Как действате по време на буря?
От доста време не съм публикувал тук някаква темичка. Сега обаче ми стана интересно и съм решил да ви попитам. Моля ви по - долу освен всичко друго да споделите, ако използвате някакви специални, дори и самоделни да са средства за защита. Ако смятате, че нещо в анкетата не е наред - споменете да го поправя - не съм специалист по токовете [:D] Анкетата касае предимно "домашните ви любимци"[:)]
<font color="red">Изключвате ли си компютъра по време на гръмотевична буря?</font id="red">
Подсигурила съм моето зверче така, че да не се налага да го изключвам. Но въпреки всички мерки, осъзнавам сериозната опасност на която го подлагам с неизключването.
Още една позиция вкарай ДЗВЕРР
Изключвам и мрежовия кабел и от електрическата мрежа.
Какви ли не "градски легенди" и реферати съм слушал на тази тема.
Като не бил включен компютъра, нищо не можело да стане.
Да де, но аз съм виждал как може.
Та оттогава изключвам и от контакта, ако е сериозна бурята и има чувствителни колебания в електрическата мрежа, но и мрежовия кабел.
Имам познати добри специалисти по електроника и в някои случаи казват, че действам, като параноик, но тъй като токовете са ми в мъгла предпочитам да постъпя така, отколкото после да съжалявам.
Сина ми също знае, че има ли буря с гръмотевици навън, кабела се изключва и го прави, ако мен ме няма в къщи.
Някой път е плачевно положението при буря.
UPS в къщи нямам все още.
А и тези с AVR функция са доста дебелец, така че мисля, че такава покупка не е оправдана засега.
Иначе за мрежата съм привърженик на протекторите на APC.
И ДЗВЕР поправи анкетата, че така може да се гласува 100 пъти.
Да не е анонимна, там е ключа. [:)]
Malone, никъде не виждам опция вотът да не е anonimious.... Единственото, което можах да направя е анкетата да е само за членове.....
Така де, само членове да гласуват.
Тогава не е анонимен и може да се гласува само по веднъж.
По време на буря гледам да се прибера на завет и на сухо. А компа го изключвам от контакта. На мрежата си вярвам, ама на Енергото - не.[:D]
<font color="blue">//offtopic
И ми настръхва косата, като гледам как са изградени някои LAN мрежи. Не дай си Боже гръмотевично лято.</font id="blue">[:(!]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
<font color="blue">//offtopic
И ми настръхва косата, като гледам как са изградени някои LAN мрежи. Не дай си Боже гръмотевично лято.</font id="blue">[:(!]
<div align="right">Originally posted by Lupus*-*08/06/2004*:* 15:09:16</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Изключвам абсолютно всичко, което е включено в компа. Ако не ме марзи и бушоните ще врътна. Много ме е страх от "Бум" и после 160 [:(]
@Lupus недей така, ще ми докараш някой разрив на сърцето [:(][:(][:(]
Най-добрата застаховка е да се изключва всичко включено в рс-то, макар че откак си взех surge протектори вкъщи им се доверявам. Иначе в работата съм си патил доста - безчет карти по старата BNC мрежа съм сменил след гръмотевични бури, а от токов удар ми е гърмял и сървъра.
По време на буря се качвам на покрива с метален прът в ръка и призовам Господ. Засега резултата е 3:0 за него... [:)]
А компютъра не се гаси, вадя само жицата на кабелната от тунера.
Изключвам всичко включено в компютъра (без мишката и клавиатурата) и си почивам докато премине бурята, въпреки, че имам UPS(APC) и протектор(APC) за мрежата, но съм по-спокоен, когато всичко е изключено, пък и трябва да се почива от време на време.[;)]
Ами при лека буря свалям кабела на ЛАН-а, ако е сериозна буря с много гръм и трясък, изключвам си и компа и телевизора и лягам да четем книга.
Също - като колегата от Варна, с това изключение, че не лягам да чета книга, а трескаво започвам да звъня по телефона, за да си намеря компания докато премине ужаса. Изпитвам панически страх от такива природни дивотии.
Никога не изключвам кома по време на буря... не знам защо просто предполагам че досега не съм пострадал и заради това
Аз смятам, 4е всичко което минава по високи места е опасно.Но аз лично не си изключвам нито един кабел.Обикновенно по време на буря набузвам музиката на макс за да не ми пречи бурята! [^][^][^]