Re: Дайте да видим сега с какви доходи живеем.
един частник-зъболекар, който не работи със здравната каса отчита от 10 пациента един (е, може и друго да е съотношението...)
това е големият проблем - не се плащат данъците, пък после нямало пари...
моите доходи не се увеличават, чакам някакво 10% увеличение от държвата от юни май
http://img510.imageshack.us/img510/3399/44890147ij0.jpg
сестра ми плати 300 лв за махане на ечемик - легално, не под масата - но я носеха едва ли не на ръце, в луксозна обстановка...
и айде стига с тия доктори и шофьори, я кажете колко взимат дупетати и политици, ей, бутнаха 600 млн еуро на оня исландец....доходите ни сега са в неговия джоб!
Интересна анкета. Гласувах ;)
и съм доволен от това което получавам за моето средно образование !
Просто в училище не ми беше интересно :)
Не ме нападайте ... моля!
Моята за тази 1 година се качи с 200 лв., но пак е сред първите няколко възможни отговора. Напоследък се чудя за какво ли са ми двете висши образования, при положение, че май май по-добре ще се прехранвам ако лепя плочки (мога го :) )
Никога не е късно да опиташ!
Като за начало може в свободното си време :)
като администратор сигурно си видял моя отговор с моето средно или по точно НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ !
Помня една стара поговорка ... АКО ОБИЧАШ ТОВА КОЕТО РАБОТИШ... ЦЯЛ ЖИВОТ НЯМА ДА ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА РАБОТИШ ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от z0r0
като администратор сигурно си видял моя отговор...
Честно казано, всички го видяхме отговора ти... :-memnon
И кое е смешното ?
Мислех че е анонимно!
Както и да е идеята ми беше просто ,че ако много искаш да се занимаваш с нещо - можеш да успееш ... дори и в БГ
Ааааа, отговора в анкетата!
Помислих си, че говориш за предният си отговор със средното образование.
:Drinks:
Ха и двамата не сме се разбрали .. :Drinks:
Тогава изказах етоТОВА мнение, че ни предстои да наблюдаваме много интересно и рядко срещано явление - доходите у нас рязко ще се повишат през следващите няколко месеца, но не се сещах как ще стане. Сега вече ми се поизбистри технологията - ами просто кадърните хора се изнасят на запад и ако даден работодател не осигури поне подобаваща част от западните условия, то ще остане без персонал. Разбира се в повечето случаи това става с вдигане на цените на стоки и услуги и предизвиква определена инфлация, но в повечето случаи това повишение е основно за повишаване заплати, осигуровки и подобряване условията на труд. В противен случай този работодател ще бъде изхвърлен от пазара - ще остане без персонал. Смятам и искрено се надявам, че този процес ще продължи нататък и дори ще се задълбочава през следващите месеци!
Лошото е, че това, което правя в момента, ми харесва, но пък някак си не ми бива заплатено правилно. Простата истина е, че ако работиш за някого, то винаги работиш за този някой, а не за себе си.
PS. Отговорите в анкетата наистина са анонимни и не се виждат от почти никого, дори от повечето администратори, така че споко :Drinks:
Справям се някакси....с от 1 до 3к с клонящо към 3 и разбира се, осигурявам се на 0.3к, но което е по-важно, не чувствам никакви угризения :Drinks: нямам намерение да пълня джоба на "победителите" в зад-обществените поръчки, търгове, и т.н. Когато държавата стане добър стопанин и започне да харчи парите разумно, тогава и аз ще стана добър данъкоплатец. До тогава ще съм лош ас посибъл :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
....защото съм сигурен, че ако има повишение на доходите, то не е благодарение на действията на правителството, а въпреки тях!
ами да.
комунистите са демагози.
само говорят как приоритет им било повишаването на благосъстоянието на нацията.
а замразяват бюджетните заплати.
ми ще има стачки - естествено - в бюджетните сфери.
и малко офтопик:
сигурен съм, че единици тук чуха овчаров да казва по 7дни :
"булгартабак налива в бюджета 1 200 000 000 лв годишно" ....
- бахмааму - аз мислех, че само 2 000 000 бъгъри пушат в бъгърията - ама по негови думи излиза, че или 5 000 000 пушат по минимум кутия на ден "бъгърски акцизни", или просто себестойността на кутия "VictorУ" е към 30-40 стинки(барабар с транспорта и отстъпките) а останалите 2 левчета ги прибират нашите хора ... :) :))
:jamaika
Лятото на 05 работих като пиколо на Златни. Заплата 240лв. осигуряваха ме на минималната работна заплата. Сега пак се върнах и се съгласих единствено защото ще им поддържам и компютрите (+200лв) иначе заплатата ми е 270лв. Не виждам да се е повишила чувствително за тези 2 години.
Приятели сега си търсят работа и най често споменаваната заплата е 270 мах 300лв.. Не виждам какво толкова се е променило.
Като пиколо нямаш ли бакшиш ???
или той не се смята ?