Трябва ли ни Здравко (и подобни нему) в Парламента?
Lupus,
четох мнението ти за Виктор в друга тема и сега мисля, че разбирам защо пускаш тази, даже мисля, че разсъждаваме в унисон.
Здравко е може би (според мен) типичният български мъж, с неговите предимства и недостатъци (типичен=образ, формиран на база чертите на мнозинството, не е правило или етикет), в шоуто си беше на мястото, но парламента е законодателен орган, който изисква по-специфични и задълбочени познания в области, които на този човек му липсват (а мисля, че той го знае).
Всяка жаба да си знае гьола, тук се сещам за една много хубава мисъл на Доде:
"О, велика чаша на популярността, сладко е да се пие от нея, но колко тежко е когато се разлее."
Твърдо НЕ! Както спомена "колежката" Krusteva, [8D] - Всяка жаба да си знае гьола!
Макар че.....като гледам, в сегашния Парламент има хора който са много по-зле от Здравко. Ноооо.... това е една друга тема....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Lupus луд ли си
<div align="right">Originally posted by laMARTIN*-*24/01/2005*:* 15:01:24</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Що аз бе! Виж тук: http://www.standartnews.com/stnews/society/index.htm
Не знам кой е Здравко (е, хубаво де... досещам се), но не мисля, че е подходящ.
Не съм привърженик на теорията "От кол и въже - в депутатско кресло". Ако бях, щях да гласувам за НДСВ.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Трябва ли ни Здравко (и подобни нему) в Парламента?
<div align="right">Originally posted by Lupus*-*24/01/2005*:* 13:42:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Твърдо не, въпреки че гласувах за него. Същото важи с пълна сила и за Виктор (има висше образование и е нормално да е една идея по интелигентност над останалите, но ... и на него нивото му е доста ниско). Депутатите може да са всякакви, но мнозинството са доста умни хора.
Здравко няма място в Парламента, но може да измъкне един мандат повече, ако го включат в някоя депутатска листа. Примери от последните избори подобни - бол... да не изброявам [8D] Само жалко, че партиите ни прибягват към подобни варианти, за да си осигурят мнозинство и място за върхушката. Но това не е така само у нас - спомнете си например за сенатор Арнолд Шварценегер [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">спомнете си например за сенатор Арнолд Шварценегер [:D]
<div align="right">Originally posted by Slero - 25/01/2005 : 06:04:58</div id="right">
Арнолд беше губернатор, не сенатор... []
Трябва ли да споменвам , че ние гласуваме за цветове , партии и листи. Така че какво значение има дали некъв Здравко (който и да е той) е за ,или не е за парламента , въпроса е дали някой ще реши да го вкара там ,или не , според мен.
След случая с оня боклук дон цеци ми е все едно кой е , и кой не е в парламента.
Dark, прав си, съжалявам за грешката, но не мисля, че има особено значение.
Izverg, вярно е, че гласуваме за цветове (на пропорционален принцип), и точно затова се използва механизма - една популярна личност да накара повече хора да гласуват за съответната партийна листа, та да се намърдат и хората от партийната централа и местните структури.
Абе не ми се говори за политика, защото... [!]
все ми е тая кой ще е в парламента
1. Всеки отговарящ на изискванията /възраст, националности и т.н. има право да участва в парламента, щом си осигури и гласовете - толкова по-добре за него...
2. В политиката меко казано е, че за да оцелееш трябва да си ку**а
3. Гарантирано е от Конституцията е правото на избор...
off topic - келепиреца-а-аааа.... всичко останало е бошлав работа...
- Не!
Обаче...дълбоко ме смути този 14%-ов дял от хората, които са посочили за отговор - "все ми е тая". Как ще ви е все тая бе хора?! Това означава, че ви е все тая и как живеете, че ви е все тая какво ядете, с какво се обличате ... Ох, не ми се отваря пак тази тема.
Да си призная - от няколко години не гласувам както за местното така и за парламентарното управление, НО не защото ми е все тая, а защото няма за кого да дам гласа си. Това не е знак на апатия от моя страна, а избор да не ме управляват хора, на които нямам вяра.
Безразличието ни убива нас...
Из "Приказка за честта" на Смирненски
Прочетете го.
Това е положението в България, така че нищо чудно в следващия Парламент да видим станали известни от кварталните телевизии шутове.
......
Намислих чрез подвизи чудни да блесна
умирах по сто пъти в бран,
но винаги рицар на кауза честна,
не бидох пак с чест увенчан.
Отчаян, окаян,веднъж в булеварда
аз тръгнах неземно злочест.
И вдигнах над себе си ярка плакарда:
"Човек без капчица чест!"
Но странно: презрение няма ни капка!
Посрещат ме вред с интерес,
любезно отвсякъде свалят ми шапка:
"Без чест ли си? - Прави ти чест!"
Един господин ме целуна: "Ах, братко,
и ти ли!... Ей, кой да те знай!"
Две хубави дами ми казаха сладко:
"Елате в нас утре на чай!"
Чудесно! Невиждано! С почести редки
изпратен бях чак до дома.
Министри, царе и придворни кокетки
ми писаха мили писма.
И ето ме: важен, блестящ, елегантен,
богат като истински Крез!
И знам аз: крадец съм, лъжец, спекулантин,
безчестник; но... винаги с чест!"...
......
BTW, има ли някой който може да опровергае твърдението, че Здравко и Нико Тупарев<sup><font color="red">*</font id="red"></sup> са съдружници в един хотел в Приморско?
Това от агенция "Една жена каза".
<sup><font color="red">*</font id="red"></sup> - Продуцент на "Big Brother" в България.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">BTW, има ли някой който може да опровергае твърдението, че Здравко и Нико Тупарев<sup><font color="red">*</font id="red"></sup> са съдружници в един хотел в Приморско?
Това от агенция "Една жена каза".
<sup><font color="red">*</font id="red"></sup> - Продуцент на "Big Brother" в България.
<div align="right">Originally posted by Malone*-*28/01/2005*:* 19:06:10</div id="right">
Ако думата е за лицето Здравко Янакиев Василев, доста интересни неща могат да се прочетат тук:
http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost...els&Number=970