Здравейте всички.
Нека някой който следи тенденциите в ресивърите да ми каже кой или кои са най - евтените ресиивъри поддъжащи HD форматите.
Уточнявам че нямам големи претенции за качество или марка. Мерси!![]()
Здравейте всички.
Нека някой който следи тенденциите в ресивърите да ми каже кой или кои са най - евтените ресиивъри поддъжащи HD форматите.
Уточнявам че нямам големи претенции за качество или марка. Мерси!![]()
HD аудио форматите ли?
Да - HD аудио форматите.Първоначално публикувано от lazarus18
Помисли добре какво и как смяташ да вържеш към него.
Вече има сравнително евтини ресийвъри с Dolby True HD/DTS MA декодери, но да не се окаже, че не ти върши работа след това.
Това май е сравнително евтино:
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1102
Аз се чудя какво сте се хванали за тези HD аудио формати!
Някак мисля си, че е къде къде по-добре да си купи човек по-стар, но по-висок клас рисивър с DTS, но който свири добре!!! Отколкото някое дърво само заради тези HD аудио формати.
Нали не очаквате тези формати да са PAinkiller!
И нали отчитате че първо - на евтина система надали ще направите разлика в звука?
Второ - повечето ви филми са вярвам двд а не блурей.
И трето - голяма част от блу рей филмите имат LPCM .. което обезмисля цялата гимнастика![]()
Абе то и аз се насочих към това ама не бях убеден че е най удачния избор.Първоначално публикувано от lazarus18
По принцип си прав - НО не съвсем. Има някой "файлчета" и някой плеъри като Popcorn и ISTAR които хич не обезмислят гимнастиката.Първоначално публикувано от Evlampio
Я разкажи сега за тези плеърчета, че да стане забавно![]()
И аз преди време /година/ се бях засилил да сменявам ресийвъра с такъв с HD аудио, но се спрях.
За това време нито веднъж не ми се наложи да ползваш такива декодери. Правихме проби с плеър на мой познат, който си има собствени декодери и във ресийвъра си влиза LPCM звук. Разлика определено има спрямо "стандартния" DD/DTS звук, но както Evkampio спомена трябват и добри колони за да се усети пълноценно. Файдата от 7.1 спрямо 5.1 не се усеща заради сравнително малкото помещение.
Предполагам, че след време ще започнат да излизат и Blu-ray рипове със такъв звук и тогава ще ми трябва такъв ресийвър за Попкорна, но според мен още е рано.
Все пак, ако човек е тръгнал за нов ресийвър в момента е добре да мисли и занапред.
Има си тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37294.0.html - чети и се забавлявай колкото ти се иска!Първоначално публикувано от Evlampio
Както е казал "lazarus18" не искам сега да вземам ресивър и след 1 година или по малко да се налага "ъпгрейд". А и като се има предвид че нямам големи претенции спрямо качество на звука, мисля че SONY - то е добър избор. Още повече че над 1000 лв за ресиивър не бих дал, а то се помества в доста по ниски граници. Каквото и да е ще е по добре от текущата ми система!![]()
освен SONY STR-DG820/B
ето и YAMAHA RX-V663TI 1,019.00 лв http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037791
лично на мен звука на YAMAHA ми харесва повече
новите HD формати ги има вече и в 9-та серия на PIONEER -919
в HD звука има по-широк диапазон и писта за всеки канал/7/
докато при DVD с DTS или Dolbi Pro logic имат 5 канала-като този за задният съраунд /L,R/ е общ
Щом си тръгнал с тази идея, защо въобще питаш за съвет?Първоначално публикувано от elcos
Просто ми се ще да те подсетя, нали знаеш, че за да слушаш новите формати ти трябва източник с HDMIПо желание 1.3 .
Като говориш за файлове и плеъри се замислям, че ще ползваш PC.
Та обмисли добре нещата - имаш ли подходящ аудио изход на компа, имаш ли подходяща дължина качествен HDMI кабел и има ли смисъл да инвестираш сега в скапан рисивър, само заради новите формати, при положение, че дори диста голяма част от Блу рей филмите не ги съдържат
Иначе не ми пречи да си даваш парите зАлуду![]()
Елементарно! Интересувам от нещо с переспектива. Затова искам съвет.Първоначално публикувано от CrossBlade
Плеъра ми е с HDMI 1.3. HDMI кабел се купува! За ограниченото количество филми си прав.Първоначално публикувано от Evlampio
Ти какво би препоръчал? Нещо на приемлива цена - нека е без HD!
Ами последно Денон 1908 беше с 10% намаление от1200 лв - което прави 1080лв.
Свири 6 пъти по-добре от това сони.
Звънни и питай дали са останали!
А ако ти се дават 1200 лв - новия 1909 има и HD форматите и ъпскелва !
Само да не стане като в единия съвет от другата тема .... "HD аудио формати" ама с кофти DAC, усилвател и колони - т.е. хубави спецификации и кофти звук![]()