Вижте резултатите от анкетата: Какви носители сте използвали през последната 1 година? Може да се отговаря по всичките 16 въпроса.

Гласували
266. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Грамофонни плочи

3 1.13%
  • Магнетофонни ролки

3 1.13%
  • Аудио касети

12 4.51%
  • DAT цифрови аудио касети

3 1.13%
  • Betamax видеокасети

2 0.75%
  • VHS видеокасети

12 4.51%
  • VHS-C видеокасети за камери

3 1.13%
  • Hi-8 видеокасети за камери

3 1.13%
  • Mini-DV видеокасети за камери

6 2.26%
  • Mini-DVD

8 3.01%
  • DVD

49 18.42%
  • CD

54 20.30%
  • Дискети

28 10.53%
  • Карти флаш памет

29 10.90%
  • USB флаш памет

45 16.92%
  • Друго

6 2.26%
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Какви носители сте използвали през последната 1 година?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Какви носители сте използвали през последната 1 година?

Пълна история ли са вече аналоговите носители като грамофонни плочи и аудио/видео касетите? Или все още се използват.
    Има меломани, които не признават нищо друго, освен "неповторимият звук на винила" - тоест грамофонната плоча. И разбира се - слушат ги на лампови усилватели. Какво става с чудовищно големите, професионално изглеждащи магнетофони с осветени стрелкови индикатори? А дискетите - напълно ли са забравени?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re: Какви носители сте използвали през последната 1 година?

Аналоговите носители са история. Само във студийни студия ще се ползват и то не в познатия ни вид. Дискетите мисля че не са напълно забравени. Аз самия си сложиш флопи но новия комп. Винаги се намира някой, който да ти даде нещо на дискета.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

забравил си да включиш "хартия"

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Имам приятел, който е страхотен фен на "ламповите" устройства.
    Занимава се [като хоби] с изработката на подобни усилватели, като изработката на един такъв трае повече от година. Причината е уникалността, изработката на арматурата за усилвателя, да има неповторим, уникален вид.
    Според него, а аз му вярвам, звука от ламповия усилвател е много по "дълбок" от звука на останалите.
    Слушал съм неговия в тях, наистина има разлика, поне доколкото аз съм чувал музика през различни усилватели.

По топика, ползвам USB Flash, CD-R, CD-RW

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Относно дискетите - преди седмица ми се наложи да инсталирам Win98 на един стар Compaq Presario... съответно да вляза в BIOS-настройките, за да променя поредността на boot-ване. Това обаче става или от скрит сервизен дял на HDD (какъвто в случая нямаше), или от специални дискети - 2 на брой, които се създават с нарочна програма, достъпна на сайта им. Изпаднах в ужас, когато се сетих, че не знам дали имам читави дискети... е, от 10 - 12 налични, намерих две и свърших работа.

Това май ми беше ползването на дискети през последната година.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Забравил си също и Mini-CD.
    Лично за мен това е най-често използваният носител за пренос на данни през последните 2-3 години.

Колкото до дискетите, поне в България скоро няма да изчезнат... особено в бюджетната сфера - там където няма пари за иновативни решения и ръководството се води от принципа "когато нещо върши работа, не го сменяй". Въпреки "брутално" високата си цена, в сравнение с другите носители, дискетите са лесно прежалимо средство - в повечето случаи се подаряват на получателя.

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Наскоро подарих на тъщата един стар грамофон с един куп плочи и е страхотно доволна(стар трик)! А как иначе да си слуша старите албуми? Нямам кепчър нито време да ги качвам на нови носители. По същата причина се ползва и видеото в къщи - да се гледат старите касети. А дискетите няма да умрат скоро, защото са евтин презаписваем (многократно) носител и са удобни за счетоводители, лекари и мн. др.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Имам приятел, който е страхотен фен на "ламповите" устройства.
    Занимава се [като хоби] с изработката на подобни усилватели, като изработката на един такъв трае повече от година. Причината е уникалността, изработката на арматурата за усилвателя, да има неповторим, уникален вид.
    Според него, а аз му вярвам, звука от ламповия усилвател е много по "дълбок" от звука на останалите.
    Слушал съм неговия в тях, наистина има разлика, поне доколкото аз съм чувал музика през различни усилватели.

По топика, ползвам USB Flash, CD-R, CD-RW
    Просто за да потвърдя - за ламповите усилватели си абсолютно прав!Такава динамика не се постига с нищо друго!
    Държащи на реномето си производители-Marshall,Shure(става въпрос и за музикантски апаратури) си запазиха или възобновиха производството на такива.

Ползвам cd-r/rw,dvd-r/rw,usb flash
    А,да - и мр3-player

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    забравил си да включиш "хартия"
    А, замислих се за хартията, но тогава щеше да има още раздели: пергамент, папирус, милиметрова, картон, гланцова, тоалетна....А и не бях сигурен към коя категория спада - цифрови или аналогови носители

P.S.
    Ivo, даже ни ми е попадал Mini-CD диск да го поразгледам. Колко Mb са? За сметка на това пък ползвам Mini-DVD.
    Malone и Wiseacre, да доколкото знам добрата стара лампа дава хубав звук както в нискочестотният спектър, така и честоти от порядъка на 100KHz за нея не са проблем, за разлика от транзисторите.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Интересно е, че има маниаци по ролкови магнетофони и касетни декове, производство от 70-те и 80-те години. Виждал съм сайтове, където се наддава на търг за такива техники и цените никак не са ниски.

@fanta orange, тая на барабаните ми прилича на Леля Вили от BB3

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Пълна история ли са вече аналоговите носители като грамофонни плочи и аудио/видео касетите? Или все още се използват.
    Всички носители все още се използват, според случая/предпочитанията, лично мойте са се ориентирали към все по малки и удобни за носене неща, но пак повтарям според случая/предпочитанията, има хора все още ползващи плочи и касети ... да не говорим че за възрастни хора е доста трудно да се ориентират във всички малки и описателни опции дори на един ДВД плейър ...

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Дискетите и аудиокасетите нЕма да умрат

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    P.S.
    Ivo, даже ни ми е попадал Mini-CD диск да го поразгледам. Колко Mb са? За сметка на това пък ползвам Mini-DVD.

Съжалявам, едва днес видях, че си дописал поста си.

Ами аз ползвам Mini-CD RW - 210 МВ - идеално е да си нося "Hiren"-а (който е около 70 МВ), а останалите 2/3 запълвам с полезни програмки по избор (антивирусни, дефиниции, чистачки..., които обновявам всеки месец). С това "мощно" оръжие в джоба, мога да се оправя в почти всяка ситуация. Дори и от пътя да ме извикат, съм въоръжен и опасен.

Иначе имам и Mini-CD R - тип "визитна картичка" (с такъв дизайн са) - по 40, 60 и 80 МВ.
    А другите са еднократна употреба са пак 210 МВ. Има и по 185 МВ.
    На други май не съм попадал.

Що се отнася до Mini-DVD R/RW, те също са удобни - 1.4 GB - и бих джиткал с едно такова, но все още има компютри, които нямат DVD-устройства или поне "комбо", и затова не ми е практично (говоря за себе си).

P.S. Не съм привърженик на идеята да нося "една торба дискове" - предпочитам всичко да ми е на едно място, вместо да се питам постоянно "кое къде беше...". Затова и предпочитам малките носители, flash-паметите, memory-картите и такъв тип "джаджи".

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    липсва Blu-ray Disc

След 1-2 години може и да има... не сме толкова богати все още, че да ги използваме за масова употреба...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 10 гигабита WiFi през 2015 година
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 17-04-14, 00:54
  2. Отговори: 6
    Последно: 06-10-12, 17:21
  3. Топ 10 иновации от Google през 2010 година
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 28-12-10, 12:13
  4. На какви CD-носители записвате?
    От MoPcKu във форум Анкети
    Отговори: 38
    Последно: 15-05-04, 10:43
  5. CDта за PS2 на какви носители?
    От ivanb във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 16-10-03, 11:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе