Re:YAMAHA RX-V363SI + JAMO S-606 HCS 3 DARK APPLE
Да, тези са...на снимката изглеждат по-зле отколко са - в прах, зацапани и леко ожулени. Наживо са по-внушителни, като се позачистиха си добиха и по-добър вид. А като ги мина със шкурка и загладя ще станат идеални. Свирят много добре. Когато ходих да ги взема, бях с нагласата че съм се преебал с това старо нещо и си мислех какво пък толкова - не съм се преебал с 2000 лева примерно, сега не съм сигурен да съм се минал :)
Надявам се да мога след време да ви ги покажа в новия им вид.
Има един пич n8852 - той е много по-напред в тази област, може би вече е готов, но нека сам разкаже
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Искаш да кажеш, че материала в пищялките е имитация на метал (както изглежда)?
Божидаре честито и от мен,
Да си призная, имах малко участие с дистанционни съвети.Много се радвам ,че звукът ти е харесал.
Сам ще стигнеш до някои заключения,но ще си позволя да понахвърлям малко от моя емпиричен опит.Всеки усилвател и СД плеър имат специфичен звук,затова някои са по-скъпи от другите.
Огромно-много огромно влияние имат свързващите кабели/интерконект/ между тях самите и отделно връзката на усилвателят с тонколоните.
Едните кабели подчертават високите,другите средите,трети ниските ,а четвърти могат да омажат цялата ситуация.
Не е никаква гаранция,че като си купи човек по-скъпи кабели ще постигне задоволителен резултат.Напасват се според останалите компоненти.Същото важи и за дебелината им/тънките подчертават високите-моя вариант/.Да не говорим за това,от какво са направени:мед,сребро и т.н.
Истината е ,че нашите колони/и аз съм с такива/ са много чуствителни и тези фактори оказват голямо влияние.
Внимателно трябва да подбереш ресивърът,като моят съвет е да търсиш такъв с добро стерео.Другите екстри,не са толкова съществени.
След това е плеърът.
Цялото това надграждане доставя истинско удоволствие.
Има хора ,които познават в детайли тази магия и знаят от къде да се снабдят с определени компоненти.Проблемът е,че в масовите магазини,те не се продават или ако ги има са по-скоро изключение.
Не те съветвам да облепваш колоните,по-скоро подчертай това,че са дървени.
Успех!
П.С.Пищялките са титанови с водно охлаждане.
много ясно че стари колони които са били цифра навремето с лекота погребват настоящи модели около 1000-1500 лв ,като се има предвид че това е една цена може да се каже базова за сносни ОТ ... тия които аз имам ,букшелфчета на B&W също са били цифра преди 10 години ама си свирят ,засрамват всичко до 1000 лв ново в момента .. титаниева куполна пищялка ,кевларен басак с гумена гофра ,масивна дървена конструкция ,позлатени винтови клеми ,biwiring ...
Лично аз съм скептично настроен към колоните на над 20 години. Основно по отношение на целостта на говорителите им. Обикновено им се разпадат гумените гофри и то само от седене около парно, не от свирене, лепилата около шпулата също се разсъхват. Все пак това е механика и не е вечна. Та не бъдете сигурни, че това което се вижда е оригиналния първоначален вид на колоната.
Надявам се в конкретният случай всичко да е наред.
Другият слаб момент при по-старите поколения колони е самата концепция за един голям басов - 10 или 12", спрямо сегашните няколко по-малки. Ако не е в затворено тяло, всичко над 10" е мудно и с кофти импулсни реакции.
да и аз не харесвам големи басаци , 8 инча ми се вижда оптимално - бърз ,стегнат бас достатъчно нисък при качествени ОТ .. за годините си прав също - над 10 е рискована покупка ,много зависи как са съхранявани
Нормално е да имате такова мнение за колоните над 20 г. Аз също го споделям. И се извинявам на всички, че стана така сякаш много хваля МВ390 и ги препоръчвам. Нямам такива претенци. Просто за забавлявах от покупката ми и го споделих с вас. Това за мен е супер готина като цена/качество и възможност за моя "доработка" играчка, с която да не се прецакам много...и която ще е един временен вариант. Надявам се да се окаже сполучлив, особено "подпрени" със суб.
В конкретния случай обаче, риска е някак по-умерен - говорим за неща правени в Западна Германия (там хората мислят за хилядолетни Райхове) и да ви кажа изобщо не се учудвам, че са запазени - материалите са били някога много качествени. Сега дори и малко "уморени" от времето...няма нито разкъсвания, нито дупчици, нито протекли лепила и т.н. Затворен обем в клетка от истинско дърво, което просто може да се освежи и да блесне. И свирят наистина много хубаво, чисто и ясно...няма бумтене, няма съскане, няма грохот...Да, повече от 20 г., но 240 лв. това може да се преглътне :)
Прецених, че сега не ми се дават 2400 за нещо съвременно от същия клас, а и не ги копая кинтите
Най-важното при немските колони е - напишат ли, че са 35 херца то наистина са толкова, обявят ли 90 децибела чувствителност то са толкова.... За пример са хората от Визатон, перфектни в техническите характеристики.
За другите въобще не е така, гледам тестове с огромни разминавания от тех. данни и реални стойности. Напоследък тази мода е доста очебийна, защото китайската продукция здраво натиска цените и от там качеството.
Чак сега видях ,че се е развихрила дискусия за качеството на немските тонколони.И тъй като днес взех моите МВ390 от фейслифт в бояджийното,можете да видите финиша.Има и няколко снимки от другите ми колони Canton Karat 40,преди да дойде новата смяна.Тях сам си боядисах.
http://www.n8852.snimka.bg/album.php?album_id=362353
Цитат:
Първоначално публикувано от varieca
..
Другият слаб момент при по-старите поколения колони е самата концепция за един голям басов - 10 или 12", спрямо сегашните няколко по-малки. Ако не е в затворено тяло, всичко над 10" е мудно и с кофти импулсни реакции.
Хорна, хорна...
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Най-важното при немските колони е - напишат ли, че са 35 херца то наистина са толкова, обявят ли 90 децибела чувствителност то са толкова.... За пример са хората от Визатон, перфектни в техническите характеристики...
Аз не мисля точно така - сравнявал ли си обявени данни на Визатон говорител и измерени...
Цитат:
Първоначално публикувано от n8852
Чак сега видях ,че се е развихрила дискусия за качеството на немските тонколони.И тъй като днес взех моите МВ390 от фейслифт в бояджийното,можете да видите финиша.Има и няколко снимки от другите ми колони Canton Karat 40,преди да дойде новата смяна.Тях сам си боядисах.
http://www.n8852.snimka.bg/album.php?album_id=362353
Мани, много грозни, ама с новия финиш бая визия обаждат. Предполагам имат декоративна решетка отпред? Браво!
Последните снимки с ТВ са с декоративната решетка отпред.А снимката на мацката е на дъщерята,която е на 2 години и цяла вечер идваше да ми казва да не усилвам или да пусна друга песен.Най й хареса едно парче на Бионсе.
Много добре се е получило. Къде ти ги правиха?
Едно приятелче с мебелна фабрика.В момента си миришат на ново/от боята/.Мисля,че с малко желание човек може да си доставя истинско удоволствие,което сигурен съм ще си направи и Божидар.
Те са само боядисани или са с лак?