Re:Съвет за домашно кино и стерео
@ lazarus 18-видях на предната страница едно предложение на Тойфел, и се питам дали е подходящо за хоум синема или трябва да предпочета модела с ресийвър?Нямам си на идея като техника какви са и що са , но понеже ти и още няколко човека в този форим си личите че си разбирате от тези неща -ти се доверявам на избора.А и на женами много и хареса диайна има. ;)
И аз по-едно време се бях запалил по техните модели, но нямам никаква информация за тях. Изглеждат добре и като че ли са добре направени. Държат прекалено високи цени за да не свирят.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Държат прекалено високи цени за да не свирят.
Хи Хи Хи
Цитат:
Първоначално публикувано от philips_fan
Вече вкъщи в кашони: Denon AVR-1910 и Monitor Audio Bronze комплекта, описан по-горе. Ще ги навържа по празниците - тогава и отзиви :)
Казвай какви са отзивите. Размаза ли се от гледана на филми?
Противно на първоначалните ми очаквания употребата до момента е за музика, плейстейшън и филми в този ред. Не остана много време за кино, там тепърва ще наваксвам :)
От системата съм повече от доволен. Няма да използвам суперлативи, защото нямам поглед върху нещо конкурентно, за да направя сравнение. Аудио-видео-гейминг изживяването за мен обаче е такова, че все още всеки път включвам рисийвъра с вълнение и да, после се размазвам от кеф.
За колоните Monitor Audio Bronze:
Доволен съм от предните BR2 и ниските им, за стерео въобще не ми е необходим субуфера.
Прав беше lazarus за субуфера - рисийвърът автоматично коригира нивото му на -11,5 dB, дори и на 1/3 ми е силен :) обикновено стигам до филми късно през нощта и го държа на 1/4.
Мога да потвърдя прочетеното в ревюта за Monitor Audio Bronze като комплект за домашно кино - предостатъчно мощ за колони и говорители с този размер, чисто и силно възпроизвеждане на сцени с диалог. Разговорите между агент Смит и Нео са истинско удоволствие за слушане - плътен, чист и мощен говор, усещане като в кино зала.
За рисийвъра Denon AVR-1910:
Много добре и красиво стои на секцията ми :), много добър ъпскейлинг, лесен и удобен - за човек, който за пръв път се докосва до такава техника ми отне не повече от 2-3 часа да науча абсолютно всичко и да мина през всички настройки и менюта. Вързах на bi-amping предните колони. За звука не мога да кажа нищо друго освен, че ми харесва - както писах по-горе нямам база за сравнение.
Това което ме изуми, е Audyssey MultEQ технологията и автоматичните настройки с микрофона. Разпозна перфектно всяка една от колоните и възможностите им (напр. че предните имат достатъчно силен бас, докато на центъра трябва да пренасочва под 60 Hz към субуфера) и разстоянието до всяка една от колоните. Беше като фокус - измери го с точност до сантиметър. Човек лесно може да се досети как става, но когато не очакваш е като магия.
Много полезно и задълбочено мнение няма как да дам, но ето нещо за колеги на моето начинаещ-любител ниво. Чел съм поне още 2-3 теми във форума от рода "какво домашно кино да си купя", където се коментират както готови 5.1 системи - така наречената ширпотреба, така и сглобяването от компоненти. Ако поне малко изпитвате вълнение към слушането на музика или гледане на филми, а не си търсите нещо, което да дрънка или на което да си пуснете филм, и можете да си го позволите - сглобете си система. Това което имам в момента няма абсолютно нищо общо като качество и възможности със старата ми 5.1 Sony система. А преди няколко години бях много впечатлен от Sony-то :)
Благодаря на всички, които се включиха със съвети и мнение!
Радвам се , че си доволен и че си оценил по достойнство оказаната ти от нас помощ ! Продължавай с опитите , може на някой след време това инфо да му свърши работа ! Успех !