Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника
Здравейте. Трябва ми заместител на една 17-годишна незнайна китайска 2.1 система, по спомен 30W, ПДЧ буфер, пластмасови сателити. Иначе казано, да се разбира, че съм свикнал да слушам музика с качество, от което аудиофил ще оглушее перманентно. Слушах и едно LG HT-304SU, което обаче се наложи да зарежа преди време. И двете се слушаха през AUX с дигитален еквалайзер, защото без него звучаха отвратително приглушено.
Системата ще се ползва на компютър, на вграденото ALC1220, което обаче има и S/PDIF, който ще е добре да мога да ползвам, може и без долби. Колоните ще са на има-няма 50см от мен, на бюрото.
Основно гледам тубата, слушам музика пак от там, гледат се много сериали. Не обичам да надувам музиката, всичко което слушам, го слушам тихо - в момента на китаеца има 1/4 сила на контролера на буфера и управлявам от windows силата на звука до 14-16-20, вечер под 10. Та, хубаво е системата да слиза до доста тихи нива, на които да чувам реч, а не ниските само. Предпочитам обаче система със запас в ниските, когато ми потрябва, въпреки че няма да го ползвам повечето време, но в никакъв случай да не звучи плоско. Слушам всякакви стилове музика - от рок, блус, електронна, рап от старата школа до jpop и енка.
Всеки от вариантите, които съм избрал ще е огромно подобрение, колкото и зле да звучи за тренирано ухо.
1. Logitech Z625 , може и Z623, но се лишавам от оптиката. Бумтящ буфер, преоразмерен усилвател, който издънва буфера и сателитите при неправилна употреба. Пластмасови сателити. В блок съм и не знам дали няма да си имам проблеми със съседите, ако не мога да накарам буфера да засвири по-слабо. Иначе има огромен запас в ниските, нищо че звучала не толкова добре цялостно. Не ми харесва, че няма настройка на високите. Китаеца ми има и я ползвам. Едно дърто лоджи така ми скъса нервите преди години, без настройка на високите - съска и това е, не можах да се справя с него.
2. Edifier R1700BTs **
3. Edifier R1855DB **
4. Edifier R2750DB **
5. Sony HT-S20R - доколкото знам, баровете отстъпват много на всяка 2.1 система, но го оставям тук, защото е единственият бар, който ми харесва, защото е изцяло окабелен, включително и буфера. Не искам нищо без кабелна връзка. Ако не е добре спрямо горните 2.0 и 2.1 системи, отпада без други въпроси.
**Ако взема една от системите на Edifier, в бъдеще ще я допълня с Edifier T5 буфера, за да бъде 2.1. Затова специфично съм избрал съвместими с буфера модели (със sub out). Edifier на мен ми изглеждат като разумна инвестиция. След понеделник Сонито отпада, защото се връща на неприемлива цена, а сега едва се побира в бюджета.
Нямам възможност да ги преслушам! Никъде в близост до мен няма нито един от моделите, освен бара на Сони.
От посоченитеEdifier - R 2750 DB е добра оферта. Ще имат, по плътен звук от останалите предложения.
Но, активните R 2750 DB, са доста по големи и за audio сетъп/пред компютъра за близко слушане. Дори, и да имаш място, не са най адекватното аудио решение.
Друг вариант е S350db. Но, са значително по скъъп вариант. И ако си фен на музиката 2.0 системите са за предпочитане.
Саундбар, изобщо няма да го коментираме. За комппютър е неподходящ вариант.
Не мога да стигна до S350DB, бюджета е крайно недостатъчен. Идеята е с Т5-цата в бъдеще е да постигна сходен резултат. В такъв случай накъде отиваме с нещо адекватно за близко слушане?
Аз от доста време съм с Edifier - R1280DB за много подобни на вашите условия и са си добър непретенциозен вариант с всички необходими входове.
За близко слушане пред компютъра:
Edifier R1700BTs - слизат малко по ниско и имат aptX кодек за блутут,
Edifier R1855DB - имат повече мощност 70W RMS, но не падат толкова ниско: 52Hz.
И двата модела имат изход за активен субуфер.
За пред ТВ: R 2750 DB, или по далечно слушане, също може и S350db, S360db.
Тук ги има R1700BT на по-добри цени:
Аудио система Edifier R1700BT + 2.0 Black
Аудио система Edifier R1700BT + 2.0 Brown
1280 във варианта с изход за буфер е близко до цената на горните, да не говорим, че не се намира тази година, където мога да пазаря. Става въпрос за 1280Ts. Също мисля, че са доста по-скромни от вече изброените, като звучене.
Блутута е без значение, никога няма да се ползват безжично.
Досега съм слушал 30 китайски вата, вероятно всичко останало ще е безкрайно по-добре, дори да няма няколко пъти по-голяма мощност, така че мога да ги преживея по-малкото ватове.
Изобщо ще усетя ли някаква осезаема разлика между 60Hz и 52Hz, че да предпочета 1700BTs?
Не ми е проблем малката разлика в цената, а и офертата им приключва днес.
Аудио арте ще представят Теchnics SL1300
Повече за събитието
https://www.facebook.com/events/4884...eed_attachment
Edifier R1850DB vs Edifier R1700BT || Sound Demo w/ Bass Test
Близки са като модели. Но, за да чуеш съществена разлика в демото, трябва да ги слушаш със мониторни или hi-fi слушалки.
R1280Ts има по малка мощност 42 W .
Благодаря! Ще помисля до утре и ще се поръчва някой от двата комплекта. 1280 твърдо няма да е.
При румънците 1280Dbs е на 149лв,аз 1700Bts не ги намирам на тази цена. Ако мислиш да ги комбинираш със SW,взимай 1280Dbs. Но да знаеш,че на Edifier SW не думкат като празен бидон,а доста по плътно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nemod
Благодаря! Ще помисля до утре и ще се поръчва някой от двата комплекта. 1280 твърдо няма да е.
Промото Черен Уикенд/Петък в Зора е валидно, до днес 18.11 ,включително. Както и в доста други е-магазини.
R1280DBs са напълно адекватни колони, отнесени към цената си.
R1280DBs - Google Search
Имам R1280T от почти 10 години и надминават очакванията ми точно на PC.
Е, бих искал ВЧ говорителя да е текстилен, но няма пълно щастие.
Свирят в стая около 20кв.м и не смея да ги усиля повече от 1/2 от мощността им.
Ама явно вкусовите и възприятията ни се различават.
Имам време да помисля за тях, но не ми се искаше да поръчвам от румънците. Реално, ако ги поръчам, с още минимално напъване мога да поръчам и буфера и системата да излезе на прилична цена.
Приемам критиката, тъй като не съм чувал 1280 и единствено се базирам на мнения, които съм чел, докато разучавах.
То почти няма разлика между 1280 и 1700, мисля само високите са по-добри на 1700
https://www.vali.bg/tonkoloni-creati...-t40-series-ii
тия дребните вадят нелош звук.
Малки са, няма да ви ритат от баса, но за тихичко не прекалено претенциозно слушане се оказаха сполучливи.