Отговор: Трябва ли България да подкрепи санкции срещу Русия?
http://vbox7.com/play:1356c939
http://www.blitz.bg/news/article/256593 А нашия посланик мълчи като риба,явно се снишава ли снишава.Сложил си е ресните на килима в кабинета за бретон,ама нали някой трябва да му каже какво трябва да каже и този някой се ослушва в момента.
Гласувах с "не". Не че подкрепям ***** - имат си техните грехове и към нас, и към много други. Не подкрепям и Запада обаче (разбирай най-вече САЩ). Техните грехове не са по-малко. А в тази конкретна ситуация въобще няма "прав" и "крив", та да тръгна да подкрепям или не на тази база.
Става въпрос за друго. Въпросът е много точно зададен - трябва ли България да подкрепи санкциите? Т.е. тук става въпрос за изразяване на активна позиция от страна на държавата. А мнението ми е, че ние, като държава, трябва да запазим колкото може по-пълен неутралитет по този въпрос, както и по отношение на цялата ситуация. Това е нашият правилен път. Не като външния ни министър, дето питал го - не питал някой, първи скача да обяснява как сме нямало да признаем Крим и как референдумът "нямал правна стойност". Че и на посещение в Украйна ходи чак. Барабар Петко с Кери.
И накрая - така или иначе от моята лична или на България подкрепа или не на санкциите въобще нищо не зависи. Никой няма да се съобрази дори на йота с нас, каквото и да кажем.
Абсолютно съм ЗА санкции.
Бих се обосновал, но @kod го е направил преди мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Momchil
Абсолютно съм ЗА санкции.
Абсолютно приемам всяко мнение по въпроса, но тук именно възникват множество въпроси в мен като един трезвен ( в днешно време е рядкост) гражданин. И те са:
1. Ние сме зависими от Щатите с газ, петрол, ядрено гориво.
2. Вноса и износа за Щатите надхвърлят 30%.
3. Гарантират ни на 100% покровителство.
4. Правят инвестиции в родината ни.
5. Разговаряме на почти идентични езици, пишем на кирилица и споделяме една вяра.
6. Освободили са ни от Турско робство
7. Бомбандирали са ни ( не военни цели, а центъра на София с мирни граждани)
Пропускам може би още нещо важно, но мисля, че и това е достатъчно за санкции...
Това го пиша за Русофилите - има доста тук!
Защо когато спомене някой нещо против ***** - винаги замесвате американците - какво общо имат те с Руските издънки?!? Ние всички си знаем какви са американците и че се бъркат навсякъде...НО това не оправдава поведението на ***** и в частност *****! Като толкова са убави и честни калутки да вземат да се бият с американците. Защо и те правят като американците?
Цитат:
vdsvicky
Абсолютно приемам всяко мнение по въпроса, но тук именно възникват множество въпроси в мен като един трезвен ( в днешно време е рядкост) гражданин. И те са:
1. Ние сме зависими от Щатите с газ, петрол, ядрено гориво.
2. Вноса и износа за Щатите надхвърлят 30%.
3. Гарантират ни на 100% покровителство.
4. Правят инвестиции в родината ни.
5. Разговаряме на почти идентични езици, пишем на кирилица и споделяме една вяра.
6. Освободили са ни от Турско робство
7. Бомбандирали са ни ( не военни цели, а центъра на София с мирни граждани)
Пропускам може би още нещо важно, но мисля, че и това е достатъчно за санкции...
Предполагам, че тези точки трябва да се четат като РИторични въпроси? Еле пък какви санкции от нас точно? Смях в залата ...
И защо руснаците правят като хамериканците - ми учат се... /да правят квото си искат/.
http://www.dunavmost.bg/world-news/i...-da-go-slusham
В този форум трябва да има тема със заглавие:
"Изсраните досега по света лайна от САЩ оправдават ли срането на лайна от *****?"
Вярвам хората които живеят в миналото и защитават ***** за това което прави с Крим ще закимат дружно ухилени до уши с думите : "ДА! ДА! ДА! ДА!...
П.П.Това което не се разбира е че миналото не можем да променим, но бъдещето можем.То зависи изцяло от нас.
Светът се глобализира и обединява доброволно. Тези които живеят в миналото го разделят принудително със сила и си намират причини за това, независимо какви са.
Аз лично искам децата ми да не живеят в ***** и съседните й държави, нито в Китай, Северна Корея, Куба или Венецуела.
Предпочитам да живеят в САЩ, Германия, Франция, Белгия, или която и да е европейска или северно американска държава в която не е имало комунизъм.В такава държава ще имат повече възможности за избор и развитие на личността си в личен и професионален план.
БУАХАХАХА!
особено за доброволната глобализация
Че то във всички "западни" и хамерикански държави сега си е жив комунизъм.Юздата е отпусната, колкото да им мърда главата.
Цитат:
edi1
Че то във всички "западни" и хамерикански държави сега си е жив комунизъм.Юздата е отпусната, колкото да им мърда главата.
Всеки си гледа от собствената камбанария.
Явно "комунизмът" в тези държави е от друг, различен от нашият вид и дава възможност на личността да разгърне пълният си капацитет от положителни качества и таланти...
Сами си отговорете защо всички световно известни българи(Христо Явашев, Румен Антонов, д-р инж. Иван Ночев, Петър Петров, проф. Димитър Съселов, Джон Атанасов, Асен Йорданов, Илия Вълков и други ...) са станали такива не там където са родени-в България(Атанасов е роден в САЩ), а след като я напускат и заминават в чужбина.
За мен тази констатация е една "присъда" за средата създадена в България от българските "политици" ...
И като стана въпрос за български политици , някой гледал ли е снощи "Референдум" по БНТ1 и това наистина ли се е случило -
"Бих желал да честитя на всички православни славяни по света победата в Третата кримска война и да напомня, че след Кримската идват Балканите по южния път и смятам, че можеме да се поздравиме поне русофилите на тази маса. (...) Аз не си спомням последните 1000 години ***** нещо да е решила и то да не се е случило". Николай Малинов, член на комисията по външна политика в Народното събрание, издател на в. "Дума", в предаването "Реферeндум" на БНТ, 18.03. 2014аВсе си мисля , че няма как да педнем по-ниско , но все се намира някой "политик" да ме опровергае ...:confused:
Цитат:
justify
...................................
П.П.Това което не се разбира е че миналото не можем да променим, но бъдещето можем.То зависи изцяло от нас.
Светът се глобализира и обединява доброволно. Тези които живеят в миналото го разделят принудително със сила и си намират причини за това, независимо какви са.
.................
Предпочитам да живеят в САЩ, Германия, Франция, Белгия, или която и да е европейска или северно американска държава в която не е имало комунизъм.В такава държава ще имат повече възможности за избор и развитие на личността си в личен и професионален план.
Не зная дали си работил на запад, но ако ще работиш там, то ти винаги си оставаш Българин ( т.е. по-нисша класа).
Бъдещето никога не е зависило от нас и няма да зависи, освен ако човек не си бие дуспата и избере страна различна от БГ.
Светът се глобализира не доброволно, а по принуда... Какво и е на Швейцария? Друг е въпросът на каква цена се глобализирахме и кой страда, но това не е темата...
На нас българите основния проблем ни е, че не знаеме какво искаме...
Цитат:
svetlio1
И като стана въпрос за български политици , някой гледал ли е снощи "Референдум" по БНТ1 и това наистина ли се е случило -
Цитат:
svetlio1
"Бих желал да честитя на всички православни славяни по света победата в Третата кримска война и да напомня, че след Кримската идват Балканите по южния път и смятам, че можеме да се поздравиме поне русофилите на тази маса. (...) Аз не си спомням последните 1000 години ***** нещо да е решила и то да не се е случило". Николай Малинов, член на комисията по външна политика в Народното събрание, издател на в. "Дума", в предаването "Реферeндум" на БНТ, 18.03. 2014аВсе си мисля , че няма как да педнем по-ниско , но все се намира някой "политик" да ме опровергае ...:confused:
След като има такива които бързат да признават новата власт от екстремисти в Киев, дошли чрез въоръжен преврат (примерно президента Плевнелиев) и да НЕ признават референдум на друга група хора в Крим, защо да няма хора (било то и политици) които да са на обратното мнение?
След като сме в демокрация и имаме свобода на словото, така както първия (президента) може да се изказва публично по медии, то така и всеки друг гражданин (пък бил той и политик) може да направи същото.
Или предпочиташ да се действа като ония в киевската национална телевизия - голяма евро "демокрация" раздават :)) Нашите комунисти след 9-ти септември могат само да им завиждат..... :))
:offtopic: ЕС декларира, че няма никакъв проблем ***** да влезе веднага в Евросъюза. От своя страна ***** декларира, че няма никакъв проблем танковете и да са до 48ч пред Брюксел.:-memnon
(Vandal извинявай, откраднах вица от теб)