-
Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте съфорумци,
от скоро се интересувам от закупуване на ресивер и съм се насочил към Ямаха. Не съм запознат с марката и как се представя. Бих искал да попитам за съвет относно няколко модела: RX-V673: RX-V477;RX-V573; RX-V477; RX-V571; RX-V565. До сега използвах комплект Logitech Z5500 и е време за смяна. Стаята в която ще се ползва е 18 квадрата. Не знам дали е възможно но мисля първоначално да ползвам ресивера с две колони (модифицирани и отремонтирани Амфитон) само за слушане на музика (стерео за момента) и след време да си взема колони - 5.1. Към ресивера ще е включен един мултимедиен плеър, телевизора и евентуално един блурей. Нямам претенции към мощноста. За предпочитане е да доставя добро качество(за ценовия клас разбира се 800-900лв).
-
Здравей, колега, това са нисък клас Ями, но за парите си са отличен избор. Можеш да слушаш в началото с твоите колони и впоследствие да добавиш център, задни и суб.
Up the irons!
-
След гледане на ревюта и четене из нета стесних възможностите до RX-V575; RX-673 и някъде между тях се прокрадва едно SONY STR-DN850.
-
Ново или втора употреба? Защото тези две ями са стари модели, само сонито е ново и изглежда много добре по ревютата. Така, че ако искаш ново с гаранция, изборът ти е Сони.
-
Нови. Техномаркет ги предлага в сайта.
-
Искай запечатки изрично! Аз връщах 3 пъти.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Искай запечатки изрично! Аз връщах 3 пъти.
Леле това може да стане само в булгаристан. Не знам късмет ли трябва да имам и ли железни нерви, за да си купя нещо и да нямам проблеми.
Благодаря за съвета и споделения опит.
-
Цитат:
z_harris
Леле това може да стане само в булгаристан. Не знам късмет ли трябва да имам и ли железни нерви, за да си купя нещо и да нямам проблеми.
Благодаря за съвета и споделения опит.
Ей затова става дума! Отиваш на МЯСТО!!! Казваш, че ще купиш само и единствено запечатах кашон. Кашоните на ямата по-принцип са с хартиена лепенка, която има нещо като "армираща мрежа". Актуалните модели сега завършват на 7, останалите са стари модели (вероятно мостри). Ако си от София, иди в Техномаркет Младост и не гелдай само сайта, имат неща дето ги няма на страницата им.
Успех!
-
Ще гледам тази седмица да обиколя по магазините и по възможност да ги чуя ако е ги имат изкарани и не попадна на кисел консултант. Ще мина и през Сони центъра в ЦУМ.
-
Аз ги поръчвах през сайта умишлено. Исках да чуя в моето помещение и с моите тела дали би имало разлика между ресийвърите. И също до 7 дневен срок можеш да ги върнеш без да даваш кой знае какви обяснения защо.
Успех с прослушването! Разгледай менюто добре, слушай с максимално близки настройки и по възможност с еднакъв източник. След това да споделиш какво е станало.
-
Здравейте-притежавам YAMAHA RX-V573.Отзад има изход за субуфер, но не знам какъв да търся да купувам.Активен или пасивен......въобще какъв да пасва на ресивъра.Мога да взема временно такъв-( Acoustic Solutions 450W Hifi Home Cinema 6.5" Active Subwoofer - Black ) заслужава ли си.
-
-
nokoniko, взимаш си активен субуфър според бюджета. Не е важно да пасва на ресийвъра, а той ще пасне щом е активен, а да пасне на теб като звук, да си пасне и с колоните. Суб за 150 лева не знам, какво да очакваш от него обаче освен бучене.
-
Цитат:
Vanquished
nokoniko, взимаш си активен субуфър според бюджета. Не е важно да пасва на ресийвъра, а той ще пасне щом е активен, а да пасне на теб като звук, да си пасне и с колоните. Суб за 150 лева не знам, какво да очакваш от него обаче освен бучене.
Благодаря за съвета.Ясно ми е, че за тези пари няма как да стане, но ..........
-
Хубави субове почват от 600 лв.Така, че не жали парите, а вземи активен суб и ще останеш очарован.
-
:thumbup
- - - - - - - - - -
Цитат:
competition
Хубави субове почват от 600 лв.Така, че не жали парите, а вземи активен суб и ще останеш очарован.
:thumbup Разбрах те.Точно, кратко и ясно.