Kill Switch в смартфони и таблети - за или против?
Kill Switch - копче на смъртта.
Целта е с негова помощ съответното мобилно устройство да стане напълно непригодно за използване, като масовото внедряване на подобна опция би обезмислила кражбата на смартфони и таблети.
В анкета, проведена от William Duckworth, професор от катедрата по статистика на Creighton University, 99% от анкетираните американци са за масовото въвеждане на Kill Switch. Те са убедени, че възможността за дистанционна повреда на смартфона ще доведе до икономия на милиони долари.
Повече информация: Производители на смартфони и мобилни оператори могат да спестят на клиентите си милиарди долари с масовото внедряване на технологията Kill Switch в устройствата - SetCombG новини
Отговор: Kill Switch в смартфони и таблети - за или против?
Аз лично съм твърдо за, но трябва много сериозно да обмисли процедурата, след която да се задейства унищожението.
Учудващо изказване от човек винаги обявявал се против всякакви ограничения :)
Подобна орязана функция има още в Exchange 2007 (пощенския сървър на Майкрософт две версии назад от актуалната в момента).
След като си загубиш смарт-телефона (на който мейл-клиента е настроен да си получава пощата от Exchange-сървъра), с друг компютър влизаш през web-интерфейса за проверка на пощенската си кутия и там имаш опция да укажеш всичко от телефона да се изтрие при следващата синхронизация. И в момента в който крадеца реши да ти провери пощата от загубения смарт-телефон, пощенското съдържание в телефона се изтрива с дебнеща в засада команда от пощенския сървър.
Бъркаш изтриването на личните данни и информация с превръщането на телефона ти в непотребно парче пластмаса. Kill Switch има в предвид точно това. Самоунищожение.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Tommorow
Учудващо изказване от човек винаги обявявал се против всякакви ограничения :)
Хм, къде е ограничението тук??
Възприемам го като допълнителна възможност, а не като ограничение?
Цитат:
FearMe
тия са луди!
Защо? Обмисли какво би станало с кражбите ако има предвидена подобна възможност, това си е революция...
Цитат:
MitkoS
Подобна орязана функция има още в Exchange 2007 (пощенския сървър на Майкрософт две версии назад от актуалната в момента).
Не виждам връзка, ценното в идеята е обезмислянето на кражбата, а не защитата на информацията. Информация може да се защити по куп други начини.
Опасно си е да имаш такава функция да си седи в стенбай... Против съм! Освен ако има възможност да се възстановява хардуера ти след неволно сработване - а такова надали ще се постигне да не се случи на 100%
Сещам се за един HP лаптоп как се оака след като реши, че е откраднат и се задейства някаква защита след опит да се плъгне флашка на usb-то...
Не знам как си я представяш тази функция и за какво неволно сработване говориш...
Това ще става с обаждане на оператор, казване на дадена парола и пускане на определен сигнал от оператора към телефона ти след потвърждение...
Сега, дали ще става с обаждане по телефон и някакви пароли или с посещение на офис на оператор и легитимиране с документ е въпрос на обмисляне...
Както се действа при загуба на кредитна карта.
Естествено, че няма да е с иконка на десктопа...
замислих се колко часа издържа CSS защитата на DVD-тата :)
Съдят 19-годишния норвежец, разбил защитата на DVD-то - Новини - Vesti.bg
далеч съм от мисълта, че ще бъде измислен едновременно безпогрешен и непробиваем подобен метод
или ще "гърми" при фалшиви тревоги и ще изгорят невинни хора, или ще бъде по-толерантен и ще бъде разбит за нула време
освен това от позицията на параноика винаги мога да изтъкна аргумента, че искам моето да е МОЕ, а не на когото му хрумне да може да ми влиза и човърка каквото си ще. вчера ми слагат проследяване какво откъде инсталирам, днес ми слагат kill switch, утре ще ми сложат електрошок... айде нема нужда
----------------------
добавено:
ОК, с оператор, легитимация и т.н...
и за тел за от $20 до $100 ли?
да го направят за някои елитни марки ;)
сигурен съм, берачите на ябълки няма да имат нищо против, макар че... те като си сменят ябълката всяка година надали ще се разплачат, че са им откраднали "ужасния" миналогодишен модел :))
Цитат:
kod
Хм, къде е ограничението тук??
Възприемам го като допълнителна възможност, а не като ограничение?
Ограничение е и то сериозно, поради подобна технология наречена Icloud, законно закупения с фактура iphone 5s на брат ми седи 3 месец неизползваем. Просто човека си забрави паролата направи фактори рестор и независимо, че изпрати всички доказателства, че е собственик, както и това, че отиде и го представи в оторизиран сервиз на Апъл в Лондон на крака телефона продължава да е icloud locked. Не помогна и ходенето до Водафон офисът от който го е купил. В момента очаква отговор от баш Апъла в США с вероятност клоняща към нула да уважат правото му да ползва платения от него продукт. Оказва се, че личната карта, шофьорската книжка, виза, мастеркарт и фактура на твоето име нямат никаква стойност и биват бити от "невероятната" важност на паролата за icloud. В случая никой не иска да казват паролата, а просто да отпишат този айфон от айклоуд-а за да може той да си го регне пак. И независимо, че има вероятност да получи нов като риплейсмънт факта, че малоумието на една фирма те прави на луд 3ти месец и ти коства много нерви и време да не говорим за неизползваемия продукт нахапан и от другата страна...
В тази връзка, независимо от политиката на Апъл телефоните намерени или откраднати не се връщат на собствениците им, продавалниците са пълни с icloud locked айфони, които се продават по 150лв за донори - кой дисплей, кой тъч, кой кейс, и т.н. всичко без неизползваемото дъно. "no signal", "bad esn" , "imei locked" телефоните блокирани от операторите също не се връщат на собствениците им, а се продават в други държави, където далеч от оригиналния оператор и неговата база данни продължават своя втори живот при някой плебей от източния блок.... и т.н. доводи мога да ти дам, че всичко това в тая статия си е бла бла....практика е Джон да си вземе за без пари последен модел телефон към договора, да го рапортува за "откраднат" след месец, да получи риплейсмънт, оператора да блокира откраднатия, а той да го продаде в друга държава по ибей и да си пие бърбъна :) затова статистиката за откраднати телефони е толкова голяма, ма то не е защото са откраднати...
Нямах предвид неволно да задействаш сам а от неволно сработване поради неизвестни нам фактори и независещи от нас! А това няма как да се гарантира на 100%, че няма да се случва! От опит знам, че нещо така опасно (в случая опасно за хардуера и данните на у-вото) рано или късно сработва без да искаме...
Яяяяя, ма то това при ябълките го има от една камара време. Казва се Find my phone, и мога да изтрия, заключа локализирам всяко едно от устройствата си (било то телефон, таблет или компютър).
Tommorow, ще го пуснат, имам приятел с подобен казус и от кораба майка най-накрая го пуснаха.
Цитат:
stenly
Яяяяя, ма то това при ябълките го има от една камара време. Казва се Find my phone, и мога да изтрия, заключа локализирам всяко едно от устройствата си (било то телефон, таблет или компютър).
Tommorow, ще го пуснат, имам приятел с подобен казус и от кораба майка най-накрая го пуснаха.
това за коет говориш брааадчед, го има от доста време и в андроидите - 'find device"
можеш по id -то да поресетнеш , да сложиш парола , да снимаш с фронт камерата или като ти даде местонахождение в момента, да пуснеш алармата и той пиши доста време и доста силно.
Това в андродите си е някакъв нещастен опит да направят нещо смислено, освен това си е отделно приложение което трябва да изтеглиш от маркета. И какво ще стане ако вкарам андроида в рекавъри мод и му налея нова os?