Здравейте,
Решил съм да се обзаведа със сносна система за домашно кино и аудио. Бос съм по темата и единствената ми ориентация е от млако четене из този форум. Имам само телевизор (full HD) и никакви плеъри, рисийвъри, колони. Посъветвайте ме как най-добре мога да похарча 2000-3000 лв за целта.
Малко информация и ограничения:
1.) Искам една система и за кино, и за музика. Знам, че едното обикновено води до комприс с другото и ако трябва да дам превес - избирам киното.
2.) Живея в кооперация с лоша шумоизолация, което ще е пречка да слушам музика или кино прекалено високо. Т.е. ако въобще има такъв избор, предпочитам качеството на звука пред мощността.
3.) Помещението е всекидневна с холна част, трапезарна част и кухненски бокс, сумарно 35 кв.м., няма стени и прегради между тях. Холната част обаче, където е телевизорът, където ще са разположени колоните, и където обикновено ще се слуша и гледа е правоъгълник с размери 3 x 4,5 метра - стени от 3-те му страни, а едната страна от 4м. е отворена и помещението продължава към трапезарната. Телевизорът е на стената от 3 метра.
4.) Поради наличието на холна секция, двете фронт колони не може да са по-високи от 35 см., а субуферът - не по-висок от 40 см.
5.) Искам да мога да гледам HD филми - и blue-ray дискове, и компютърни формати. Също и DVD филми.
6.) Най ми допада дизайна на рисийвърите на Denon , но това няма да е критерий.
Това се сещам засега. Помагайте да решим задачката.
Благодаря!