Как е мултимедията в дома ви?
При мен: PC-то свързано с DVI кабел към ТВ-то; цифров звук към A/V ресивера; домашно кино от отделни компоненти; видеото е все още свързано в системата, но не го ползвам; записвам на DVD рекордер с вграден HDD; тегля филми от FTP на доставчика; сателитна ТВ; плазмен ТВ.
Re: Как е мултимедията в дома ви?
Имам изгредани кабелни връзки от компютъра към телевизора [100 херцов, 29" CRT] за видео и звук до DVD. От там със скарт видеото и със чинчове звука до телевизора.
Тонколоните са тези на DVD-то, 5+1. Това, когато си ползвах Windows с NVidia.
Не го ползвам обаче сега [компютър»DVD»TV] тъй като на практика е почти невъзможно за мен, а и не само, да подкарам пълната функционалност на картата [ATI с DVI изход] под Linux, в частност TV out.
Общо взето TVout ми е бял кахър, нямам никакво време за филми в повечето случаи.
DVD-то не помня от кога не съм го ползвал, освен за радио тунер и музика.
Има една пропусната възможност, която ползвам доста често - вземам филми за гледане от приятели. :)
цитат:
Чрез PC свързан с TV-то с видеокабел тип "камбанки"
:))
на въпроса -
видеосигнала пускам към ТВ по коаксиален кабел с импеданс 50 Ома
Компа е вързан с S-Video кабел към старият но все още верен 29" Mitsubishi. За звука се грижат 5+1 колони на Luxeon.
Лека промяна ;) 22 инчов монитор който показва образ като телевизора ми, и 5,1 колони Altec Lansing на мястото на Луксеона.
Видео: full HD LCD закачено през DVI->HDMI с HTPC-то.
Звук: 5.1 компютърна система, закачена аналогово.
TV източник: Sky HD, през сателит, DVB-S2 карта със CI интерфейс и подходящ CAM модул; записва се на харда и се гледа впоследствие.
Филми: Два HD и десетина SD филмови канала. Още толкова pay-per-view канала. Зарязах торентите и видеотеката откакто съм пуснал тоя Sky.
Други: HTPC-то се грижи и за телефонни разговори през Skype, снимки, музика, интернет. Единственият му дисплей е телевизорът.
Телевизията идва с боксче с два тунера и хард, което се закача през HDMI в телевизора. Страшно удобно, избираш от EPG-то какво да ти запише, след това гледаш на спокойствие (с паузи, скокчета назад-напред, прескачане на реклами и т.н.). Нещо се скапа преди няколко дни, та минах изцяло на HTPC-то, докато ми го оправят.
Мултимедия? Има ли такова животно???
Ако е много мулти - е малко медия и обратно...
Звучи ми като Мултигруп - трудно за артикулиране и сдъвкване. :081:
[deleted]
Гледам на тв предварително конвертирани от мен филми във формат ДВД,имам плеър с колони.Правя го защото нямам tv out на видеокартата.Иначе гледам и на компютъра,там също имам 2.1 мощни(25w буфер) колони.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
Гледам на тв предварително конвертирани от мен филми във формат ДВД,имам плеър с колони.Правя го защото нямам tv out на видеокартата.Иначе гледам и на компютъра,там също имам 2.1 мощни(25w буфер) колони.
С какво конвертираш? С convertxtodvd? При конвертиране ако изключиш прегледа (video preview) скоростта е по-висока, става по-бързо.
Не знам защо, но въпреки аудиокартата ми Creative X-Fi с оптичен кабел за звука до A/V ресивера - не мога да изкарам 5.1 звук? Какви ли не насторйки бутнах - няма, не става. Докато от DVD рекордера ми отново с оптичен кабел си имам 5.1 звук от ресивера. Затова ако съм изтеглил струващ си филм с 5.1 звук - конвертирам го с convertxtodvd и го пускам на DVD-то, така си имам 5.1 звука.
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
Браво, доста си се потрудил!
"случайно" изчезнаха няколко мнения, за което моля да бъда извинен ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
"случайно" изчезнаха няколко мнения, за което моля да бъда извинен ;)
Разбираемо си извинен :))
Филми гледам само на компа и то рядко, телевизия не съм гледал не помня от кога. С две думи - изобщо не се вписвам в темата :016:
Имах от всичките 24 точки....Преди месец разпродадох всичко, оставих си едно ПС с уин95пе и 14 инчов CRT и сега по цял ден и цяла нощ чета форума и събирам мозг :)) Та сега се чудя, кому е нужна тази анкета и какво цели да покаже...ето седя си...чудя се...така ще откарам май до средата на лятото :)