Резултати от 1 до 7 от общо 7

Избор на аудиосистема

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    15
    #1

    Избор на аудиосистема

    Моля за съвет: двуомя се между два варианта за изграждане на аудиосистема, която да става както за домашно кино така и за качествено слушане на музика. Чуденката е дали да се вземе някаква примерна окомплектова от DVD, AV рисийвър и колони по отделно или да се вземе DVD с 5 колонки и ууфер. Аз съм повече фен на първия вариянт, въпреки, че е доста по скъп. За него съм се спрял на YAMAHA DVD-S550B, YAMAHA RX-V550-RDSB и някакви колони от сорта на YAMAHA NSP-220. Мислил съм и за подобна комбинация с компоненти на SONY.

    Не знам дали Yamahata си струва парите, въпреки че съм чувал много добри работи, а и съм ги чувал как свирят.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #2

    Re: Избор на аудиосистема

    Със сигурност 1то решение много по-добро(окомплектова от DVD, AV рисийвър и колони по отделно).За конкретня модел ресийвър не знам.Това двд защо?има ли бг субтитри на тоя дивХ или искаш просто да са от една марка(това не е задължително)за тези пари мисля,че Кис DP1100 е по-добре.А от тези колонки не очаквай кой знае какво,особено за музика.

  4. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #3

    Re: Избор на аудиосистема

    На Метро Б-с има комплект СОНИ НТР-3200 (ресивер 5х80Вт,двд плеър,5 сателитни колонки+активен бас 100Вт)на цена 575лв! Няма дивх и бг субтитри и сателитчетата са малко ташак работа, ама и цената му е добра! Освен това крайното стъпало не е ИНТЕГРАЛНО,а е ТРАНЗИСТОРНО!!! А разликата между двата ти варианта е....ОГРОМНА!!!

    Сега видях че искаш и качествено да слушаш музика на системата! Ами със система за домашно кино това няма как да стане! Така че едното е за сметка на другото! Май варианта ти е само с отделни компоненти, НО с качествени ФРОНТАЛНИ колони и добър субуфер!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #4

    Re: Избор на аудиосистема

    JoroM, въпросният модел SONY е добър, но има 2 недостатъка!!! Първо или колоните или самият ресивър не въизпроизвеждат ВИСОКИТЕ качествено. Баса е хубав, активен, не като на 32DW, има 3 начина за увеличава не на силата му, НО пак не му е много добър звука, т.е. от всичките ми играчки с него само успах да го накарам да вибрира повече, а да му обърне вътрешностите не можа демек няма сила.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    15
    #5

    Re: Избор на аудиосистема

    Добре де момчета, а за Ямахите какво ще кажете. Иначе е ясно, че отделните компоненти, като се акцентира на качествени фронтални колони и добър суб са истинският вариант!

    Но сега вече въпросът е коя марка да се купува за тази цел, нужно ли е всички компоненти да са от една марка или трябва да се съчетаят най-добрите неща от различни марки. Примерно много хубави неща се пишат и за Денон, но аз нямам лични наблюдения. Има и много нови марки... и т.н. и т.н.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    100
    #6

    Re: Избор на аудиосистема

    Тази тема се появява веднъж на всеки 2-3 месеца и задължително около Коледа
    Първо не си казал с какъв бюджет разполагаш(качествена система за един е за 1000 за друг за 10 000),второ-откъде си(в София има доста добри магазини и голям избор,за другите места незнам как е положението) и трето с какво помещение ще разполагаш за озвучаване.
    Погледни тук за да видиш маниаци по темата,форума също може да ти отговори на доста въпроси.

  8.  
     
  9. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    650
    #7

    Re: Избор на аудиосистема

    Цитат Първоначално публикувано от SpaceBo
    Но сега вече въпросът е коя марка да се купува за тази цел, нужно ли е всички компоненти да са от една марка или трябва да се съчетаят най-добрите неща от различни марки. Примерно много хубави неща се пишат и за Денон, но аз нямам лични наблюдения. Има и много нови марки... и т.н. и т.н.
    1. Не е задължително отделните компоненти да са от 1 марка/1 производител. Хубаво е обаче (силно препоръчително) като ги купуваш да ги чуеш как звучат заедно (макар и купувани от различни магазини) и то с представителна извадка от твои дискове (CD/DVD)
    Ако са от една марка компонентите - печелиш:
    - по-лесно/интуитивно управление на всичките компоненти заедно (няма да ти трябват всичките дистанционни, а и да ти трябват - ще са със сходна логика копчетата)
    - еднакъв дизайн на компонентите
    Губиш:
    - качество на звука (разбирай - за същите пари - може да вземеш компоненти с по-добър краен резултат (звук))

    2. Denon наистина са добра марка (лични наблюдения - горд собственик съм на AVR-1404 - макар и Made in China), но не и за тонколони - разбирай - на същата цена има по-добри тонколони от тези на Denon.

    В Техно (маркет, полис) (еле пък в МЕТРО) няма да можеш да намериш продавач-консултант, който едновременно да е достатъчно свободен, отзивчив и компетентен.
    В София има 4-5 магазина за техника, каквато търсиш. Във всеки от тях ще ти отделят нужното внимание и ще ти дадат да слушаш колкото си искаш каквито си измислиш комбинации от компоненти. Предколедно може и да им е понатоварено малко де ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. RQ: Моля дайте мнение за аудиосистема Sony SHAKE-5
    От Nerazur5 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 10-06-14, 10:06
  2. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 19:31
  3. GPS на DVD аудиосистема за автомобил
    От ump45 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-10, 10:46
  4. Аудиосистема ~ 200лв
    От get във форум Аудиотехника
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-06, 11:53
  5. Избор на Хардуер...Избор на фирма
    От connect във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 28-11-05, 20:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе