Отговор: Използвате ли посредници при покупка/продажба и/или наемане/отдаване на имот/и?
Малко съм продавал и купувал, още по-малко съм бил участник в съдебни процеси (предимно свидетел), но имам много лоши спомени, относно почтеността на адвокатите ни. Дано никога не ми се наложи да опирам до тях. Знам че както във всеки един бранш има черни и бели, то какъв ли би бил критерия ми за избор, просто не проумявам.
Отговор: Използвате ли посредници при покупка/продажба и/или наемане/отдаване на имот/и?
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
.. хората не искат дори 20-на лева да дадат за обява във вестника. В интернет дори има доста сайтове в които е безплатно ...
И 20 стотинки не са нужни от хората, а само един час време. А иначе "брокерите" твърдят, че "рекламират" имота,a всъщност това са обяви на фирменият им сайт и сайтовете за безплатни обяви. Т.е. инвестиция = 0. Под рекламиране аз разбирам поне цакване за челно място на обявата в сайтовете, по голям шрифт, различен цвят и т.н.; някое винилче на стена или ограждение, нещо различно от листчетата А4 на фасадата на офиса.
Веднъж похортувах с един посредник - обърна ми представите за пазарна икономика. Убеждаваше ме да съм си работел само с една фирма (да разбирам неговата) и колко било вредно и неефективно човек да работи с различни агенции, т.к. се създавала конкуренция между тях.
Не използвам посредници и не смятам да ползвам-в момента продавам 1 имот и си въртя сам всичко-обяви по сайтовете,огледи,вдигам телефона и те така.Но понякога ми се струва,че купувачите не оценяват това,което се прави за тях и по-точно това,което им се спестява-те искат единствено ниска цена,другото-разкарване,губене на време,като че ли не се забелязва.
Ако не си на зор, гониш цена. Ако си на зор, гониш клиенти. Та така....