Re:избор на ресивър и тонколони
да но ние си говорихме най спокойно по време на калибрацията и сега ще трябва да я повтаряме.само две колони фронтални сме сложили засега.честно казано ако този или друг вид от същия клас ресивър попадне на човек който си няма и хабер от калибрации и автонастройки не ми се мисли как ще се оправи.
Off topic.Ще те изгонят от лекции, аз съм over 40 но ги прослушах всичките. :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от petrucci
да но ние си говорихме най спокойно по време на калибрацията и сега ще трябва да я повтаряме.само две колони фронтални сме сложили засега.честно казано ако този или друг вид от същия клас ресивър попадне на човек който си няма и хабер от калибрации и автонастройки не ми се мисли как ще се оправи.
Нищо сложно няма- влизаш в менюто,избираш автоматични настройки,закачаш микрофона и го слагаш мястото за слушане на височината на ушите.
Даже, ако не се лъжа като се сложи жака на микрофона, ресийвъра сам минава в режим за калибрация.
така е наистина.има си занимавка и това си е.но ако нещо е леснодостъпно не е интересно.
Цитат:
Първоначално публикувано от nassko1
Off topic.Ще те изгонят от лекции, аз съм over 40 но ги прослушах всичките. :081:
Поздравления nassko1, над 40 and still kicking... в сферата на любопитното, доскоро не знаех, че слуха е в немалка степен и полово обусловен: според white paper от края на 60-те (сега ми е трудно да го локализирам), върха в слуховите възприятия е някъде около 14-18 год. за момчета и момичета, и оттам започва да пада с възраста. Около 35 години мъжете са загубили около 11% от върховите си слухови възприятия, докато при жените на същата възраст нещата са с около 5-7% по-добре (по спомен). надявам се това да не бъде възприето като някакъв вид атака основана на така любимите на тукашни "медии", първични, вторичини и n-ти морфологични белези.
off topic - няма как да ме изгонят от лекции; характеристиката от райкома е ирелевантно понятие, въпреки че и райкомите и характеристиките (кой знае защо?) продължават да съществуват.