Re:Колко са разходите по колата ви годишно ?
То хубаво средни разходи , ама някой път като се почне и няма спиране :angry: - аз тая година съм 1600 лв назад от извънредни ремонти . Айде единия /турбо/ е предвидим и се очакваше , ама един ров на магистрала :095: /Провадия/ ми докара към 600-700 лв извънредни :angry: - амортисьор, джанта , гума /че беше и нова 225/75/17 / , пътна помощ ...
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
WTF!?
Казанчето е 10л. Вземам само концентрат и разреждам, при това доста икономично.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Ама това и аз не го разбирам 5.Течност за чистачки -зимна ........50лв.
6.Акумулатор............................... 70лв.
този акумулатор работи ли изобщо и как така ще дадеш 50лв за течност и ще купиш евтин акумулатор.
Акумулатора е 280лв. и е вече 4та година.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
В момента пазара е толкова свит , че ти се чудя. До 800лв може да си купиш кола на метан и едно ходене до Търговище ( 126км ) последно с такава кола на познат, ми излезе 6,50 лв / посока. Градско 14лв ~ 150км ( градско с метана е така, но пак е по-евтино. ) Има и малолитражки на Пропан бутан - пак малко хар4ат и са евтини.
Истинският въпрос е дали наистина ти трябва за нещо , или просто искаш да се "гивезиш" и да не ходиш с автобуси.
Не става-няма пари. Безработен вече 9 месеца...А и като ви гледам разходите за бензин и консумативи...предпочитам електрическа /ако може с атомен реактор генериращ ток на йонизационен принцип/ тоест зареждам реактора веднъж на 50 години и повече не го мисля. :)
електрическата е перфектна , докато не се скапе инертната батерия и цената и ще е ..................
А и с тия електрички в последно време ..........
http://www.automedia.bg/news/article_16692.html
Случилото се ярко контрастира с твърденията на шефа на BYD ...... който по-рано обяви, че батериите на компанията му няма да се взривят, дори ако бъдат хвърлени в огън. Инцидентът накара властите в Женшен да се откажат от намеренията си да удвоят броя на електрическите таксита в града. Някои членове на градската управа дори предложиха електромобилите да бъдат изтеглени.
Ще познаете ли в Бг какви коли ще се внесат и кои ще бъдат най-масовите.
е па моите уважения, но акцентът тук трябва да бъде върху 200-те км/ч на другия "водач", т.е. ИДИОТ, защото с 200 и във валяк да се треснеш, няма да остане въпросният валяк без поражения ;)
Хмм интересна тема...При мен нещата стоят горе долу така:
Винетка-67лв.
масло-5л.x 4смени=20л.x 10лв=200лв
филтри+ремонти за последната година+части-2000лв.
гражданска отговорност,каско и данък-880лв.
гориво-4320литра X 2.50лв.=10800лв.
-----------------------------------------------
Добре ,че е служебна....:cheesy:
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
е па моите уважения, но акцентът тук трябва да бъде върху 200-те км/ч на другия "водач", т.е. ИДИОТ, защото с 200 и във валяк да се треснеш, няма да остане въпросният валяк без поражения ;)
Акцента е че няма да се запали колата !!!, но инертната батерия е друго и опасно.
При удар с 200 км/час няма значение дали колата е електрическа или с ДВГ....Шанса пътниците да умрат на място и колата да се запали е е еднакво голям.
- застраховки /гражданска, автокаско- 250 лв,1200 лв.
- винетки-67
- данъци-403
- такси за паркиране-20
- гуми, джанти-ако приемем по една гума на година -400 лв.
- гориво-3400 лв
- масла -130 лв
- антифриз-0 лв
- спирачна течност-0 лв
- течност за чистачки- 10 лв
- акумулатор и дестилирана вода-0 лв
- филтри- 250 лв
- сервиз и ремонт....-60 лв
- покупка на резервни части. - 300
- автомивка- 300 лв
- автокозметика-0 лв
- аптечка-0 лв