-
Re:AV ресивъри Yamaha / FAQ сравнения, съвети, обсъждане
Не успях да намеря такъв режим, както и да е ... възможно и ТВ-то да не пропуска 5.1...
сега видях, ако е straight, то тогава индикира само предните две колони...
Пробвах и с външен хард с качен блу-рей филм (ето този), като е сменено разширението на основния файл от m2ts на ts, и пак на straight е така, явно самия вграден плеър на телевизора не може да възпроизвежда ли....?!
Е това са написали колегите от темата за LCD-тата:
Какъв сигнал излиза от оптичният изход на телевизора ?
Сигнала ако идва по HDMI се прекодира до стерео. Ако ползвате DLNA и гледате филма през плеара на телевизора тогава е 5+1. /40c750/.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298050108[/time]_________________________________________________
Колеги, голяма съм шматка, по подразбиране настройката на телевизорския плеър е бил на PCM и за това ми е пускал стерео, направих го на DTS и веднага ресийвъра на straight показа 5.1, звука е коренно различен и реален, благодаря ви, че ми отворихте очите по един или друг начин!
-
Да задам един лаишки въпрос,че досега съм нямал ресийвър.Ще мога ли да включа към Ямаха RX-V367BL аудиото от компа,при положение че дъното няма цифров коаксиален изход и оптичен съответно.Ще трябва да използвам трите чинча за фронтални,съраунд и централен+суб?
-
Не, няма да можеш, само стерео.
-
И аз от това се опасявах:(.Май дъно трябва да се сменя... ако взема ресийвъра:)
-
Може да не сменяш дъно, а да боднеш нова ATI 5xxx или 6xxx, те пускат аудио през HDMI, идеално е за подобен рисийвър. Разбира се, ако те устройват останалите характеристики на тези карти.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от yotce
Може да не сменяш дъно, а да боднеш нова ATI 5xxx или 6xxx, те пускат аудио през HDMI, идеално е за подобен рисийвър. Разбира се, ако те устройват останалите характеристики на тези карти.
Мойта е на ати 3650 и през hdmi пуска само стерео, 5-та или 6-та версия пускат ли 5.1?
-
5-та нагоре пускат всичко, включително и Blu-ray форматите (TrueHD, DTS-HD).
-
Аз съм с GTS250,ама дъното е много калпав фокскон и китайчетата не са запоили краче за кабелчето на видео картата и HDMI не пуска звук.Май някоя звукова карта ще е най-евтиния вариант ако има цифров изход.Та дебата го започнах заради промоцията в техномаркет на RX-V367BL с колони Jamo.Дали въобще си струва?
http://www.technomarket.bg/products/...aha-rx-v367-bl
Параметрите на колоните не са впечатляващи но все пак са бюджетни :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan66
Аз съм с GTS250,ама дъното е много калпав фокскон и китайчетата не са запоили краче за кабелчето на видео картата и HDMI не пуска звук.Май някоя звукова карта ще е най-евтиния вариант ако има цифров изход.Та дебата го започнах заради промоцията в техномаркет на RX-V367BL с колони Jamo.Дали въобще си струва?
http://www.technomarket.bg/products/...aha-rx-v367-bl
Параметрите на колоните не са впечатляващи но все пак са бюджетни :)
Колега, аз си купих предната промоция и съм доволен:
1 x JAMO S-408 HCS3 CHERRY /09034385/ - 347.60 лв ТОНКОЛОНИ/КОМПЛЕКТИ ЗА ДОМАШНО КИНО
1 x YAMAHA HTR-3063 BL /09098619/ - 312.78 лв HI-FI COMPONENTS/РЕСИВЪР (ТУНЕР УСИЛВАТЕЛ)
1 x JAMO S-40 SUB CHERRY /09021014/ - 138.62 лв ТОНКОЛОНИ/СУБУФЪРИ
обаче пусккам филми от компа с плеъра на телевизора и на ресийвъра ми изкарва 5.1, не съм от хората с изтънчен слух, а и не бих дал 2000 лева за тонколони, както казваш бюджетни са.
-
Абе бих дал,ако разполагах :)
-
Нещо не мога да свържа следните компоненти:
Колони JAMO S-408 HCS3 + JAMO S-40 SUB
Рисивър Yamaha rx-v367
Блу Рей - Samsung bd-c6900
Телевизор - Samsung LE C 750
Взех си кабели за колоните и ги вързах с рисивъра. Взех си също и два HDMI кабела, вързах единия от Блу Рей/HDMI OUT/ към Рисивъра/HDMI IN за DVD,Blue ray/ и другия от Рисивъра към ТВ. След това се оказа, че няма звук от колоните.
В Техномаркет ми казах да си взема 1 оптичен кабел и да направя връзката така: Блу Рей - HDMI - ТВ - оптичен - Рисивър/т.е. да ползвам само един HDMI/ .... и така не стана.
Доколкото разбирам от упътването на рисивъра свъзването става по друг начин, което ми звучи малко странно: Блу Рей - HDMI - Рисивър - HDMI+троен аудио компонентен кабел+видео кабел - ТВ
Вече много се обърках, моля за помощ...
-
Малко съм учуден. 367 го водят HDMI repeater, но не виждам да има опция да разделя звука и картината както би трябвало да бъде.
Поне в ръководството не е описано ясно.
Така че освен да опънеш оптичен кабел между плеъра и ресийвъра не виждам друг вариант.
Схемата ти става следната - HDMI - HDMI между плеър и телевизор; Optical - между плеъра и ресийвъра.
Можеш и в сегашната си схема да добавиш оптичния кабел и във Option - Audio IN да укажеш откъде да взима звука /примерно AV1 ако там си сложил оптиката/.
-
Благодаря ти lazarus18 ... все пак тръгна с оптичен от Блу Рей към Рисивър... но така няма звук от ТВ-то. Имаш ли идея как мога да имам звук и от двете - ТВ и Блу рей. Все пак може ли да се използва най-добрата схема Блу Рей - HDMI- Рисивър - HDMI- ТВ и изобщо този оптичен кабел ще има ли смисъл да го ползвам при условие, че има HDMI... в Технополис ми казаха няма смисъл от оптичен кабел, в Техномаркет пък казват само един HDMI и оптичен кабел. Според теб кой е оптималния вариант за позване на тези компоненти - 1) за филми 5.1 звук, 2) за аудио звук?
-
Явно ресивъра ти не поддържа тази опция да изкарва звук от източник през HDMI. Затова му е отичния кабел.
Иначе каквото попадеш по HDMI на входа му отива на HDMI изхода - в твоя случай ТВ.
Няма смисъл да ти изкарва звук и на телевизора. Не знам дали е възможно, но ще имаш леко разминаване на звука и нещо като ехо.
-
lyubok,
Blu-ray сигурно си го пуснал да изкарва TrueHD, затова няма звук - този рисийвър не може да го декордира. Няма начин да имаш нужда от друг кабел при тази комбинация рисийвър/плейър.
Телевизора също на книга би трябвало да връща сигнал към рисийвъра през HDMI, като трябва да вържеш рисийвъра на HDMI IN 2 !