Работили ли сте с нещо различно от DOS и Windows?
Интересно ми е да видя какъв процент от ченовете на форума никога не са виждали операционна система различна от МS DOS и MS Windows. Подчертавам, че анкетата е анонимна и аз не мога да виждам кой как е гласувал. Няма причина да се изпитва неудобство или срам, ако отговорът е "НЕ".
Re: Работили ли сте с нещо различно от DOS и Windows?
Работил - не. Разцъквал от интерес - да :)
По-екзотичините, до които съм се докосвал са BeOS... и MacOS (добре де, на нашата географска ширина си е екзотика :) )
Аз ще си кажа...
Сядал съм пред MAC, когато навремето правихме някакви упражнения на Maple.
Имам и някакви потребителски понятия от Linux (RedHat, Suse, Debian), Sun и FreeBSD.
Толкоз. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Cko
Работил - не. Разцъквал от интерес - да :)
По-екзотичините, до които съм се докосвал са BeOS... и MacOS (добре де, на нашата географска ширина си е екзотика :) )
Значи отговорът e "Да".
Професията ми не е в IT бранша, но е свързана с използването на компютър почти непрекъснато.
Та на работа използвам Windows XP Pro SP2.
В къщи Ubuntu и много рядко, когато наистина се налага, когато "счупя" X-a и трябва да търся помощ от интернет, Windows XP Pro SP2 [Втора машина "зад" Ubuntu].
Навремето опитах с Mandrake, неуспешно, беше ми отчайващо трудно с намирането и инсталирането на нов софтуер [не този от шестте диска на дистрибутива].
Сега с Ubuntu, съвсем откровено смятам, че нещата са на светлинни години напред. Отново има малки неудобства с хардуера, но в повечето случаи са преодолими.
Нямам никаква периферия, освен един Bluetooth, едни прости говорители и микрофон.
При моята конфигурация единствената по сериозна трудност срещнах с инсталацията на видеокартата [ATI RADEON 9550 SE].
Интересното е, че дъщеря ми, когато се наложи [когато и наложа] сменя компютрите без никакви притеснения, става от единия и продължава да работи на другия. Без никакви трудности от смяната на ОС.
Поддържам няколко сървъра под линукс. Чопкам се понякога и с Free/Open BSD. Cisco. Правец 82 в миналото. :-)
Не съм работил, но съм виждал.....
веднъж ми бяха дали да инсталирам софтуер за някакъв фотоапарат на лаптоп с Мас ОС - честно казано не ми хареса на първо виждане - може би прекалено много съм свикнал с windows.
В офиса на интернет доставчика ми съм виждал някакви BSD-ta без графичен интерфейс - бррр...:) - не искам и да си помислям за подобно нещо.
П.П.\\ За мен компютъра е средсто за развлечение и почивка - а бе играчка за малки и големи "деца" :) и като такава искам да ми е лесно.... да е интуитивна....да изпълнява това което искам с възможно най-малко усилия от моя страна....
Абе много изнежени хората в тоя форум, всичко седнало на бюро. :))
Аз съм работил с гаечен ключ, с поялник, а също така с мотика, но рядко, защото не ме влече.
Умея да работя също така добре с вилицата, лъжицата и чашата, все неща които не си включил в анкетата и като такава се явява непълна или с подвеждащо заглавие.
Като в оня виц.
"Гледам, пише 'ЖЕНИ", викам си - Ухаааа!.
Влизам - а то се оказа тоалетна"
За теб специално ще отворим отделна анкета - да можеш да си гласуваш за кирки и лопати, а като се напиеш или изтрезнееш да си сменяш гласа и т.н.
Вярно, че сигурно сам ще си гласуваш там, но доколкото съм те опознал чрез форума, няма да ти е скучно.
Офтопик:
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
За теб специално ще отворим отделна анкета - да можеш да си гласуваш за кирки и лопати, а като се напиеш или изтрезнееш да си сменяш гласа и т.н.
Вярно, че сигурно сам ще си гласуваш там, но доколкото съм те опознал чрез форума, няма да ти е скучно.
Нидей така бе, Гоуст, верно си приказва момчето.
Цитат:
Анкетата ти е провокативна и нищо няма да докаже
Идната анкета кат е прувукативна, другата съвсем правилно да е подвеждаща.
Я кажи бре Black Adder, тез хитри коментари по анкетите с чашата ли ги изгреба, братле?
Чувам, че с чашата обичаш да работиш. :))
Цитат:
Умея да работя също така добре с вилицата, лъжицата и чашата
PS. Bibi, извинявай, че те надскачам с отговора, ама при така поставен въпрос ще взема freeBSD-то. Благодаря!
Айде, стига съм се забавлявал
@Bibi
Тази от FreeBSD колко взема на час... :)
Че за цяла нощ силици вече нямам......... :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
@Bibi
Тази от FreeBSD колко взема на час... :)
Че за цяла нощ силици вече нямам......... :))
Николко. FREE..
...Виж, педеругата от MSN не е ясно колко иска :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Николко. FREE..
BSD? Пропусна ли са "М". BDSM е май.
Цитат:
Първоначално публикувано от DeathKnight
Но BSD е съкращение от BSDM май.
A, BSDM е съкращение на...?