Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника
Цитат:
Първоначално публикувано от
DUNDURMA
Това са активни колони(имат усилвател вътре в тях). Не стават за външен усилвател(твоя случай). Можеш директно да ги вържеш към компютъра примерно на RCA вход. Аз по едно време мислех да купувам такива за вкъщи(един колега ми ги препоръча), но те са за студио(той има нещо подобно вкъщи). Уж пак са колони, но като ги слушах ми се видяха остри и все едно не са fun. Може това да е "по - реалния" звук, но не е моят звук :). Друго нещо е визията, която според мен е далече от нещо, което бих си сложил в хола :D
Според мен по - големите стават за купони по къщи и събирания, а тези(5ците) са добри за компютърни ;)
Цитат:
DUNDURMA
Ако ще даваш 899 лева, по-добре тези тонколони - http://technomarket.bg/products/0913...-hcs-black-ash
Като за начало можеш да минеш и без субуфер, защото имат странично разположени басови високоговорители и "слизат" по спецификация до 42 херца.
Аз не бих взел Jamo-то. Имал съм 506 и за филми речта едва се чуваше. Само бас и звънтящи високи общо взето. Quadral 5000 ги чух бегло само и не бяха лоши на първо слушане, но все пак беше за около 20мин.. А без субуфер за филми е малко половинчата работа.
Колко е голямо помещението ти DUNDURMA?
http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-5000/p/54503
чух ги........взех ги на лизинг............ся ще обявявам моите за продажба.иначе ууфер си имам
Честито! Не забравяй да споделиш впечатленията си за тях.
Цитат:
pulsedriverbg
Честито! Не забравяй да споделиш впечатленията си за тях.
ако трябва да съм честен ИСТИНСКИТЕ НЕМСКИ КВАДРАЛИ са по-добри,но дам ли повече думан на новите ииииииииии голям кеф.аз съм МЕТАЛУРГ и за парите,които дадох съм повече от доволен......ако имам 5-10 хилки и аз знам,ма нямааам.бе реално като си продам старите,то парите които съм дал за музиката ми е много малко.самия факт,че YMAHA RX-V1900 ми струваше 270 кинта.............
Голямо мислене те чака, но майката му е слушане. Въпроса според мен е да видиш с какви пари разполагаш и с какво можеш да направиш компромис или да го оставиш за купуване след време. Мога да помогна като кажа, че Пайнер - 924 е чудесен ресивер за цената си и го ползвам с комплект Дали 7+ вокал + 1 и буфер на Дали. В края на месеца започва хай фи експото и там може да чуеш доста неща. Отстъпки предполагам ще има по време на изложението, но и около нова година предполагам ще е така.
Аз все пак се навих и ще се хвърлям на Dali Zensor 1 7.1 set.
Излизат към 2к. Какъв рисийвър ще ми препоръчате?
Какви кабели също? Blue-ray player?
Свързах се с онлайн магазина, в който харесах въпросната аудиосистема и ми казаха, че за помещения до 18-20 м2 този суб е ОК, но ако помещението е по-голямо, трябвало да взема 12". Също ми казаха, че предните колони е по-добре да ги сменя с по-големите DALI 3. За ресийвър препоръчаха Onkyo TX-NR646, а от прочетеното тук, оставам с впечатлението, че на тази марка им греят ХДМИ платките, и е препоръчително да имат свободно пространство над тях, а аз такова няма как да осигуря. А и предпочитам блу рей плейърът и ресийвърът да са от една марка, за да мога да си ги сложа едно върху друго.
Тъкмо се бях надъхал да похарча над 3к лева и ме секнаха. Снощи разглеждах и кабели. Трябват ми 60м за всичко, а като им видях цените и ми се дорева.
В началото бях определил бюджет от 2к, после ги направих 3к, а сега излиза, че с тези пари едва ли ще успея да покрия само техниката, камо ли и кабелите.
Май ще махам двете задни ОТ, по груби сметки това ще ми спести над 500лв.
На ръба съм да се откажа пак :)
колеги,имали таквоз нещо кат разработка на тонколони,че моите взе да свирят все по-хубаво или се заблуждавам:029:
Сменяй им маслото, по често, в началото....:p
Разбира се , че има "разработка" на колоните :Drinks:
andronoff Има го на промоция Onkyo 646. Иначе всеки ресийвер грее и е добре да има място за охлаждане. В предните модели даже имаше и вентилатор, който се включва при по високи нива на звука и е главно за стъпалата. С този нов модел не се знае как са нещата. Репутацията им е на проблемни в HDMI платките, но все пак ще си имаш и гаранция. А и ме съмнява някой да може да каже дали са ги оправили проблема в тоя модел, тъй като е доста нов. А ако двата уреда са различни марки нищо не ти пречи да са един върху друг.
DUNDURMA Уж има някакво разсвирване, но според мен човек просто започва да се заслушва все повече във възпроизведените звуци. А като разместиш позициите малко и им намериш по добро място в помещението става още по добре.
Здравейте, трябва ми усилвател за 40-50m2 помещение и колони, които ще бъдат сложени на тавана. Помещението ще се използва за пускане на звук от лаптоп - от 2 позиции, в зависимост от това къде стои лектора.
Засега съм се спрял на следният вариант Съмнява ме само това, че може усилвателя е прекалено силен и може да изгори колоните. Колоните ще се връзват на 2 по 2 и ще се пускат със минижак към 2 чинча кабел.
1. Колонки APART CM608
2.BEHRINGER PMP550m