-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения 
-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения   Цитат:  

Първоначално публикувано от  dnedkov  
Какви си задал да са ти колоните ( в настройките можеш да ги настроиш SMALL или LARGE). На мен ми хареса повече на LARGE, задал съм си предни и център да са големи, задните на малки. Така чувам по-плътен и приятен бас. 

На  Large не работи суба, само на Small  работи, проверих 99 пъти - няма друг вариант. С малко игра констатирах , че корекцията реже над зададеното. Т.Е. на 80 хц - реже над тях. На 200 хц пуска всичко и омазва яко. Максимума е 100 хц , от там нататък  е зле.

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения   Цитат:  

Първоначално публикувано от  Slusatel  
На  Large не работи суба, само на Small  работи, проверих 99 пъти - няма друг вариант. С малко игра констатирах , че корекцията реже над зададеното. Т.Е. на 80 хц - реже над тях. На 200 хц пуска всичко и омазва яко. Максимума е 100 хц , от там нататък  е зле. 

Защо да не работи, при мен си работи?

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Приема , че  си големи колони  и суб не  е нужен. Колоните са  големи , но суба  винаги  е нужен. Не  марих начин да   го подкарам в позиция  Large. 

Приема , че  си големи колони  и суб не  е нужен. Колоните са  големи , но суба  винаги  е нужен. Не  марих начин да   го подкарам в позиция  Large. 

Това при стерео режим или на всичките...в смисъл на ямахите ако слушаш музика и си на 2ch stereo,ако е изкл. extra bass спира суба....като ги настроиш на large да не маха отметката на суба и да трябва пак да обозначиш че имаш такъв...нещо бъркаш:)

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  В стерео  режим 2+1, с включени корекции, суба е в позиция  USE, т.е. работещ. В съраунд много ясно всичко свири. 

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Ами нали това съм ти написал....натисни бутона bass на дистанционното и ще ти включи суба в стерео режим 

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Бутона  bass  е чист лоуднес. Не го ползвам щото става  мазало. 

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Slusatel   ,  нямал съм ямаха , но при други марки си е така , колони на големи -ниските минават през тях ,суба работи само ако в записа има LFE канал .колони на малки -суба работи с честоти определени от  корекциите на кросовера които си задал.Идея си нямам дали ги реже коректно. 

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения 

А някаква насока как да слушам музика през ресивъра, която е в компа ? Безжично имам предвид , че не ми се опъва кабел от компа до ресивъра /доста са отдалечени/ ? И в какъв формат - само МП3 , или стават лоузлес формати, че нещо МП3  ми е недолюбван формат. 

Виждам че са ти отговорили вече, но да споделя как е реализирано при мен.

Имам Yamaha RX-V 677, ползвам LG Smartshare (безплатна програма) за DLNA сървър и съм си рипнал всичката музика от CD-тата във FLAC. Използвам MP3TAG за да вградя картинката от албума в съответните flac-ове - става за секунди, и резултатът е:

http://www.prikachi.com/images/804/9084804z.jpg

P.S. името на песента така или иначе се вижда на дисплея на рисивъра - което за мен е много удобно при слушане на интернет-радиа, но вграждането на картинка във флаковете на едно CD става буквално за секунди.

http://prikachi.com/images/811/9084811f.jpg

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  А как е с музикални файлове с висока резолюция през мрежата ? Ако си пробвал ? 

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Не съм пробвал, сега дръпнах от тук няколко тестови флак-а.

24 Bit / 192 kHz, FLAC го плейва
 24 Bit / 384 kHz, FLAC - unable to play

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Бива , последния не е за всеки , камо ли по мрежата , а за безжично , още по-голям проблем .
 Само не разбрах , това с жица ли е , по-горе описаното ?И аз не знам , защо питам ?

-   Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Безжично, но имай предвид че wi-fi-то на рисивъра не поддържа 802.11n, а само g - което ще рече до 54Mbit-а.

- - - - - - - - - -

Цитат:  

Първоначално публикувано от  civica  
Демото е безплатно , иначе е платен - 1.99 $ за Панасоник и Алпин . 

Ако имаш предвид този VTuner -  безплатен е, аз заради него преди две години някъде взех този модел рисивър, иначе и старата Ямаха ми вършеше работа.