Промених горната и долната граница както поискаха някои колеги...Също така добавих и даването на втори глас за втори автомобил. Гласуването може да се променя -ако сте сгрешили..
С това нулирах анкетата - така че гласувайте отново. :)
Преглед за печат
Промених горната и долната граница както поискаха някои колеги...Също така добавих и даването на втори глас за втори автомобил. Гласуването може да се променя -ако сте сгрешили..
С това нулирах анкетата - така че гласувайте отново. :)
1.Застраховка,данък ,винетка.......480лв.
2.Гуми........................................800лв.
3.Гориво ..................................4000лв.
4.Масла,филтри...........................400лв.
5.Течност за чистачки -зимна ........50лв.
6.Акумулатор............................... 70лв.
7.Сервиз и ремонт.........................200лв.
8.Автомивка в къщи ..................... 100лв.
9.Глоби ....................................... 50лв.
Тотал: 6 150 лв.
tony34al - ти ме уби...Пак ще вдигна горната граница до - 6570 лв Надявам се да е за последно..
Гласувайте отново :)
Е то и н мен не ми стана хубаво като видях крайната цифра, ама това е положението.Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
30K км. х 7/100 х 2.6лв = 5460лв/г.
други разходи няма, щото колата е служебна :ole :yahoo:
Дай да видим твоите ,че на мен ми стана интересно, или просто правиш прочуването за да видиш дали си заслужава си купиш кола или да караш на таксита :)Цитат:
Не притежавам - нямам желание нито възможности да си купувам кола. Просто ми стана интересно, колко ви струва колата като разход годишно..и какъв е шанса да се изплати някога при тези разходи за подръжка и консумативи....
Кой на кого служи- Тя на вас или вие на нея ? :)
Погрешно разсъждаваш колега, все едно да очакваш обувките да ти се изплатят. Автомобила е средство което ти осигурява, удобство, свобода за някой е и удоволствие, а всичко това се заплаща.
В момента пазара е толкова свит , че ти се чудя. До 800лв може да си купиш кола на метан и едно ходене до Търговище ( 126км ) последно с такава кола на познат, ми излезе 6,50 лв / посока. Градско 14лв ~ 150км ( градско с метана е така, но пак е по-евтино. ) Има и малолитражки на Пропан бутан - пак малко хар4ат и са евтини.Цитат:
Истинският въпрос е дали наистина ти трябва за нещо , или просто искаш да се "гивезиш" и да не ходиш с автобуси.
WTF!?Цитат:
Първоначално публикувано от tony34al
Човека не е като теб скръндза , явно кара поне 5пъти повече от теб :016:Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
Ама това и аз не го разбирам 5.Течност за чистачки -зимна ........50лв.
6.Акумулатор............................... 70лв.
този акумулатор работи ли изобщо и как така ще дадеш 50лв за течност и ще купиш евтин акумулатор.
Вероятно, хубав акумулатор, който се ползва 4 години.
За последно съм купувал скъп акумулатор, някакъв Бош Силвър май беше, преди 8-9 години и изкара само две зими.От тогава си купувам само Искра и на двете ми коли.Единия изкара 6 години,а другия е още сравнително новичък.Пределно ясно ми е, че не са върха на сладоледа, но за тия пари толкова.Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Иначе по темата съм грубо около 1700 лева годишно,с основно перо горивото.На жената въшката почти не е в движение, защото от скоро е по майчинство и вече не кара, а бута количка ;-)
Ето и моите :
10000 км на година средно
винетка - 67
гражданска - 170
данък - 17
бензин-1500
гуми на 3 години веднъж - 400 лв, 133 средно
акумулатор на 4,5години- 140- средно 30лв
аварии - рядко, средно на година 100 лв
масло - 40
Общо 2150 лв, на анкетата маркирах 2000 преди да ги сметна.
Колата е Сеат толедо 1992г. Разходите за бензин разбира се са средни, понякога скачат повече ако има дълъг път, кара се 6 дена в седмицата.