Свързване на PC с ресивър?
Здравейте на всички искам да попитам следното нещо:имам видео карта с HD изход-от там с кабела до рисивъра работата е ясна, но предавали се по кабела и звуков сигнал към ресивъра ако пусна музика с winamp-a например?Или трябва да опъна о6те един кабел от аудио картата до ресивъра и да превключа ресивъра на друг режим?
Re:Свързване на PC с ресивър?
Не знам защо никой не отговаря, но ще напиша аз какво мисля по въпроса.
И аз имам видео карта с HDMI изход, по него минава звук и картина.
Да с HDMI кабел ще чуваш звук, вече всичко зависи от настройките.
Цитат:
Първоначално публикувано от raiders
Не знам защо никой не отговаря, но ще напиша аз какво мисля по въпроса.
И аз имам видео карта с HDMI изход, по него минава звук и картина.
Да с HDMI кабел ще чуваш звук, вече всичко зависи от настройките.
Страмно, аз съм със същия ресивър като твоя, но немога да изкарам звук от видео картата HD4850 през HDMI.
Трябва да използваш оригиналния преходник dvi-hdmi ,който е в комплект с картата + hdmi-hdmi кабел.Ако използваш някакъв dvi-hdmi кабел няма да имаш звук.И естествено настройки от Уин-а да изкарва звук през видео картата.
Така съм и направил, но видео картата изписва "Not plugged in" а картина има.
http://i10.photobucket.com/albums/a1...y1352/hdmi.jpg
HDMI-HDMI кабела който ползвам е ето този: http://www.hama.de/portal/articleId*169770/action*2563
Хей, напиши малко инфо:
1. Операционна система
2. Версия на драйверите на звуковата карта.
3. Имаш ли инсталиран AC3Filter?
4. Виж тук: http://yfrog.com/2faudioplaybackj . Кое ти е дефаулт у-вото за playback в "Sounds, Speech, and Audio Devices" настройките в контрол панела? Нещо за HDMI там пише ли?
Data, data, data! Can't make bricks without clay!
OS: Vista SP1 x64, пробвах и с последните драйвери от ATI и от Realtek, за дефолт неможе да се зададе защото го дава Not Plugged In, имам инсталирана последната версия на AC3 и на FFDshow audio decoder. Това по-горе на снимката не е от моя комп а е снимка от нета защото когато давах линк бях на работа, но при мен положението е същото.
Много страмно изкарах саунд картата Креатив и останах само със вградената на дъното и ATI HDMI, и звука през HDMI тръгна.
1 Прикачен файл(ове)
Когато разрешиш втория дисплей тогава изписва ready. Разрешава се от CCC.
Стане ли ready маркираш и бутончето Set Default. Ако не искаш да ти е по подразбиране настройваш плеъра да ползва този изход.
Сега друг е въпроса от видеокартат директно ли HDMI или имаш преходник DVI-HDMI?
Цитат:
Първоначално публикувано от tonidn81bs
Много страмно изкарах саунд картата Креатив и останах само със вградената на дъното и ATI HDMI, и звука през HDMI тръгна.
Върни креатива на мястото му ,ако го ползваш и само му дай "Забрани" ,за да видиш дали пак ще пусне звука по АТИ-то.
Creativ-а вече не ми трябва да е монтиран в този комп щом като изкарах звук от ATI-то през HDMI което ми беше и целта.
След ползване на търсачката открих тази тема.
Имам следния въпрос :
Свързвам звук карта с HD/ IDT High Definition Audio CODEC / с ресийвър pioneer VHS-520 с HD кодеци, OS - Windows 7. Звука тръгва, но не и на съраунд и център колоните. На тях тръгва, след като заложа ръчно кодек, но ми се струва, че това е след допълнителна обработка на ресийвъра и се губи качество. Прави ми впечатление, че ако пусна същия диск с филм / divx с АС.3 / на DVD свързано с ресийвъра чрез дигиталния вход-изход, ресийвъра автоматично разпознава звука - долби дигитал. Когато е през hdmi връзка това не става и не се изписва нищо !
Как може ресивъра да разпознава автоматичко кодека през HDMI връзката c PC ?
Когато се смъкне блу рей филм с ВS плеър ли се гледа или трябва друк плеър който да подава звука DTS HD или по друг HD кодек ?
Лаик съм и за това се извинявам ако въпросите будят смях.
Звуковата ти карта каква е ? Поддържа ли Долби или ДТС ?
Цитат:
Първоначално публикувано от bo4o
Когато се смъкне блу рей филм с ВS плеър ли се гледа или трябва друк плеър който да подава звука DTS HD или по друг HD кодек ?
Лаик съм и за това се извинявам ако въпросите будят смях.
Смъкнатите блурейки / оригинал , а не ремукс / от тракерите се гледа само с един плеър - TotalMedia Theatre - https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=244980&hit=1 !
Получи се нов проблем - когато слоща ресийвъра на DVD, където съм вързал HDMI, компа бипва и изчезва всичко на екрана освен тапета
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308433920[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от bo4o
Получи се нов проблем - когато слоща ресийвъра на DVD, където съм вързал HDMI, компа бипва и изчезва всичко на екрана освен тапета
Той е решен
Бутнах някой настройки и вече при тестовете на картата се чуват всичките ми говорители 5,1, но при пускане на филм през HDMI ресийвъра не разпознава кодирания звук и и не го пуска мъм центъра и двата задни съраунда, Какво да направя ?
Пробвай с VLC media player. При мен подкарва и онези малкоте .m2ts файлове с HD DTS. Връзката е DVI-HDMI през карта Gt9600.