че е кой знае какво - Ultimate Speed ULGD3.8A1 / 40лв. от вчера в една 4-буквена верига магазини. :) Има си и графика на режимите в упътването и на опаковката даже.
Гена,марка няма,спец.за теб огледах кутията и самия уред.Моделът е ST8011.Китайче,купено от Кауфланд и произведено по поръчка на магазина.Цена 15 лв,на промоция-8 лв.
Според инструкцията-след достигане на пълен заряд,спира да зарежда.
Благодаря, но не се сещам да съм го виждал.
Преди малко четох по авто форумите и много хвалят шведските CTEK www.ctek.com Ама цената им в БГ е зверска. Особено за 7-ма серия (MXS 7000 - 323лв.) http://www.akumulatori.bg/media/docs...orYI9z6poo.pdf При по-скъпите вече максималният заряден ток според модела достига и 25А. Ама и цената им е висока...
"траф" за лунички 150Вт с преправена вторична намотка, 1 Шотки двоен от захранване на радиатор и по 1м 2 проводника поне 1,5 мм2
Пълни яко с по10А
Днес попаднах на това за 109лв.: Зарядно устройство BT-BC 12 D-SE – Инструменти, градинска и климатична техника от Einhell
Единствено ме изненада ръчното превключване м/у 3 фиксирани стойности на зарядния ток - 2-6-12А.
Качествено зареждане не се получава със съвети като този на крис11.
Раличните технологии се зареждат по различен начин.Прекалено сложно
е за да се обясни на кратко.Има специализирана литература.
Доброто зрядно не може да бъде и евтино.;)