Коя е най-добрата Antivirus-на програма ?
<font color="yellow">!!! Гласувайте за най-добрата !!!</font id="yellow">
Гласувайте за тази,която смятате,че е най-добрата за да си направя и аз някои изводи.Питал съм много хора за <font color="red">вируси</font id="red"> и за предпазване от тях,но всеки изказва различно мнение.
Първо има секция за анкети - те не се правят в дъра-бъра
Второ - нещо си сбъркал, защото не може да се гласува.
Трето - ако влезеш в търсачката ще намериш поне 10 доста дълги теми, в които е обсъждан този проблем и то със обясненията за всяка една антивирусна програма. Прочети ги и реши коя е най-добра за теб!
Малък едит от мен, добавих "Други", защото ползвам друга
@Sunny, докато се намеси някой модератор ти вече си успяла да отговориш :)
Аз използвам "Kaspersky Anti-Virus" и за мен е най-добра, защото друга не съм ползвал[8D] (освен "F_Prot" но преди 10-15г. когато имах "Правец 16"[;)])
За повече информация за антивирусните програми виж тук:
http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=13141
Използвам NAV Profesional 2003 и до момента нямам проблеми ( в комплект с Sygate personal firewall).
NOV32 споре мен върши много повече работа от някой тромави и огромни бози.Няма да споменавам имена да не се засегне някой.Друга също е F-prot.Какво като си я ползвал на правеца версията за DOS си върши идеално работата.
Забелязал съм че почти всеки е пробвал F-PROT и е останал с добри впечатления от нея , но ми е чудно защо впоследвтие много хора я сменят . Аз си карам още с нея 3.14m версия .
Проблемът, както вече писал на F-prot, че не сканира съвсем в реално време. Той проверява само когато файлът се изпълни, докато останалите - дори и при листинг на дадена директория. Това не е минус, но сега вирусите са по-опасни и е желателно да си с един ход преди тях. На мен F-prot ми е резервния скенер (9 години съм му верен :)
принципно съм привърженик на RAV но.. напоследък компютърните вируси се разпространяват като човешките така че поддържането на добра "комютърна хигиена" е задължително дори и да имаш перфектната антивирнса програма ако имаш кофти "задклавиатурен драйвер" .. програмата нищо няма да може да свърши
Ами,аз гласувам за F-Secure.Чудно защо сте я пропуснали.
Лично аз просто не инсталирам вирусите, затова и нямам нужда от антивирусна.
@klamer Би ли ми казал как би се справил с бласт-а ако не си намерил на време пача?
Какво ще кажете за Sophos ?? Коментари от сорта не съм го чувал са излишни.Имам познати,които го ползват и са доволни,но все пак да видя повече мнения.Ако някой има опит с програмата или мнение по въпроса нека драсне некой ред ще съм му благодарен[;)]
Sunny,не знам защо мислиш,че не може да се гласива ???
Не съм разглеждал изцяло форума по-простата причина,че се регистрирах тук едва преди една седмица и реших да направя някаква тема по която да се коментира.Ще ми трябва още време за да започна да следя темите във ФОРУМА.[:)]
NOD32...
Междодругото, ако погледнете статистиката на VirusBuletin, NOD32 има най-голям процент взети тестове