Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника
Днес получих саунд бара, вързах го чрез блутут обаче за моя неприятна изненада... мисля че не свири толкова силно и плътно както този на комшията а модела по презумпция трябва да е същия. Играх с настройките но.. не мога да го докарам да извади тоя звук. Ще го пробвам още ден два, ще опитам чрез eARC и оптика , ще му дам шанс .
- - - - - - - - - -
Едно от обяснението може би е че.. моето помещение е по голямо и .. така.
Разбира се, че за субективното възприемане на звука, влияние оказват характеристики на помещение, разположение вътре в помещението на ОТ спрямо околни обекти и слушателя, покритие на под, стени и т.н. Дори и от уж еднакви ОТ може да има различни възприятия.
През блутут на някой активни ОТ звука е доста по слаб от свързването с кабел.
И да акустиката/размера на помещението оказва голямо значение на звука, независимо от вида на аудиосистемата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
AntrAcsA
Днес получих саунд бара, вързах го чрез блутут обаче за моя неприятна изненада... мисля че не свири толкова силно и плътно както този на комшията а модела по презумпция трябва да е същия. Играх с настройките но.. не мога да го докарам да извади тоя звук. Ще го пробвам още ден два, ще опитам чрез eARC и оптика , ще му дам шанс .
- - - - - - - - - -
Едно от обяснението може би е че.. моето помещение е по голямо и .. така.
Е колко ти е голямо помещението аз преди 20 години когато още поигравах на комп игри си бях взел един криейтив 7.1 в хола не се седеше когато го ползвах за слушане на музика и гледане на филми а нямаше и 150 вата
150 китайски вата вероятно, щото на 150 вата нито саундбара може да свири , нито ти да стоиш в стаята
Цитат:
PPP1
Е колко ти е голямо помещението аз преди 20 години когато още поигравах на комп игри си бях взел един криейтив 7.1 в хола не се седеше когато го ползвах за слушане на музика и гледане на филми а нямаше и 150 вата
4м х 5.40м горе долу .. малко над 20 кв , стандартен хол! Бях на 80% сигурен че ще го върна, но в крайна сметка... да звука е по добър от този на телевизора, особено много ми харесва при DTS-X, така че ще го оставя, все пак за 200 лв.. какво повече да искам.
Като стана въпрос за звук на телевизори и саундбарове, мисля си че през последните години големите производители нарочно правят звука на ТВ-та да е по плосък и по лош, защото ако решат могат да го направят много добър !
Казвам го защото съм шокиран в разликата на звука между 65Q7F - тв от 2017-та, с този на 75Q95T - 2021-ва версия, защото стария въпреки че по тънък , въпреки че е по нисък клас .. има СТРАХОТЕ звук.. направо не е за вярване, има си всичко ! Бас , високи, среди ... абе всичко и не мисля че му трябва каквото и да е допълнително като Санундбар или нещо подобно, докато този от 2021-та .. има среди и... малко високи.. но за бас и дума не може да стане.
Защо не използват същите драйвери то 2017-та ? Ами именно защото са прекалено добри и не могат да си пробутват глупавите саундбарове..
В крайна сметка върза ли го със HDMI eARC/оптика. И, ако Да звука по-добър ли е от блутут-а.
P.P. За над 25 квадрата е могло да вземеш по адекватен/подходящ саундбар или озвучителна система, ако ти "малее" звука.
Цитат:
tek
В крайна сметка върза ли го със HDMI eARC/оптика. И, ако Да звука по-добър ли е от блутут-а.
P.P. За над 25 квадрата е могло да вземеш по адекватен/подходящ саундбар или озвучителна система, ако ти "малее" звука.
Оптиката, тъй като кабела е тънък не се забелязва много. ТВ-то разпозна устройството без проблеми и дори от телевизора се нагласят всички настройки и режими на саунбара. Не чувам съществена разлика от блутут-а
Звука е .. ОК като цяло просто друго очаквах :) но не е лош.
Цитат:
AntrAcsA
Оптиката, тъй като кабела е тънък не се забелязва много. ТВ-то разпозна устройството без проблеми и дори от телевизора се нагласят всички настройки и режими на саунбара. Не чувам съществена разлика от блутут-а
Звука е .. ОК като цяло просто друго очаквах :) но не е лош.
Направи тест със някой свален филм или стрийминг платформа (с хубав звук) или Flac файл (не през Youtube).
При блутут технологията все още има загуби при преобразуването (и битрейта е по малък) сравнен със оптиката/HDMI.
Но и "лимитацията" от саундбар-а, също оказва влиание на звука.
Моите колони и ресийвър съм ги местил в три различни жилища през времето и във всяко звучаха различно.Най-добре звучаха в първото(най-малкото).Помещението има значение.
При старите модели има връзка TV Soundconnect, което трябва да е пак през bluetoth, но е отделна връзка от bluetooth в менюто с източните на сигнал. Така е връзката у дома между 55JS8000 и HW-J355, но при по-новите модели май я няма тази фукнция.
Здравейте хора,
Насочил съм се към Yamaha TRUE X BAR 40A като саундбар за телевизора.
Марката не е много позната в България, но може ли някой да даде мнение конкретно за този?
Благодаря.
Марката е известна в аудио hi-fi средите. Не толкова при саундбар-ите.Отстъпва като звук и добавки сравнение със Samsung например.
Погледни Samsung Q990D (HDMI 2.1 120Hz) Q990C, или по стария модел , Q990b, или Nakamichi Dragon Soundbar.
Като качество на звук, различните аудио сетъпи се позиционират по следния начин:
саундбар<активни тонколони<AV ресийвър+hifi тонколони.
Но във високия клас саундбар-а (какъвто са изброените пи горе)си заслужава цената, стига да търсиш удобство и не си аудиофил.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте. За колоните ми Infinity SM 215 какъв усилвател или ресийвър трябва да си купя? Имам Marantz PM68, който свири три години с тях но вече дошло ли му е времето или майстора е зле !? 4 пъти вече се разваля след гръм в колоните, два пъти без да успея да пусна музика. Слушам всичко по радио основно в mp3 320kbps Все пак най-обичам, басът да го има. Питам защото ми каза майстора че усилвателя бил слаб за тонколоните и затова се разваля. Аз не съм на ясно и понеже срещнах противоречиви мнения и за това кой да е с по голяма мощност, усилвателя или тонколоните. А с тези омове хептен изпуших. За ттъп като мен трябват по прости обяснения, а не с формули.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41774&stc=1
С така поставен въпрос, без никакви подробности по начин и брой включени колони, някакъв гръм, някакъв майстор и прочие какво очакваш?
Най-лесно е да ти напишем - купи си нова техника или смени майстора.
Усилвателят работи с тонколони с импеданс 8-16ohm. Infiniti е с 4-8. Винаги съм се чудел как това е възможно, но да не разводнявам темата.
Ако правилно си включил колоните, всяка само на 1 терминал (2 проводника), то не би трябвало да имаш проблем с усилвателя. При 2x95W/ 8ohm има достатъчна мощност за да захрани точно тези колони.
Вече какво, как и дали е ремонтирал "майстора" по усилвателя, само той си знае!