Преходник Digital до Analog - от къде ?
Харесал съм си Logitech x540 за Playstation3. Но видях, че за да ги върша ще ми трябват някакви преходници. Имате ли представа какви и съответно от къде да си ги взема?
П.П. Това, че ще са с преходник незначи че няма да свирят като 5.1, нали? Да не вземата да станат като 2+1?
Мерси предварително
Re: Преходник Digital до Analog - от къде ?
Цитат:
Първоначално публикувано от valka_pone
Харесал съм си Logitech x540 за Playstation3. Но видях, че за да ги върша ще ми трябват някакви преходници. Имате ли представа какви и съответно от къде да си ги взема?
П.П. Това, че ще са с преходник незначи че няма да свирят като 5.1, нали? Да не вземата да станат като 2+1?
Мерси предварително
Нещо въобще не си наясно .... Стейшъна ти вади дигитален surround звук през .. оптика ? ... ами после трябва да влезе в ресйвър, който вече да подаде към колони.
П.П. няма такова нещо като преходник - най-евтиното ти решение е DSP surround processor, но не съм сигурен че на него можеш да пуснеш такава активна система.
Е как че не става с преходник като хората са написали друго?
http://gamerzhut.com/forums/index.ph...showtopic=1729
"Доста е евтино да си вържете колонките по този начин описан долу, само че поддръжката е до 2 канала. Ако обаче искате да използвате повече ще трябва да си вземете Digital(S/PDIF) до Analog преобразувател, който да предава примерно по жакове всичките шест канала..."
Това прочете ли го?
Няма преходник, който да обръща цифровия звук към аналогов. Това става с преобразувател/конвертор/ресийвър.
Цитат:
Първоначално публикувано от valka_pone
Това, че ще са с преходник незначи че няма да свирят като 5.1, нали? Да не вземата да станат като 2+1?
Мерси предварително
Ще свирят стерео. Какви канали какви суббуфери ....... Как очакваш да изкараш 5.1 през чинч и директно захранване към "товар"?
Твоя "накрайник" е временно решение има го по всички по.големи компютърни и аудио магазини за пример
:
http://computers.market.dir.bg/xoffe...012&shop_id=94
Успех
Че конвертори (не под формата на рисивъри) има, има, ама не знам дали ще намери отнякъде достатъчно евтин.
Kонвертор Optical / SPDIF към RCA стерео - струва 80 паунда
5.1 ProMedia DD-5.1 Digital Decoder - ето
valka_pone, а както lazarus18 е написал вече - преходник няма
P.S. сигурно има и по-евтини конвертори от посочените примери, не съм ровил...
Най-евтин вариант за който се сещам е домашно кино с аналогов вход и dolby digital prologic 2 ,okolo250лева.PS3 има и аналогов аудио изход.Другия вариант е Logitech от повисок клас Z-5500 примерно. :)
Тъй като съм малко на "Вие" с техниката ще ми препоръчате ли някакви колони, които да стават директно към PlayStationa? Нещо като Z-5500, но да са по-евтинки :)
И друг въпрос, който за знаещите е елементарен, ама за мен не е - Това, че ще вържа директно колоните в конзолата, не означава, че ще слушам звук през тях само когато я ползвам, нали?
Т.е. дори и кабелна да си гледам звука ще си минава през колоните, нали?
П.П. телевизора е LCD SAMSUNG LE40A656A /това го вметвам за евентуални варианти и чрез изходите на телевизора/
За да чуваш звук от колоните не само със конзолата означва, че или трябва да има няколко входа, което не знам да съществува или трябва всеки път да сменяваш кабелите.
Звука стига до телевизора по HDMI-а, а от телевизора към "ресийвъра" през digital audio out на телевизора - АКО ИМА естествено.
Какъв да е ресийвъра .... ми може да е :
1)ресийвър Елит за 200 лева нов и 6 колони елит/тъндър или каквито и да са.
2)'колонки'система surround с вграден усилвател или 'домашно кино'и други подобно тъпи системи :) но задължително с възможност за цифров вход като този на телевизора изхода - най-вероятно оптика.
Значи колоните ща са вързани към конзолата с оптичен кабел. В същото време съм вързал PlayStation-a към телевизора с HDMI кабел. Да разбирам че ако искам да гледам някой филм по кабеларката, то звука няма да се възпроизвежда от колоните, така ли> :yikes Мамка му!
А ако искам да минава звука на филма пo HBO примерно, то как трябва да ги вържа тия колони / за пример взимаме Z-5500, т.е. без ресийвър//?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
НЕ МОЖЕ!
Що ?
PS3 - HDMI - TV
TV - optical digital out / coaxial digital out - Z5500
Ако телевизора има такъв изход естествено :)
Z-5500 може да ги свържеш по няколко начина ,погледнете ги не случайно сам дал тях за пример.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Z-5500 може да ги свържеш по няколко начина ,погледнете ги не случайно сам дал тях за пример.
Е, по-добре кажи преди да се наложи да ги поглеждам :), т.е. трябвая да знам дали ще може да си ги вържа преди да си ги взема, че да не стане така, че да си ги взема и след това само да си ги гледам, а не да ги слушам :), когато съм на кабелната.
Кажи какво трябва да си взема освен колонките и оптичен кабел / пак казвам, при положение че не искам да минават през ресийвър/