Re:кои колони и ресивър да избера
venci, щом няма да слушаш яко:
един от най-евтините ресийвъри с поддръжка на HD форматите - нека lazarus, hristo и другите компетентни да кажат кой
surround колони - препоръчвам ги всеки път в този бюджет, нямам идея дали стават за нещо, но на снимки поне са ок http://www.electron.bg/product_info....ltax%20monitor
Остават ти около 500 лева за subwoofer, т.е. ще бъде приличен. Избираш най-хубавия за парите, независимо марката.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Ще ги има, но ако видиш по колко параметъра се сглобява един сандък за колона ще ти стане ясно, че не е препоръчително баса да е заедно. Особено като ги знам какви говорители слагат за да постигна цена прилагаща се за производството в продукти за широка употреба. Бутат бас говорители по 6 инча, а на моите средата е 8 инча.
6" са напълно достатъчни за басов говорител. А 8" за среда са прекалено много. Няма никакъв проблем колоните да са "всичко в едно" ако са кадърно направени - параметрите нямат особено значение, защото басовата секция може да е в отделен обем.
благодаря момчета за педложенията чакам и lazarus, hristo и другите даваите савети.
6 инча бас си е пльокало.
Има стотици колони с 6" бас по-добри от твоите колони.
Горе някой спомена за глупостите и ще излезе прав.
Петре аз споменах глупостите и визирах главно теб :))
За да разсея притесненията ти, ще споделя, че аз съм се докосвал многократно до техника не за десетки а за стотици хиляди левове и долари, понякога и до хората произвеждащи тази техника... та можеш да спиш спокойно.
Да се правят кардинални заключения по принцип е неразумна идея. И големината на говорителите не е гарант за качеството им - на самите говорители или на звученето им в конкретната колона.
За да не се объркваш, ще ти споделя, че съществуват прекрасни колони за страшно много пари както с 8 инчови басове, така и с 11 и с 13 инчови. А една от любимите ми колони например е не с 8 инчова, а с 3.5 инчова среда...
Та да се генерализират нещата е глупаво и вредно. Идеята ти за отделните басове в стерео въобще няма да коментирам.
Във вярванията ти няма нищо лошо, макар според мен да са страшно далече от истината. Лошото е че с тях размътваш главата на и без туй обърканите младежи във форума, които търсят съвет.. а вместо това получават твърдите ти и категорични абсурдности :help
Успех, и друг път преди да дадеш смело съвет помисли... че се получава "вместо да изпишем вежди ... да избодем очи"
Благодаря за коментара. Удоволствие е да се обсъждат нещата по този начин. Това е начина и искам да кажа, че напълно си прав. Вижданията ми са различни и са на база мои възприятия и не искам да засегна някой. Все пак истината се ражда в спора и това е мястото. А какъв извод ще си направи автора на темата си знае само той. Всички пишем а само един потребител се нае да предложи нещо.
Признавам, че генерализирането е грешка.
Добавено: Ако не ви провокираме по този начин, визирам хората с опит като теб, как ще ви накараме да напишете по някой ред. Стоите и само и ни гледате сеира. Поздрави! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
.......
А какви са тези колони, които ползвате и много харесвате ?
На въпроса - Видно е, че човека търси "джангър" за не много пари. Според мен си купи най-евтиния ресивър Пайнер или Ямаха и добави за предни колони :
http://www.dekom.bg/?page=product_de...ffa0f9b4c4e233
Или
http://www.dekom.bg/?page=product_de...ffa0f9b4c4e233
Няма по-добро за тези пари, и тези децибели. След няколко години, може да смениш концепцията.
За център и задни вземи с останалите пари "нещо евтино".
бе кво са карате, от хай енда по добро няма :)
ДАВАИТЕ ОЩЕ МНЕНИЯ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ДАНЕ СТЕ СЪРДИТИ
не не търся джангър щото ще имам проблеми с комшиите искам нещо качествено и за реивър също да е качествен нещо от сорта yamaha RXV765T за колони тез NS-777 не са ли по-хубави от гореспоменатите
Отиди до някой от магазините на Динакорд и разгледай. Поискай да ти пуснат нещо. Последно слушахме едни Tannoy Reveal 6. Мисля че някъде ги има и като система за кино - TANNOY REVEAL 5.1
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
тез NS-777 не са ли по-хубави от гореспоменатите
Ако наистина са 360 лева чифта и ги има, не ги мисли :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Ако наистина са 360 лева чифта и ги има, не ги мисли :)
е не чифта,едната е 360