-
Евтино HDMI решение
Здравейте
Имам следния въпрос... Имам лаптоп с HDMI изход... Кой е най-евтино решение да изкарвам 5+1 звук... Т.е. трябва ми ресивър (или система с домашно кино) с HDMI вход и 6 броя колонки за звука... казвам само HDMI вход защото като за начало картинката ще е само на самия лаптоп... Колкото по-интегрирано толкова и по-добре... Като краен вариант може да се комбинира някаквъ Reciever + колонки...
Т.е. задачата е да се намери най-евтинито и заедно да стигнем до истината:) Поне в ТехноМаркет ме гледаха умно когато им зададох простата задача "система за домашно кино с HDMI вход" доста тъпи въпроси ми зададоха:):)
TIA
-
Re:Евтино HDMI решение
Има такива колони на Logitech Z-5500 / имат декодери за многоканален звук , но нямат hdmi /, но не са евтини , над 600 лв !Другия вариант ресивър+тонколони е вече като система за дом. кино , което лично за мен е по-добрия вариант , но е по- скъп , над 1000 лв. !Пък и хубавия звук върви с хубава картина , което не върви с малък екран ! :Drinks:
-
Да.. Аз имам SoundBlaster система но проблема е че има само оптични входове а както казах ми трябва HDMI вход, защото лаптопа има само стерео жак и HDMI... Това е "проблемчето" което ме мъчи:)
-
При лаптопите на жака на слушалките / или микрофона / излиза и цифров изход , но тука незнам дали е така !Моя лаптоп също има hdmi / Асус / и аз ползвам само него , за другото не съм се интересувал !
-
цифров 5+1 в жак? хмм... възможно ли е това? Не съм видял на Sony-то (FW серията) да е описано това...
-
ДА , възможно е при лаптопите ! Из форума е обсъждано доста , има и снимки на необходимия преходник , но сега нямам време да ти изровя подходящия линк !
-
http://www.national-tech.com/prodima...tical-male.jpg
Струва 5 стотинки. Много възможно е лаптопа ти да вади оптика на 3.5mm жака.
Идеята да търсиш евтино и HDMI вход не се връзва - взимаш колонки за 100 лева и външна карта за <50 и си готов.
-
Със сигурност най-евтиното решение е външна звукова карта с оптика.
Това е най-евтиното решение с HDMI вход:
LG HT-964TZ
-
в техномаркет всичките продавач консултанти са абсилютни олигофрени изобщо не знаят за какво става на въпрос не са подготвени,не се информират и незнаят нищо ново каквото излиза на пазара