Щом, ще е за пред ТВ, и нямаш субуфер. Насочи се към ELAC db62/ELAC DB63 (по новия модел).
Които имат повече бас, поради по-големия (6.5 инч) основен говорител.
Алтернатива, може и да са активните hi-fi тонколони Q Acoustics M40 HD Wireless.
Преглед за печат
Щом, ще е за пред ТВ, и нямаш субуфер. Насочи се към ELAC db62/ELAC DB63 (по новия модел).
Които имат повече бас, поради по-големия (6.5 инч) основен говорител.
Алтернатива, може и да са активните hi-fi тонколони Q Acoustics M40 HD Wireless.
WiiM-a с Elac DB63 си е достатъчно - има всичко необходимо за описаните нужди и си е около 1200лв
https://audiomonkey.bg/products/boxe...ut-3-0-db63-bk - 307€
https://audiomonkey.bg/products/ampl...474ac13c&_ss=c - 287€
Посочените активни колони нямат HDMI вход .
Аз тръгнах от активни колони = edifier S2000mkIII. Но 1тб музика която имам на ХДД ще трябва и стиймър и то направо цялостно решение дето ще ми свърши по добра работа с повече възможности. Пък и с ХДМИ да го вържа с ТВ-то за да пускам и клипчета.
Не че ще има ДТС. Свалих от киностаята ми дъртия денон 3311 + 2 колони. Ама му изгорих ХДМИ арк-а и затова е цялата драма.
За съб не съм фен - предпочитам да чувам звука с ушите а не червата. 10г карах с 5.0 система, ще карам и с 2.0. Пробвах саундбар самсуняк - за 1 час разбрах че не е мойто.
Да взема ELAC DB62 вместо новите ДБ53? Нещо много ги хвалят из нета - 100% платена реклама.
Някой чувал ли ги е. Досега съм карал на Дали зенсор, за музика са идеални, но на кино малко ми се губят среди/високи. Ако не ми харесат елаците ще ги пробвам за кино/съраунд и зенсор 3/1 ще карам с wiim-а
ELAC DB53 - 48-38k Hz. ELAC DB62: 44-35k Hz
Щом имаш, ОТ и не започваш от нулата (имаш база за сравнение) Тогава, си вземи само усилвател с wiim-a (за стерео система).. Но, ще грешка според мен.
Избрания Wimm e D- клас усилвател. И, ако имаш високи очаквания, спрямо стерео интегриран усилвател клас AB, ще те разочарова.
Да знаеш че AB клас, ще звучи по добре и по пълно. Дори и AV ресийвър във стерео има вероятност, да е по добре от wiim-a.
Съвет: Ако, ти работи оптиката на ресийвъра го свържи с нея и слушай временно на нея.
Докато не смениш AV многоканалния ресийвър с по-нов (за настоящата 5.0) или по добър стерео интегриран ресийвър (AB клас) със HDMI (за 2.0/2.1) стерео система
Зависи, по кой път решиш да тръгнеш. Дали искаш многоканална система, или да избереш класическия стерео вариант.
Ето това бих избрал ако исках стерео, с интеграция с ТВ:
DENON DRA-900H
Zensor 1/3 звучат по пълно със стерео усилвател сравнени със AV ресийвър (стерео режим) от бюджетен/среден клас. Това важи и за букшелф/рафтови ОТ и от други марки.
Marantz/Denon AV ресийвърите имат по soft звучене, сравнени с другите марки ресийвъри.
П.П. Незнам как си слушал без субуфер, до сега.
Но, преди две години докато сменях и субуфера (слушах известно време в 5.0) и резултата, изобщо не ми хареса.
Макар, Zensor 3 да бяха предни и не бях ги "отрязал".
Редакция: ако имаш добри слушалки може да преслушаш виртуално ELAC от този сайт. Както, и да ги сравниш например с Oberon. За да разбереш разликата и с твоите...
Не е 100% реално. Но, все пак е някакъв вариант.
за да слушаш в днешно време музика без суб трябва да имаш невероятно добри = скъпи ОТ, и най - високите модели , чисти стерео усилватели вече имат изход за 2 суба
Да внеса малко уточнения. Имам си празна киностая 5х3,5 с проектор, пуканка която умря и ползвам временно старо пц - 5 години:) и денон3311+зенсор 5,0. Там има още само диван, фризер-масичка и екран. Отдолу ми е всекидневна същите размери отворена към кухня и трапезария на г с общо 35кв. Не ми трябва нещо кой знае какво. За фон прилично аудио, че има доволно много мебели. Едва ли ще ъпдейтвам кино стаята че вече нямам много мерак. А и доста кинти ще трябват - 4к проектор, за атмос нов ресивър, че и колоните и то всичко ново и ще отиде поне 10к. По скоро ще мисля за 2 тоуър колони+стерео амп само и да стане 7.0, евентуално и свс съб...
Видях в емаг s2000mkiii за 515лв и не издържах. Ще допълня с медия плеър дет от усб може да чете всичко и за 600лв ще си реша проблема. Колкото толкова. Ако ми хареса и за киностаята ще взема 1 плеър, че с пц не си е работа.
Благодаря за насоките - май не се възползвах и се върнах на първоначалния най-евтин вариант.
35 кв. си е голяма стая. Минимума е букшелф със 6.5 инч основен говорител (за непретенциозен слушател/фонова музика). Но за истинско слушане: подови ОТ (както сподели) със среден размер от ранга на Oberon 7/Zensor 7.
Пусни Zensor 3-те, в стерео режим на Denon-a за тест за да видиш колко не ти достига...
досега така карах - от лятото. Ама денона го заврях в шкаф - доволно е прегрявал и може би е заминало нещо че арк-а спря да работи. Като звук беше ОК, не е уау но така или иначе ги слушам повече за фон. Надявам се с edifier да е подобно - като размер са баш като зен3 та ще паснат идеално. Пак се разминахме с глезене със стримър и евентуално безжични колони да слуша нещо жената и не само докат се върти из кухнята. Май на мен най-много ми липсва озвучаване в кухнята. Пак няма да има ама и няма да профукам 5к.
Размечтах се за wiim amp ultra+Kef Q3 concerto meta+SVS 3000 micro (само този ми хареса като съм слушал в приятели, другите ПБ модели са ми много дразнещи на червата) - малко над 4к. Ще е перфектна система за моите лаишки знания
Ми те Еди-тата нали си имат блутуут връзка - пак може да си стриймвате към тях от телефона...
За 35м2 туй SVS 3000 micro може и да няма особено смисъл от него с Kef Concerto Meta-та ( те са си по-евтин вариант на R3meta), а и тия пари за 8" събуфер... аз бих предпочел (2бр.) 1000pro/Kube10/12MIE.
Поставям линка в общата тема, защото касае голяма част от марките, вече бивша собственост на VOXX.
Новината кореспондира с другата, относно Sony.
Обяснява с думи прости как чифутите правят "бизнес":
Is Klipsch and Onkyo's Fate in Peril? | What Will Happen to Hi-Fi Legends in 2026?
VOXX International : VOXX Consumer
VOXX By Gentex Corporation