Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
Здравей big bang,
преди месец-два и аз си задавах този въпрос. Исках за около 1000лв. да си взема ресивър с тонколони 5.1 нещо като второто ти предложение. После се отказах и сега съм тръгнал поетапно да изграждам. Първо ресивър с две фронт колони, след година център и съраунд, и после субуфер /е, може и да не точно в този ред/. Да, така общата конфигурация ще надхвърли доста предварително определения и от мен бюджет от 1000лв., но аз се отказах от всичко накуп. Разбира се ако не ти се занимава или не ти се харчат повече пари и това е решение. Зависи, колко и как ще го употребяваш, дали си привикнал на някакъв по-качествен звук от този на телевизора. При мен например се оказва, че не е задължително да имам стоящи ОТ. Изискват доста свободно място около тях,а и помещението ми е 17 квадрата т.е. малко.
Точно за този модел Jamo май няма много добри отзиви, но пак казвам, зависи какво очакваш.
Разгледай по - старите коментари в темата. Може би ще намериш отговори на някой въпроси.
И накрая да уточня - пиша не от позицията на вещ в "занаята", а от позицията на човек в същото положение, със същите въпроси.
Чудя се само за ресийвъра,а не за дадения пакет с ОТ.И аз като теб ще ги вземам поетапно.Все от някаде трябва да се почне,колкото и малки да са ми възможностите от към финанси.Но тези два модела ресивъри ми влизат в първоначалния бюджет от 500лв.колкото и да искам повече нямам. Благодаря за отделеното време
Аз бях в същото положение. Взех Ямаха 475 от Черния петък на тази цена. В този ценови диапазон ми препоръчаха Ямаха пред Пионер. Пионерът май не поддържа 4К. Сега погледнах вече го няма в ТП - No products were found on this level. Select another area, ако това те улеснява.
Здравейте, бихте ли ми препоръчали ресивър за около 700 лв. който да е що годе качествен, пиша що годе понеже знам, че не мога да очаквам нещо особено добро за тази цена. Ще се ползва предимно за гледане на филми и слушане на музика.
Благодаря
Какви са ОТ които използваш? Иначе виж това:
1. Yamaha RX-V477 - 699лв.
2. Onkyo TX-NR636 - 860лв. замисли се за този ако имаш възможност
3. Denon X1000 - 759лв. - този го чух и даже доста ми хареса, предпочитам го пред Yamaha-та като звук
Много благодаря за бързия отговор. В момента нямам ОТ и съм се насочил към това.http://www.technopolis.bg/b2c/detail...70502/Kolona--
Ако имате други предложения за ОТ ще се радвам да споделите
Щом ще се гледат филми значи ще е поне ОТ 5,1, а ти си се насочил само към фронтална. Дори тази цена като гледам е за 1 брой. Въпросите на които трябва да си отговориш преди да започнеш да търсиш са например:
1, Колко е голямо помещението в което ще се разположиш?
2, Ще имаш ли място за тях за да са на поне 40~50см от стена?
3, Колко можеш да отделиш за 6те броя ОТ?
4, Каква сума можеш да отделиш за кабели?
Вече ресийвъра е закупен, Yamaha RX-V477, чух го на място сравнихме го с няколко модела на Sony, Harman Kardon и Denon и Yamaha-та ми допадна най-много. Разбира се останалите марки и модели не бяха най-високия клас и затова сравнихме с наличните. Моля не ме разбирайте погрешно не казвам, че останалите ресийвъри не стават, просто сравнение с наличните този ми хареса най-много.
Благодарности на pulsedriverbg
За говорителите мога да отделя около 500-600 лв.
Споменатия бюджет е само за предни ОТ, с тенденцията за напред да се направи 5.1 от същата марка и модели.
1. Помещението, в което ще ги разположа е 3х5 метра. След време ще се разположат в помещение което е 3,5 х 3,5 метра.
2. Няма да имам възможност да ги отделя на разстояние от стената.
3. Бюджета за останалите ОТ съраунд, суб и др. ще се определи с времето.
4. Нямам идея на каква цена се предлагат качествени кабели за ОТ..... :(
Може ли да ми дадете линк за сайт, в който мога да разгледам за същите?
Информативно за всички:
ТМ са залепили много стикери "промо" на част от тонколоните и ресивърите си. Явно разпродават старите си модели, но не знам дали има нещо което си струва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
volverine
Споменатия бюджет е само за предни ОТ, с тенденцията за напред да се направи 5.1 от същата марка и модели.
1. Помещението, в което ще ги разположа е 3х5 метра. След време ще се разположат в помещение което е 3,5 х 3,5 метра.
2. Няма да имам възможност да ги отделя на разстояние от стената.
3. Бюджета за останалите ОТ съраунд, суб и др. ще се определи с времето.
4. Нямам идея на каква цена се предлагат качествени кабели за ОТ..... :(
Може ли да ми дадете линк за сайт, в който мога да разгледам за същите?
За помещение с тези размери мисля, че Тези са доста подходящи. http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-3-black-lw
Разгледай и цялата им серия, доста ги хвалят за цената си.