Мнения за Yamaha! Заслужава ли си тази промоция
Заслужава ли си тази промоция
1. 1x YAMAHA HTR-6130SI 429.00 лв.
2. 1x YAMAHA DVD-S661 S 319.00 лв.
3. 2x YAMAHA NS-6900 DARK CHERRY 418.00 лв.
4. 1x YAMAHA NS-P7900 DARK CHERRY 3PCS SET 109.00 лв.
Общо: 1,275.00 лв.
Пакетна цена: 949.00
Като чета във форума стигам до извода, че това са някакви страшни боклуци, особено рисивъра, не че за тези пари ... и все пак какво ви е мнението !
Re:Мнения за Yamaha! Заслужава ли си тази промоция
Е явно не е Hi-End ама за тези пари какво да му мислиш. Друг е въпроса ако можеш да отделиш повече пари за нещо по-добро.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Е явно не е Hi-End ама за тези пари какво да му мислиш. Друг е въпроса ако можеш да отделиш повече пари за нещо по-добро.
А трети е въпроса дали си заслужава да отделям повече пари за нещо по добро и това е причината да пусна тази тема , в смисъл не съм професионалист. Искам да гледам филми и да слушам музика (не да събарям блока) и ще бъда благодарен, ако някой ми каже че този модел има еди какво си но няма еди какво си което е важно/маловажно , колоните са добре/зле ето и линк
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037805
Специалистите веднага ще ти кажат, че за под минимум 3000лв. всичко е компромис и за тези пари толкова. Или да си вземел за сегашната си сума само ресийвър или 1 колона и да добавяш елемент по елемент, но пак за съответната сума. По принцип са прави. Така че личното ми мнение, ако нямаш финансови възможности, да чуеш как свирят и да си избираш по твоя вкус възможно по-евтини. За моите финансови възможности е много трудно да си позволя нещо повече и за това LOGITECH X-530 са ми достатъчни за сега.
Цитат:
Първоначално публикувано от martin_dim
Заслужава ли си тази промоция
1. 1x YAMAHA HTR-6130SI 429.00 лв.
2. 1x YAMAHA DVD-S661 S 319.00 лв.
3. 2x YAMAHA NS-6900 DARK CHERRY 418.00 лв.
4. 1x YAMAHA NS-P7900 DARK CHERRY 3PCS SET 109.00 лв.
Общо: 1,275.00 лв.
Пакетна цена: 949.00
Като чета във форума стигам до извода, че това са някакви страшни боклуци, особено рисивъра, не че за тези пари ... и все пак какво ви е мнението !
Ако имаш парите го вземай и му се наслаждавай на този комплект.
1. YAMAHA HTR-6130 - модел 2008, най-ниския клас ресивър аналогичен на 363. Свири прилично и за домашно кино е перфектен.
2. YAMAHA DVD-S661- няма да му намериш кусур на този плеър.
3. YAMAHA NS-6900 DARK CHERRY - среден клас колони за дом. кино от 2-3 години са на пазара, за този ресивър не ти трябва друго.
4. YAMAHA NS-P7900 DARK CHERRY 3PCS SET - е те внаги са комплект с 6900.
Според мен не трябва да се четат подобни форуми и д-р Blood за поред път ме убеди в това :)
тоя ресивър е китайски и дори не присъства на сайта на Ямаха ,колонките са по скоро нисък клас ,доста са далече от среден .. повечето промоции на технотата е с цел отърване на залежали стоки и рядко предлагат нещо наистина изгодно .. сега ще излизат новите ресивъри на Ямаха и искат да се отърват от старите че после нямат продаване
http://www.yamaha.com/yec/products/p...l?CNTID=567483
има го на сайта на ямаха , ама не е в това въпроса. И друго, което ме интересува двд-то или ресивъра имат ли "-ANALOG VIDEO UPSCALING КЪМ FULL HD 1080P" или нещо подобно?
Цитат:
Дори без да съм чел нищо, с почти 100% сигурност(почти е само за благозвучие) съм убеден, че няма ъпскейл. Ако има, само ресивера ще е около 1000 лв
Цитат:
DVD-то има HDMI Output • (720p/1080i) Upconvesion)
http://www.yamaha.com/yec/products/p...ETYP=ATTRIBUTE
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...558836,00.html
ресивъра има само switch -тоест каквото влиза това и излиза
1080p-compatible HDMI ing (2 in/1 out) including 1080p/24Hz repeat
Дори DENON и други марки ресийвъри се произвеждат в Китай така ,че няма лошо в това.PS3 също е made in PRC.Ресийвъра няма ъпскелинг към 1080п,за двд не се сещам в момента но то си е чист Филипс висок клас,произведено е в заводи който произвеждат за PHILIPS най-често унгарски и дори екранните менюта и дистанционното е заимствано от холандците само логото е на YAMAHA.
Много благодаря на всички и новия въпрос е "DVD-то има HDMI Output • (720p/1080i) Upconvesion) " това е различно от ъпскелинг предполагам? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
тоя ресивър е китайски и дори не присъства на сайта на Ямаха
Само си чешате езиците тука !!!!
Ресивърът не е лош, стига сте препоръчвали машини за по 700-1000 лева. Има и добри решения за домашно кино. Тези колони с този ресивър са точно такива. Ако човек не си е поставил за цел да слуша хорово детско пеене от грамфонна плоча, то тези колони ще са му достатъчни.
DVD-то има прекрасен ъпскелинг и е безмислено в случая да се дублира с ресивъра. Ъпскелва до 720р което си е HD резолюция и според мен е доста по-добре от 1080i. Също така никой никога не е очаквал да се ъпскелва ДВД формата до Full HD :)
Ето го на сайта този ресивър:
http://www.yamaha.com/yec/products/p...l?CNTID=567483
http://www.yamaha.com/yec/avreceiver...T&CTID=5000400
Аз също съм на мнение че това е добра покупка. Не е зле като за домашно кино.YAMAHA имат и по слаби проекти като YAMAHA YHT-175 при които ресивъра е аналогичен но колонките са пластмасови.
Факт е, че ресийвъра не е добър, че е от китайската им серия, но според мен една такава система е в пъти по-добра от готовите системи за домашно кино за същите пари. За едно нормално жилище ще ти свърши работа. Всичко зависи обаче с какво го сравняваш. Най-добре е да отидеп и да го чуеш как свири наживо.
Писах че липсват колоните за съраунд, ама видях че съм сбъркал.
Все пак ако ще се гледа HD, DVD плеъра е безсмислен. Читав ресийвър YAMAHA - 450 лева, колоните от тази промоция - 530 лева, WD TV HD плеър - 200 лева - общо - 1200лв. А и така не сме вързани към точно тези колони..