отсвирил съм всичко субстанции, кипрещи се с името "шоколад"
в изключително редките случаи, когато експериментирам, правя го с натурален шоколад (минимум 70%) екзотики като "с люта чушка", "с мента" или от рода...
е тези са страхотниПървоначално публикувано от FearMe
Веднъж ми донесоха един Линдт 95% натурален черен, 95% ли беше 98% ли....някъде там. Няма жив човек който да може да изяде това...Който не вярва да пробва.
Намерих го: 99%
99_1-136x300.jpg
на NESTLÉ натуралния шоколад намирам за най-малко бозав от масово достъпните "тъмни" - визирам своге и мазната милка. не знам колко процента е какаото вътре. и въобще го ям в такива незначителни количества, че за разлика от FearMe предпочитам да си удължавам живота, като внимавам по кръстовищата, вместо да се паникьосвам какво слагат вътре. все ще е по-добре от някоя гнусна вафла, нахакана с маргарин и фруктозен сироп...
Млечен с цели лешници на Милка... ама като има хубава промоция - всякакъв ......снощи си взех десетина Свогета от Кауфланд - различни видове.
Милка с карамел, три вида шоколад и с бисквита са ми призовата тройка.
аз обичам да си хрупам сурови зърна какао, така че ще ми е интересно да ги сравня...
технологията на производство на шоколад лишава крайния продукт от нещо много важно - огромна част от какаовото масло, което е едно от най-фините (и полезни, и т.н.) в природата
препоръчва се да се пие с черен чай, но аз мисля да го пробвам с чаша "пу-ер", черният ми е малко слаб на мен
Хмм, откъде какао на зърна за хрупане? Продава ли се?