Android box за Xplore TV - препоръчайте
Здравейте,
Предвид скорошното откачане от "кабелна" ТВ+Нет, реших да оптимизирам мобилната им телевизия (А1 Xplore TV ), тъй като имам активирана тази услуга (и за телефон, там пък пече здраво...но дори през браузера > ТВ, не е удобно, тъй като доста сече...слагам снимки как изглежда)
Xplore TV за смарт телевизор
Телевизорът е морално остаряло Сони (андроид 7 KDL 50W809C), а тяхното приложение е за поне 9-ка.
Какво е най-удачното устройство, като не се търси най-евтиното, а по-скоро оптималното - за да не чупя още нерви (ако и дистанционното е ергономично, с гумени копчета... :BigGrin ще е екстра, а не като от зрънчо).
Освен дистанционното, ми е важно да има удобно превъртане (например, както е на HBO Max или това на интерактивната на А1), това в момента е отврат (виж снимка 1снимките):
https://i.ibb.co/B4Y8P6q/xploretv-GO3.jpg https://i.ibb.co/VjfmKhP/xploretv-GO.jpg
Гледах това от един тукашен "търговец", но ми се стори прекалено скъпо надценено,
TOX 3 Amlogic S905X4 Андроид 11 4/32GB - 160лв
- така че в краен случай може и с поръчка от амазон... (или Али... стига да не чакам месец).
Но ко не може да се оптимизира превъртането - то няма да се изхвърлям с нещо като горното
Ако в даден момент в бъдещето, премина на Вива - ще може ли да се ползва съотвения бокс/стик - и на Еон платформата?
ПП: Какви други благинки имат тези боксове - гледам доста от торенти, (онлайн платформи не ползвам).
Отговор: Android box за Xplore TV - препоръчайте
Според мен, трябва да определиш точно версията на приложението, което имаШ и ползваш на телефона за телевизии, за да се разбере дали е за мобилен или за телевизонен Андроид, а те са различни. Предполагам, че щом работи на телефон, значи е за мобилен Андроид версията на приложението ти, а не за Андроид ТV и трябва да си търсиш бокс с операционна система Мобилен Андроид, а не Андроид ТV. Доброто Сега е, че има боксове, на които може сам да преинсталираш, която от двете системи ти трябва - мобилния Андроид(AOSP) или Андроид TV(ATV)
1 Прикачен файл(ове)
устройство - за Адроид ТВ
Цитат:
Първоначално публикувано от
morandis
Доброто Сега е, че има боксове, на които може сам да преинсталираш, която от двете системи ти трябва - мобилния Андроид(AOSP) или Андроид TV(ATV)
Явно имам и двете, но за Смарт ТВ писах и горе - е активна (таксата е 2лв/мес), прикачен файл. Тествано е на нов LG. Това ли имаш предвид под "версия"?
Не знам с кое е по-добре - предполагам за ТВ , каналите са еднакви, така че се търси устройство за Адроид ТВ, на А1 поне хубавото е че не зависи към каква Wi-Fi мрежа ще го вържа (както е на Еон, тъй че мобилната мисля да я скипна).
Две версии - за телефон е v.31.0., а за телевизор е v.1.72., но щом и за двете имаш права няма значение боксът дали е с мобилния Андроид(AOSP) или Андроид TV(ATV)
от това съм купил 5бр. - идват за 3-4 дена и магазина е от Европа, а цената е може би една от най-ниските за толкова добър хардуер
https://www.geekbuying.com/item/A95X...OX-459914.html
много съм доволен, но го ползвам за Kodi с OpenElec
купих и за позната - тя го ползва под андроид с приложението на булсатком
единствената доработка, която съм му направил е да махна подсветката отгоре за да се охлажда по-добре
Tox 3 е добър бокс.mi tv box s 2 gen e добър за 100 лева.амазон стик 4к за 70-80 лева.за телевизора има Коди сигурно има приложение за А1.