овцата обича, а и трябва да бъде стригана.
Не си разбрал. Не засича отворения капак, а включването с кабел към компютъра на автомобила.Не засича "само предните колела", а дали едните -задни ли предни се въртят, а другите не и изобщо дали автомобилът се движи.В съвременните автомобили има достатъчно датчици които да го установят.VDC и другите системи за контрол на стабилността на автомобила как според теб работят?
Volkswagen спря продажбата си на коли в Италия
пак не мога да си го представя. Защото за мене има два варианта.
1. Нещо не мери правилно. Или то е счупено, или негодно
2. Нещо не мери правилно с цел. Това, за мен е пиратлък.
Вече и глухите го знаят втория вариант...
Ако аз съм майстор а комшията ракияджия. Той дойде при мен да си поръча спиртомер, дето мери грешно с 30°. Просто да си прави тестове. Аз няма ли да си задавам въпроса, тоя човек да не почне да продава ракия, дето е 60°, за 90°? И му поискам да подпише документ, че тоя инструмент, съм го направил, да се ползва, само за лични цели. Като се освободя от излишен риск? Или Бош са способни да инженират и създават, но не и да изготвят един прост разтоварващ от отговорност документ? Освен комшията, ако не е пратил по жената някой и друг тон ракия, за нас да си имаме. А може и пари обвити във вестник.![]()
То може да го погледнеш и от друга страна - вагените да кажат, че искат да вадят еди какви си параметри и бош да им пуснат софтуер, с който да ги вадят, което пък хвърля топката с измамата в тях, ако например вагените не са знаели, че софтуерът го прави измамно.
Всичко е в сферата на теориите и конспирациите.
Аз като цяло съм привърженик на конспирацията, че САЩ нарочно правят това в точно този момент и то е изцяло политически ход. Като е напълно възможно и ФВ да са мамили, но никой да не е направил нищо до момента с оглед чакане на подходящ тайминг за атака срещу Германия, която доскоро събуваше гащите, ама напоследък се репчи. Като, ако ФВ са мамили, то това не е никаква конспирация, а си е просто добре изигран политически ход.
каквото и да е, то е вече признато, от фолсксваген. Всички до един са мошеници. И тия, дето слагат нормите и тия, дето не ги спазват...
Да ти имам "обективността".
Вагените са невинни, защото "без да искат" са сложили на автомобилите си софтуер с който лъжат цели държави и милиони потребители заплатили ****** евро за техните автомобили защото са "върха" на технологията, а пък САЩ преднамерено ги "удрят" точно в този момент, защото това е политиката им, а не защото търпят загуби за милиарди долари от невнесени данъци в резултат на заблудата за вискоекологичните двигатели на VW, заболявания причинени от повишеното замърсяване прикрито от лъжливият софтуер, който случайно е създаден от друга немска компания...
Ама дори да е умишлено това не е лъжа, а ПОЛИТИКА на вагените, която е "много хитра" ...
Обективността ти е същата като постоянните ти реклами в климатичния форум на панасоник и самсунг ...
Общо взето ганьовско мислене.И да съм виновен, не съм виновен!
Ами да видим, когато в ЕС и държави от ЕС започнат да налагат санкции на VW тогава какво ще измислиш да оправдаеш лъжата им ... сигурно ще е нещо от рода на "Ама те нали си признаха, какъв е проблемът?"...
А че лъжат всички лъжат, само че едни лъжат малко и в някакви граници, та може да им се има относително доверие, а други се усират от лъжи ...
Ако не вярвате погледнете тестове за реална консумация на различните марки и модели автомобили и ще разберете кой как лъже...
Орнажада, това не е "пиратлък" а тарикатлък по ганьовски, демек "ние сме тарикатите, вие сте балъците".
Много правилно беше написал едно момче "Той мениджъра на вагените си е заработил милионите за пенсия, вижте по улиците колко балъци е излъгал да си похарчат парите за фолксваген..."
Щото твоята е на непонятни висоти сигурно. Видя ли статия която даде Тони? Проблема е известен от 2 години. И под известен няма предвид в някоя лабораторийка в някой забутан щат. Хората са ходили по конференции с резултатите си.
А ти сигурно си експерт по програмиране на микро схеми и управление на двигатели с вътрешно горене. А освен това имаш и информация какви точно са договорните взаимоотношения между BOSCH и VW и какво точно е било заданието и кой с каква информация е разполагал.
Абе аз не ги защитавам, изкривяваш ми думите. Нека са виновни, мен това не ме интересува честно казано. Просто напеавих вметка, че според мен тази лъжа е била известна, както стана ясно, но се използва в точно определен момент като оръжие срешу Германия.
Празните редове в предният ми пост са разделенията между отговорът ми към фхориндж и моята представа за нещата.
Относно политическите ходове в предния ми пост, говоря само и единствено за такива на САЩ, а не за ФВ.
И нали не си мислиш, че милиардите загуби от данъци са повече от милиардите приходи, които ще се реализират от поредния удар срещу ЕС икономиката и задържането на долара висок (или дори по-висок). Ако ги беше еня за здравето на хората, нямаше да карат 3-4-5-6-7 литрови пикапи...
Всъщност историята си има предистория.... Още преди 6-7г., пак в САЩ хванаха Порше, че във всичките си модели на Кайен са вкарали софтуер, който "лъже" съвсем съзнателно относно моментния разход на гориво - просто показва по малко и максималните цифри никога не надхвърлят 59л/100. Бяха направили един тест в реални условия м/у Кайен и един МЛ в Невада. Това, понеже, първоначално германците бяха казали, че американското гориво не отговаря на нормите за комън рейл системи. Та "ония" взели, че напълнили една цистерна дизел от Германия, закарали я в Невада и почнали да въртят км с двете машини, по простия метод - туба с гориво, вместо гориво от резервоара. Беше се оказало, че на Кайена моментния разход при ускорение достига 98л/100, а при скорост от 200км е около 60л/100. Това всичкото е по памет - няма как да намеря това което съм чел тогава.
За VW и за доста международни корпорации това нарушение е просто въпрос на сметки - колко ще спечелят и колко ще загубят ако ги хванат.Това е констатирано преди доста десетилетия в САЩ и именно поради това са толкова "жестоки"(големи) санкциите ...
И САЩ са минали по нашия път -глобяват с общи за всички санкции, но се оказва че за някой фирми е буквално по-изгодно да нарушават и да плащат санкциите и да са на голяма печалба.Поради това там санкциите са за ден от извършваното нарушение, до прекратяването му, като компаниятя след като е "хваната" трябва да доказва че е прекратила това нарушение.
То и затова спират продажби и извеждат от употреба или ремонтират(сервизират) дефектните уреди/автомобили-всеки ден в който се употребява такъв уред/автомобил е нарушение=санкция за компанията, защото действително там човешкото здраве и живот са по-скъпи от печалбата на някои компании ...
Отделно си помислете, че им е даден срок да поправят дефекта/измамата, но те са си мислили, че "ще минат метър".Ами може, но в Германия ...
Ясене хубаво си помисли ако някой ти каже "Ще ми продадеш ли незаконен пистолет, че ми трябва", дали ако не знаеш за какво му е извършваш престъпление и какво, и ако знаеш какви са престъпленията които ще извърши с този пистолет, например като бъде застрелян човек за какви престъпления отговаряш ти...
Момчета какво си мислите под "санкции"? Имате ли представа че в САЩ наказателна отговорност носят и юридическите лица и такава отговорност се понася след наказателно производство(наказателно дело) срещу съответната компания което се прави чрез обвинителен акт.След това федералния съд решава дали има нарушение, в какво се състои и въз основа на закона каква е санкцията и нейният размер.
Това цялото е процедура, събиране на доказателства, доказване ...
Отделно "тази малка лабораторийка" не е доказала нищо, а само е констатирала, след което е изложила на всеослушание констатациите си и евентуално е сезирала компетентните органи.
Само че когато повдигаш такива обвинения държавния орган трябва да има доказателства, тоест да е събрал такива които доказват това.Там прокурорите са избираеми и когато някой прокурор твърди че има нарушение на федералното законодателство което се наказва по Кодекса им за престъпленията, а след това има оправдателна присъда този прокурор обикновено си подава остава, но и да не я подаде на следващите избори "си заминава" ...
Никой гражданин не търпи прокурор който ще обвинява "бадева" както му е кеф, без да има доказателства ...не е като при нас.
Същото е и за държавните им органи следящи за опазване на околната среда- никой не си позволява да хвърля висящи във въздуха твърдения от рода на "ти като всеки един престъпник на КОЛЕНЕ, ръцете зад гърба ..."
Да ви припомня, че ви и е къса паметта : САЩ глобиха Pfizer за корупция в Източна Европа и Азия -Лекари в редица страни, включително България, са получавали пари, екскурзии и други награди, за да предписват медикаменти на компанията
САЩ глоби фармацевтичен гигант
Фармацевтична компания се призна виновна за престъпления в САЩ, ще плати огромна глоба
GlaxoSmithKline ще плати 3 млрд. долара глоба
Все едно това е първата, последната и единствената такава компания която е глобена в САЩ.
Както казваше един мой познат "имате друга мисловна парадигма" .
Не осъзнавате и не разбирате какво точно се случва и че компромиси няма.Възможно е да има някакви малки "отстъпки" от размера на санкциите за собствени компании, но изследвания в областта например на размера на вредите за американското здравеопазване от дефектни продукти се правят в САЩ още от началото на 80-те години на миналия век и те знаят точно колко им струват такива дефекти на некачествени стоки.
Същото е и с опазването на околната среда.
Горе като пише, че е глобена Пфайзер за корупция в България и даване на подкупи на лекари и е посочено точно лицето което го е правило и периода в който го е правило да сте чули за обвинения за тази корупция...????
В САЩ например има около 110 случая годишно на смърт причинени от отварянето на въздушни възглавници на автомобила при катастрофа със скорост до 60км/ч, повечето от тях(около 76 случая) в резултат на счупване на врата на пътника/водача, тъй като се получава камшичен удар от възглавницата.Именно в резултат на тези изследвания се регулира и скоростта на отваряне(надуване) на въздушните възглавници и степента им на напълване(твърдост) с въздух при удар и о там "дойде" в ЕС това изискване.Отделно се въведе и изискване въздушната възглавница да се отваря при удар със скорост над 15 км/ч.
Схващате ли къде точно сме като ниво на мислене и качество на интелектуалния ни продукт и законодателството ни спрямо тях?
"Фолксваген" са били предупредени за незаконните тестове преди години
Разбирайте го "Ние вече няма да правим така в САЩ, затова си назначаваме нов директор и обособяваме Северна Америка като нов регион в който стриктно ще спазваме законодателстово.За останалите региони на света според това дали са ни санкционирали и с колко, ще решим дали ни е по-изгодно и ще продължим да лъжем или не."Поста си запазва директорът на "Фолксваген" за САЩ Майкъл Хорн, но той ще има нов началник - досегашният шеф на "Шкода" Винфрид Валанд, който ще оглави създадения нов регион - Северна Америка.
"Корпоративният език" има доста особен начин на изразяване ...
Този пост е редактиран от justify; 28-09-15 в 11:19.
Както се и очакваше, не са само вагините. Всички са маскари:
СЕГА - 2.1 млн. коли "Ауди" са с манипулирани данни за изгорелите газове
Нормално е да има ефект върху цялата група ВАГ, при положение, че използват едни и същи двигатели.
В статията не става въпрос само за вагините, ама кой да чете...
цялата група е засегната. Освен, може би Порше. Останалите - Фолксваген, Ауди, Сеат и Шкода, се едни и същи коли. Само формата на колата се променя. Между другото гледах одеве новия Леон. Малееее. Баси и срамът. 1:1 с Ауди А4. За Ибизата = А3