Re: Актуално - най - евтиния ресиивър поддържащ HD формати.
така като чета мнения оставам с впечатлението че тия ресивъри под 1000 лв не вадят звук от ХДМИ входовете си ами е просто pass-trought за картината ,така ли е ? в момента се каня да си сменя ресивъра понеже няма ХДМИ а не ми се пуска коаксиал 10 м успореден на ХДМИ кабела по който си върви и звук .. кои модели ресивъри вадят звук от ХДМИ ? Ъпскейлинг и ХД не ми трябва
Всички модели вадят звук по HDMI, но някои го предават директно на HDMI изхода и се чува само на телевизора. Много модели под 1000 лева обаче имат и опция да изкарват звука на колоните, зкачени към ресийвъра.
Със сигурност това е Yamaha 563, който е към 700 лева.
Сваляй упътването и чети внимателно, че аз вече така се набутах с един и сега ще го сменявам.
точно това исках да попитам кой модел вади звука на колоните той звука там трябва да отиде щом съм го пуснал на ресивър ,баси безумието е да отива на телевизора без възможност да излиза на колоните ... ти си проучвал въпроса ,няколко модела да ми споменеш освен Ямахата ?
Аз засега съм се спрял на тази Ямаха и Onkyo 576, които са на цена около 300 евро. Може би ще ги купя от Германия.
поразрових се из мануали ,Ямаха 463 също има тази възможност .. учудващо малко модели я имат ,предимно от средния клас нагоре ,има и ресивъри от по 900 лв които дори нямат ХДМИ
По-важно е да имат няколко оптики от колкото HDMI. Повечето съвременни телевизори имат 3-4 HDMI входа.
Решението на проблема е звука да го пуснеш по оптиката.
ПП. Ямаха наистина е добро решение.
сега ако ми намериш и 10 метрова оптика която не струва колкото ресивъра цена няма да имаш ..ама искам и да направя 5-6 прави ъгъла с нея че ми се налага ... хората са го измислили - 1 кабел за всичко ,ХД картина и звук - оптики коаксиали чинчове като букет цветя по 10 броя - отживелица е вече ...
Има има :)
10 метра оптика струва 50 лева, а 10 метра HDMI е около 100 лева .....
Виж в Плесио има. Скоро купувах оптики от Рейкон , доста по-къси разбира се защото ресивъра и телевизора са в една стая :)
Има един технически проблем с дължината на HDMI кабелите, там линейните загуби са доста големи на всеки метър. Виждал съм как работи 10 метров кабел и не виждам разлика на ДВД, дали е така обоче на 1080P ? Не съм специалист в това, но потърси компетентно мнение за да не се окаже че губиш качество на картината.
Здравейте,
искам да попитам нещо, а реших, че не си струва да отварям нова тема, та затова се закачих тук. :)
:help
Имам 2 стари усилвателя /усилвател и ресивър/ от които съм много доволен и не възнамерявам да ги сменям. Проблема е, че от известно време леко им дават фира превключватели и някои бутони. Например, превключване..CD-Tuner..или колони А и Б. Иначе работят перфектно. Не съм с ръцете отзад, но са неща с които не съм запознат в детайли, та предпочитам някой спец да погледне и да оправи каквото трябва. Предполагам, че основно почистване трябва, но как точно - не знам. Отварял съм, каквото прецених, че мога съм направил, предимно гледах де :yahoo: и не установих нещо сериозноно, но не смея да се вихря в дълбокото. Вероятно трябва да се демонтират съответните бахумби и да се прегледат/почистят, а може и грижа да има, не мога да преценя. Понякога захапва от 2-ри, понякога от 5-ти път.
Та..... ако може да препоръчате, някой..някъде. Благодаря предварително.
П.П.
Поразгледах, не видях тема за подобни "проблеми" и тая гледам, активна, та затова... :oops:
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Има има :)
10 метра оптика струва 50 лева, а 10 метра HDMI е около 100 лева .....
Виж в Плесио има. Скоро купувах оптики от Рейкон , доста по-къси разбира се защото ресивъра и телевизора са в една стая :)
Има един технически проблем с дължината на HDMI кабелите, там линейните загуби са доста големи на всеки метър. Виждал съм как работи 10 метров кабел и не виждам разлика на ДВД, дали е така обоче на 1080P ? Не съм специалист в това, но потърси компетентно мнение за да не се окаже че губиш качество на картината.
аз ползвам 10м ХДМИ който купих за 50 лв и съм доволен ,има някакви съвсем леки смущения но се забелязват ако си непосредствено до ТВто а аз го гледам от 5 метра