кои колони и ресивър да избера
Re:кои колони и ресивър да избера
Според мен, Вие не сте разбрал въобще идеята на взаимопомощ във форума !!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Според мен, Вие не сте разбрал въобще идеята на взаимопомощ във форума !!!!
ами невиждам аз като бос в тази свера какво мога да помогна мога да помогна ако си ги купя и да споделям впечатления
кажете каде сгреших бе хора що никои не ми пише
Прочети какво ти писах в другата тема три пъти.
демек да казвам с колко пари разполагам и какви изисквания имам ли.ако е така ще питам по следнят начин.искам колони и ресивар до 2000лв.по принцип ги искам за яка музика и също да гледам филми с 5x1 канален звук .за телевизор вече ме упътихте за което много благодаря щото аз бях решил по малък.сега помогнете за колони и ресивар само незнам дали може за тез пари нещо свястно да се вземе.
Това беше по-добър опит. Какво разбираш под добра музика? Изреди 3-4 любими "яки" изпълнителя. Колко силно ги слушаш - докато слушаш колко силно говориш, че да се чуеш с този на дивана до теб?
ами за слушане на силна музика слушам,но в колата и то сууупер силна.но в къщи не мога да усилвам много заради комшиите.иначе в колата съм sub KICKER solo baric 15L7, PIONER DVD, кондензатор POWER ACOUSTIC 20 фарада ,стъпало POWER ACOUSTIC MONO клас D RMS-1 ohm: 3200 watts x 1 chan .като бушоните на захранването му са 160 ампера. за среди и високи съм с херц от почти наи-високия им клас.имам и sub KICKER solo X18 RMS-5000W.само говорителя тежи 64кг.но с кутията която ми направиха(по размер и материал от указанията в книжката му) не влиза в колата,хем е комби.пробвали сме го в микробус свири на убиване.
а за музика слушам почти всякаква.скоро слушах наи-скапия JBL в технополис,просто много качествен звук но 1000лв за 1 тонколона маи е много.на външен вид наи ми харесва и вдъхва доверие yamaha NS-777 но я няма в нашия техномаркет.до колкото разбирам говолителя за високите е хорна,не няква смешна пищялка.та така дано вече се изкажат професионалистите тук по моята болежка описана по горе за което ще съм много благодарен и ако мога да помогна на някои с нещо казваите. :) :) :)
За тези парички може да си направиш приличен звук. Аз виждам нещата така. Две колонки на стойки, които ще отговарят за честотите над 80-100HZ - т.е. надбас, среда, висока среда, високи. Също така и два баса в отделни колони - в HiFi средите баса е стерео. Това не е задължително, но може да вземеш един защото ще изграждш система за домашно кино. Не се вързвай на колони които имат всичко в едно. Моя ресивър е от 430лв и съм повече от доволен - колоните са по-важни. При положение, че слушавме компресирани mp3 подавани от вградени звукови платки на PC, не се връзвай толкова. Искам да намекна на това да вложиш по-голямата част от сумата за колоните, защото при тях повредите са в много по-нисък процент и не остаряват както другата техника. Едни колони могат да ти свирят цял живото.
Колега venci79 , ресивър + колони добре , но не разбрах от какво ще пускаш видео сигнал - двд , блу-рей , компютър или мултимедиен плеър ?Ако искаш техниката да е на нивото на това , което имаш в колата , 2000 лв. няма да ти стигнат , но това е само предположение !Размера на помещението също има значение !
ами 5,30 на 3,20 а сигнала уточнихме HD плеър.
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
За тези парички може да си направиш приличен звук. Аз виждам нещата така. Две колонки на стойки, които ще отговарят за честотите над 80-100HZ - т.е. надбас, среда, висока среда, високи. Също така и два баса в отделни колони - в HiFi средите баса е стерео. Това не е задължително, но може да вземеш един защото ще изграждш система за домашно кино. Не се вързвай на колони които имат всичко в едно. Моя ресивър е от 430лв и съм повече от доволен - колоните са по-важни. При положение, че слушавме компресирани mp3 подавани от вградени звукови платки на PC, не се връзвай толкова. Искам да намекна на това да вложиш по-голямата част от сумата за колоните, защото при тях повредите са в много по-нисък процент и не остаряват както другата техника. Едни колони могат да ти свирят цял живото.
ами ако са 4 лентови колони нямали да имат всички чистоти.
Ще ги има, но ако видиш по колко параметъра се сглобява един сандък за колона ще ти стане ясно, че не е препоръчително баса да е заедно. Особено като ги знам какви говорители слагат за да постигна цена прилагаща се за производството в продукти за широка употреба. Бутат бас говорители по 6 инча, а на моите средата е 8 инча.
Мдаааа почна се с големите глупости :)
Venci79 , конкретно предложение : ресивър Онкио 507 или 607 , Денон 1910 или 2310 + тонколони Jamo S 606 HCS 3 .Проблема е при избора на колоните - цена , големина , цвят , дизайн , правилно разположение и т.н.Не казвам , че трябва да се съобразяваш с моето предложение , но това е нещо конкретно , а не само сладки приказки !