Харесвате ли чалга ?
Моля гласувайте
Отговарям на въпроса с въпрос - Какво аджеба е чалга? Яде ли се? Пие ли се? Има ли почва у нас? [|)]
Във всеки случай това определено НЕ е музика...
Breii ако беше на сбирката в Елена и знаеше за унижението, на което беше подложена Таня Боева (пееща по анцуг), поради отношението на Setcom към чалгата ...нямаше да пускаш тази анкета[}]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Breii ако беше на сбирката в Елена и знаеше за унижението, на което беше подложена Таня Боева (пееща по анцуг), поради отношението на Setcom към чалгата ...нямаше да пускаш тази анкета[}]
<div align="right">Originally posted by Sunny*-*23/01/2004*:* 1153</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Имах подозрението, че освен знаещи, повечето сеткомци (ха!) са и хора с вкус. Май съм бил прав [] (не че знам ква е тая Таня Боева де).
Отговора ми е <font size="6"><font color="red">НЕЕЕЕ !!!! </font id="red"></font id="size6">
Замислих се дали да не отговоря, че не мога да я понасям, но явно я понасям, след като не си запушвам ушите когато някъде пуснат чалга.[][][][]
Не мога да понасям чалга, е.....ти простотията. Където мога да контролирам пускането и го контролирам, а където не мога се махам от там. Няма да падна на нивото на "селянина" и да му скачам на бой щото е тъп и прост.
Чалгата е най-отвратителния стил музика раждал се под небето. Не знам какво им харесва на хората да се кълчотят наляво-надясно и да пеят за домати и банани, но определено това не е идеала за прекарване на хубаво време. Отгоре на това музиката направо ти бърка в ... незнам къде, а текстовете са върха на простотията. И все пак има изключения - едно на милиард в тоя стил (ако въобще чалгата може да се нарече стил в музиката).
Black Genesis, може ли да ми кажеш в повечето "хитови" черни парчета за какво се пее?
Нямам нищо против поп-фолка (или чалгата ), както се казва за всеки влак си има пътници... Лично на мен не ми пречи, който не харесва този тип музика да не я слуша.
Ехееее, абе вие не сте ли сядали на маса бе, не сте ли ходили на празник. Каквото го изкарахте тукааа, сакън, сякаш никой не е пял "Бяла роза" или тия новите хитове, дето ся има забравих имената. Айде не ми се правете на света вода не напита
Аз не слушам чалга, ама на 3-4 ракии в някоя кръчма ми се е случвало да се покълча повечко
А по принцип слушам AcidJazz и хаус
Ааа и определено предпочитам чалга, пред българския рап, доста по стойностна музика е ...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Ааа и определено предпочитам чалга, пред българския рап, доста по стойностна музика е ...
<div align="right">Originally posted by Кайсо - 23/01/2004 : 19:56:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И едното, и другото са си сериозен бизнес и същевременно до голяма степен простотия, ама са насочени към различни възрастови групи (хм, замислих се - май на чалга "кълват" и доста тийнейджъри)
<font color="red">ъ...ъ... / оп-саааа</font id="red"> (открийте разликите)
[:D][:D][:D]
Kайсо то кат пийнеш малко повече не ти прави голямо впечатление каква музика слушаш. И предполагам че на всеки му се е случвало да подпиййне и да се поразкърши малко независимо дали харесва или не чалгата.
glarus аз и черното не харесвам. И все пак като че ли в техните песни простотиите им звучат някак си по-добре, щот текстовете им в повечето случаи вадят що годе някакъв смисъл.
не съм съгласен, че вадят някакъв смисъл, но както и да е всеки си има право на мнение, аз лично не подкрепям чалгата, но пред това да слушам чернилки и опити на някои наши сънародници да пеят (Мария Илиева, Група ТЕ, Руши, Галя и т.н.) предпочитам чалга, поне там през компютър минава само външният вид на певицата.