Чета всичко, без може би последното - ужаси . Най-много предпочитам фантастика. И имам доста богата колекция, но по-стари издания, скоро не съм купувал, просто нямам време за това удоволствие - четенето...
Чета всичко, без може би последното - ужаси . Най-много предпочитам фантастика. И имам доста богата колекция, но по-стари издания, скоро не съм купувал, просто нямам време за това удоволствие - четенето...
САМО и Тери Пратчет са несъвместими в едно изречение думиПървоначално публикувано от xaero
- Фредерик Форсайт (любима книга - Денят на Чакала)
- Артър Хейли (любима книга - Летище)
- Виктор Суворов
- Артър Кларк
- Айзък Азимов
- всичко документално на тема Втората Световна Война
- научно популярни четива относно физиката, състава, особеностите и произхода на вселената, обяснения за физически явления от всекидневието ни.
- документални четива за космическите полети, аварии, катастрофи и т.н на СССР и САЩ
Въпреки изобилието на информация в Интернет, музики, филми - все още за мен четенето на хубава книга, която да ти стимулира и въображението и мисълта е незаменимо с нищо друго.
http://go.to/sfiction_bgПървоначално публикувано от obshtinska_mishka
Опс "panevdd"
го е дал много преди мен.
Така е като не гледам внимателно.
А иначе чета фентъзи,преди това четях фантастика.
Като автори:Може би Тери Гудкайнд,Зелазни,Дан Симънс разбира се Хари Харисън.Много са
фантастика (сега си чета Стражите на руски..)
крими, докато пътувам до работа (а пътувам дъъълго)
фентъзи не чета (и не знам защо някои се бъркат да причисляват книгите на Пратчет към този жанр - те са отрицание и гавра с фентъзито, та затова ми харесват, да не говорим, че имат смисъл за разлика от повечето фентъзи книги, които са си чист ескейпизъм...)
На книги отделям време само ако са документални (или исторически) и с доказан автоp, иначе -не!
Ето нещо, което не е книга, но заслужава да се прочете:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...sed&sb=5&part=
Е да, ама не е много реалистично за българската ситуация и средностатистическия човек тук.